GRUND EPOXIDIC ANTICOROZIV “EMEX”

Grund anticoroziv epoxidic bicomponent “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund anticoroziv bicomponent “Emex”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 190.30Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.60 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

17

Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex” - un produs bicomponent, profesional, folosit ca strat primar in vederea protejarii elementelor metalice, exploatate in medii de agresivitate mare, atat la interior cat si la exterior, ce are in componenta agenti anticorozivi ecologici, de ultima generatie, fara saruri de plumb sau crom, alcatuit din:

 • Baza sistemului, fabricata din rasina epoxidica, pigmenti, aditivi, agenti anticorozivi si inhibitori de coroziune, si
 • O poliamida cu functie de intaritor, ce asigura polimerizarea. Informatii suplimentare gasiti in pagina dedicata.

Nota: Intaritorul se va folosi in forma livrata de producator. Orice modificare adusa compozitiei, dar si inlocuirea sau nefolosirea acestuia, poate determina deteriorarea intregului lot folosit. Mentionam ca functia sa este esentiala, atat pentru reticulare, cat si pentru realizarea tuturor parametrilor tehnici. Se livreaza separat.


Acest tip de grund anticoroziv se caracterizeaza prin capacitate de protectie fata de actiunea ruginii, aderenta deosebita la suport, rezistenta in medii puternic agresive chimic, la factori de mediu, variatii de temperatura, etc.
Se fabrica in culori standard: rosu, gri sau galben.
Se poate colora, la cerere, si in alte nuante RAL de baza.

Caracteristici principale:

 • Aderenta ridicata la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la hidrocarburi;
 • Rezistenta mare la medii alcaline;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi.

Grundul Epoxidic Anticoroziv “Emex” este un produs profesional, adresat strict zonei de industrie, iar, ca drept urmare, se va aplica doar de personal calificat si cu experienta in utilizarea rasinilor bicomponente, atat ca strat primar pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice exploatate in medii agresive (slab acide sau alcaline, produse petroliere: benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi s.a., umiditate, intemperii, etc.), cat si la pregatirea pentru vopsire a structurilor metalice a navelor. Grosimea recomandata a peliculei de grund va fi de min. 80 µm, iar a sistemului de cca. 140 µm.
Produsul se foloseste atat pentru acoperirea si protectia suprafetelor metalice noi, cat si pentru cele care au mai fost vopsite cu alte produse peliculogene compatibile, dupa pregatirea suportului in mod adecvat.
Aceasta pregatire necesita o serie de operatiuni, dintre care putem enumera:

Pentru suprafete noi:
 • Este necesara doar degresarea, pentru inlaturarea grasimilor sau a altor contaminanti ramasi din fabricatie.
Pentru suprafete vechi:
 • In scopul inlaturarii protectiilor anterioare care prezinta urme de degradare, si a creerii unui suport aderent, cu puncte de ancora, este recomandata sablarea suportului pana la obtinerea de luciu metalic.
 • Se pot folosi si mijloace alternative, mecanice, ca perii rotative ori similare, sau chimice, prin folosirea unor solutii de genul Pastei pentru Decapare “Emex CM Cleaner”. Daca, aceste procedee nu sunt eficiente, si nu se obtine luciul metalic, se va recurge in mod obligatoriu la sablare.

In situatia in care suportul prezinta urme de rugina, pentru inlaturarea acestora, se va folosi Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, ulterior facandu-se degresarea si uscarea.
Acest grund epoxidic poate fi aplicat atat prin metode clasice, pensulare sau roluire, cat si prin pulverizare cu aer sau airless. Corectarea vascozitatii de aplicare se va face cu Diluant pentru Vopsele Epoxidice “Emex”.

Produsul poate fi folosit pentru orice suprafata metalica: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este utilizat pentru protejarea elementelor de constructii atat supraterane cat si subterane sau imersate.
 • Se poate aplica, de asemenea, atat pe inox, cat si pe tabla zincata.

Grundul Epoxidic Anticoroziv “Emex” poate fi folosit, cu rezultate foarte bune, in sistem cu:

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,30 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Raport de amestecaregr.1.000 : 200
Pot-life la 23°COremax. 2
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 80
Consum specificg/mp/strat120 - 140
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei100 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Grund cu zinc epoxy-poliamidic
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Grund tip auto anticoroziv “Emex”
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Grund anticoroziv monocomponent “Emex”
Solicita Informatii