SOLVENT PENTRU VOPSELE CAUCIUCATE “EMEX”

Solvent pentru emulsii clorcauciuc “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Diluant clorcauciuc “Emex”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 33.30Ron/ Bidon 1 L
Pretul include TVA
Produsul este lichid, transparent. Nu este posibila si nici necesara colorarea.
-->
Vezi cos
5.00 /5

7

Linkuri utile ...

Solvent pentru Emulsii Clorcauciuc “Emex” este destinat tuturor aplicatiilor ce au la baza rasini solide de tip clorcauciuc, indiferent de tipul acestora (Clortex, Pergut, etc.). Este fabricat prin amestecarea de solventi organici, cu intensitate mare de actiune, in proportii ce permit obtinerea performantelor optime, atat in ceea ce priveste corectia vascozitatii de aplicare a lacurilor, vopselelor, grundurilor sau emailurilor pe baza de rasini din cauciuc clorurat, cat si a solventarii altor vopsele, indicate de producator, dar si a curatarii petelor rezultate din stropire.

Datorita actiunii intense, cu timp scurt de reactie, a acestui solvent, se recomanda folosirea doar de catre personal calificat, sau instruit, abaterea de la instructiunile producatorului putand afecta negativ intregul lot.

Desi cu o capacitate foarte mare de reactie, acest diluant va proteja toate performantele peliculei, ce ar putea fi diminuate, sau chiar alterate, la folosirea de solventi nerecomandati, a altor solventi, sau in proportii neconforme.

Caracteristici principale:

  • Solventare rapida;
  • Consum optim;
  • Randament mare;
  • Pastrare indelungata;
  • Pastreaza nealterata culoarea;
  • Protejeaza luciul;
  • Eficient la curatare;
  • Eficient la corectia vascozitatii;
  • Compatibilitate cu produse clorcauciuc;
  • Compatibilitate controlata cu alte rasini.

Solventul pentru Lacuri si Vopsele Cauciucate “Emex” este recomandat, prioritar, la utilizarea pentru reglarea vascozitatii de aplicare a lacurilor, vopselelor, emailurilor sau grundurilor pe baza de cauciuc clorurat.

Dintre produsele cu maxima compatibilitate, putem enumera:

La recomandarea producatorului si/ sau sub indrumarea acestuia, ori cu teste prealabile, de compatibilitate, acest solvent poate fi folosit si pentru solventarea altor produse peliculogene compatibile.

Acest tip de solvent special este indicat, de asemenea, si pentru curatarea instrumentelor delicate de aplicare, cum ar fi pistoale de vopsit, de pulverizare fie cu aer, fie airless, ori spalarea unor scule gen trafaleti sau pensule. Poate fi utilizat si pentru inlaturarea urmelor rezultate din stropirea accidentala cu vopsele, sau alte produse.

Pentru ca rezultatele aplicarii sa fie cat mai bune, solventarea acceptata se situeaza intre 5 ÷ 15%, dar pentru reglarea acesteia, in functie atat de suport, cat si de modalitatea de aplicare, se vor face incercari succesive, pana la obtinerea dilutiei optime, mai ales in cazul utilizarii de instrumente sau duze speciale, cum ar fi cele airless.

Diluarea in exces a produselor, cat si folosirea de solventi inafara recomandarilor producatorului, fara teste de compatibilitate si/ sau fara a se respecta instructiunile de folosire, poate duce la compromiterea lotului.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-lichid, transparent
Densitategr/cmc0,85 ± 0,10
Culoare-Transparent
Interval de distilare°C100 - 130
Refractie la 20°C-1,50 - 1,54
Pelicula
Nu este cazul
Cautari similare
Solutie de fosfatare “Emex Rust Stop”
Solvent de uz general “Emex”
Solvent vopsele speciale “Emex”
Diluant produse poliuretanice “Emex”
Solvent epoxidice “Emex”
Solutie gel decapare vopsea
Solicita Informatii