CONSUM GRUND ANTICOROZIV TERMOREZISTENT “EMEX HTP”

Grund siliconic pentru temperaturi ridicate

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close
INAINTE
INAPOIINAINTE
Calculul este teoretic si are in vedere consumuri obtinute in conditii experimentale. Gradul de pregatire al suportului influenteaza semnificativ aceste consumuri. Nu sunt luate in considerare eventualele pierderi tehnologice sau accidentale, din timpul aplicarii.

Cantitatea finala este conditionata si de ambalajul produsului. Nu se pot livra fractii.

Pentru obtinerea unor rezultate optime consultati:
Fisa Tehnica a produsului: Grund siliconic pentru temperaturi inalte

Pentru recomandari,  contactati producatorul !

Cerintele privind respectarea conditiilor de aplicare, obliga la o intrebuintare supusa unei rigori, a acestui Grund Anticoroziv Termorezistent “Emex HTP”, sub o supraveghere stricta, si aplicare asigurata de personal specializat, cu experienta. Performantele maxime produsului, pentru elemente metalice, de otel sau fonta, expuse continuu sau temporar la temperaturi ridicate, de pana la 400°C, sunt realizate doar dupa uscarea la o temperatura de circa 230°C, si nu pot fi optim atinse, decat prin respectarea instructiunilor de aplicare, majoritatea prevazute in Fisa Tehnica.
Suporturile, pentru care produsul este in mod special recomandat, sunt suprafetele de otel si fonta, expuse la temperaturi ridicate ca: reactoare, cuptoare industriale, etuve, sobe si calorifere de fonta, tevi de esapament ori alte elemente de evacuare a gazelor, utilaje industriale, pompe, conducte, cuptoare, furnale, s.a.
Pentru o aplicare corecta, este necesara sablarea pana la luciu metalic, recunoscuta ca fiind cel mai eficient procedeu de curatare, ce prezinta si avantajul ca va mari si aderenta la suport, prin crearea de puncte de ancora.
In cazul in care aceasta nu este posibila, se va face pregatirea suprafetei prin curatare si asperizare cu perii rotative mecanice si, mai ales, degresare. Se va avea in vedere indepartarea oricaror urme de grasimi, murdarie, sau alti contaminanti ce ar putea impieta major asupra rezultatelor finale, urmand uscarea perfecta a suportului.
Suprafetele vechi, ce prezinta urme de rugina, indiferent daca rapida sau de lunga durata, de profunzime sau de suprafata, vor fi tratate cu Solutia de Fosfatare Anti-Rugina “Emex Rust Stop”.
De asemeni, tot in cazul suprafetelor vechi, daca acestea au mai fost protejate cu alte produse de acoperire, indiferent de provenienta sau calitate, acestea vor fi inlaturate in totalitate, pana la luciu metalic, de preferinta prin sablare, sau prin slefuire mecanica, cu perii sau panza abraziva, ori prin decapare chimica, cu solutii de tipul Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, sau Pasta Decapanta “Emex PC ECO”, si urmate de uscare completa.

Desi poate fi considerat optional, stratul intermediar realizat de Grundul Termorezistent “Emex HTP” este determinant, in cele mai multe cazuri, pentru realizarea unei protectii superioare, care sa-si pastreze proprietatile anticorozive, dar si de rezistenta, pentru perioade lungi de timp, fara necesitatea unor interventii, chiar si superficiale. Nu se va utiliza insa in cazul unor temperaturi mai mari decat cele recomandate. La temperatura mai mare de 400°C, Emailul Termorezistent “Emex TRS 700” va functiona foarte bine, fara protectia intermediara data de grund.

Este interzisa folosirea oricarei substante, compus chimic, sau produs, similar sau nu, ce ar putea veni in contact cu acest grund anticoroziv, fara recomandarea expresa a producatorului.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

... [citeste mai mult]
Cautari similare
Vopsea siliconica temperaturi inalte
Vopsea pentru metal “Lovitura de Ciocan”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Vopsea metalizata aurie fier forjat
Vopsea cauciucata metal/ beton “Emex”
Solicita Informatii