GRUND AUTO - UTILAJE ANTICOROZIV “EMEX”

Grund anticoroziv auto si utilaje “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund tip auto anticoroziv “Emex”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 184.42Ron/ Bidon 6 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

8

Grund Anticoroziv Auto si Utilaje “Emex” - se prezinta ca produs monocomponent, cu uscare la aer. Este fabricat pe baza de rasini alchidice slabe si rasini melaminice, pasta de bronz aluminiu, pigmenti si aditivi specifici, cu un adaos ridicat de materiale anticorozive si inhibitori de coroziune, de provenienta controlata, fara saruri de plumb sau crom, si fara alti compusi care ar putea avea un impact negativ asupra mediului.
Acest grund anticoroziv, de calitate avansata, este caracterizat prin capacitate ridicata de protectie fata de actiunea factorilor generatori de coroziune, aderenta ridicata la suporturi metalice, buna rezistenta la diversi factori agresivi, chimici sau de mediu, si stabilitate in timp. Este folosit la protejarea primara a suprafetelor metalice ale caroseriilor auto sau subansamblelor de utilaje, fara a se limita la acestea, inaintea vopsirii acestora cu vopsele de utilaje sau similare, ca: Email alchido-stirenic metal “Emex EQS”, ori Email Alchidic Uretanizat “Emex Code”.

Poate fi colorat in nuante caracteristice: rosu, gri, galben sau, la cerere, in alte culori standard.

Caracteristici principale:

 • Aderenta buna la suport;
 • Putere ridicata de acoperire;
 • Aplicare usoara;
 • Duritate buna;
 • Aspect mat;
 • Timp scurt de uscare;
 • Rezistenta la imbatranire;
 • Protectie eficienta anticoroziva;
 • Putere ridicata de acoperire;
 • Rezistenta buna la umiditate;
 • Rezistenta mare la factori atmosferici;
 • Rezistenta la ceata salina;
 • Rezistenta la factori chimici moderat agresivi;
 • Bune proprietati mecanice.

Grundul Anticoroziv Tip Auto “Emex”, este un produs superior, destinat cu precadere industriei, de mare eficacitate, recomandat pentru o utilizare specializata, in scopul asigurarii performantele optime.
Este folosit ca strat primar pentru protectia anticoroziva atat a elementelor de caroserie si componente auto, cat si a utilajelor ca macarale, poduri, stivuitoare, etc., inaintea acoperirii cu vopsele dedicate. Exploatarea suprafetelor astfel protejate se poate face atat la interior cat si la exterior, rezistenta la factori de mediu fiind una remacabila.
Suporturile pe care poate fi aplicat sunt reprezentate de toate suprafetele metalice, dar in functie de modul de pregatire, putem avea doua categorii, cu moduri de pregatire diferite:

Suporturi noi:
 • Nu necesita o pregatire speciala. Degresarea uleiurilor ramase din fabricatie este in general suficienta.
Suporturi vechi sau anterior vopsite:
 • Necesita sablare, pana la luciu metalic, care este cea mai recomandata metoda de pregatire, pentru orice suport metalic. Mareste, de asemenea, atat rezistenta in timp, cat si aderenta produselor de vopsire la suport.
 • Ca metode alternative de pregatire, in special in cazul suprafetelor cu acoperiri in curs de exfoliere, sau cu aderenta scazuta, putem folosi perierea cu perii mecanice sau decaparea cu compusi chimici specializati, ca de exemplu Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”. Aceste metode pot fi suficiente, dar in cazul in care luciul metalic nu poate fi atins, este totusi necesara sablarea.

Daca se constata existenta ruginii, vechi sau doar incipiente, este necesara tratarea cu Solutia de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, pentru indepartarea totala a acesteia, urmata de uscare.
Acest grund se va aplica fie prin mijloace conventionale, ca pensularea sau roluirea, fie prin pulverizare cu aer sau airless. Corectia vascozitatii, sau curatarea instrumentelor, se va face cu Diluant pentru Vopsele Auto “Emex”.

Desi indicat cu precadere pentru caroserii si piese auto sau de utilaje, poate fi folosit pe orice alte suprafete metalice: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este recomandat pentru protectia suprafetelor sau a elementelor metalice supraterane.
 • Nu se recomanda pentru materiale neferoase ca tabla zincata, inox, aluminiu, alama, etc.

Grundul Anticoroziv Tip Auto “Emex” va oferi cele mai bune rezultate folosit in sistem cu Emailul tip Auto pentru Utilaje “Emex”, dar este compatibil cu toate vopselele alchidice, cu conditia respectarii instructiunilor de aplicare.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,40 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1 - 2
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 90
Consum specificg/mp/strat110 - 140
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscaremin.30
Uscare in profunzimeore6
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei30 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Email pentru utilaje tip auto “Emex”
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Grund anticoroziv monocomponent “Emex”
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Solicita Informatii