GRUND POLIURETANIC ANTICOROZIV “EMEX”

Grund anticoroziv poliuretanic pentru metal “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund poliuretanic bicomponent “Emex”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 241.06Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.60 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

10

Grund Anticoroziv Poliuretanic “Emex” - este un produs de generatie noua, de utilizare profesionala, folosit pentru protectia suporturilor metalice, impotriva ruginii de suprafata sau de profunzime. Este destinat industriei sau, mai precis, suprafetelor exploatate in zone in care actiunea factorilor de mediu, sau a unor agenti chimici, susceptibili de a declansa fenomenul de coroziune, se manifesta in mod sever, permanent sau doar ocazional.
In formularea acestui grund bicomponent anticoroziv, se regasesc atat inhibitori specializati de coroziune, cat si agenti anticorozivi, de ultima generatie, fara saruri de plumb sau crom si, fara impact asupra mediului.
Se prezinta ca sistem bicomponent, constituit din:

 • Baza sistemului, realizata din rasina poliolica solventata, aditivi, pigmenti, extenderi, inhibitori de coroziune, si
 • Un izocianat cu rol de intaritor. Pe langa aceasta functie, acesta are un rol important si in realizarea parametrilor de performanta. Este ambalat separat, iar informatiile se pot gasi pagina dedicata.

Nota: Nu este admisa contaminarea izocianatului, sau inlocuirea lui cu alte substante, chiar similare. Aceste actiuni, ca si nefolosirea intaritorului, pot determina compromiterea iremediabila a sistemului.


Grundul poliuretanic anticoroziv se remarca prin aderenta ridicata, rezistenta la actiunea factorilor de coroziune, la hidrocarburi sau compusi chimici agresivi, rezistenta la factori de mediu, variatii de temperatura, etc.

Culorile standard sunt: rosu, gri sau galben. La cerere se pot realiza si alte nuante RAL.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta;
 • Capacitate mare de protectie anticoroziva;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta la hidrocarburi;
 • Rezistenta mare la coroziune;
 • Rezistenta la medii alcaline si acide;
 • Rezistenta la agenti chimici agresivi;
 • Inhiba aparitia ruginii noi;
 • Rezistenta la variatii de temperatura.

Grund Anticoroziv pe Baza de Rasini Poliuretanice “Emex” - un sistem profesional ce se va aplica doar de personal calificat si cu experienta in utilizarea rasinilor bicomponente, utilizat ca strat primar atat pentru protectia anticoroziva a suprafetelor metalice exploatate in medii agresive: acide sau alcaline, produse petroliere ca benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi s.a., umiditate, intemperii, etc., cat si la pregatirea pentru vopsire a oricaror structuri metalice, indiferent de mediul de exploatare sau gradul de expunere.
Acest grund are, ca prima recomandare, intrebuintarea pentru suprafete metalice noi, dar poate fi utilizat si pentru suporturi care au acoperiri anterioare, deteriorate sau nu, acestea necesitand, insa, o pregatire mai atenta.
Operatiunile de pregatire a suportului constau, in principal din:

La suporturi noi:
 • Degresarea suprafetei, sau decaparea in cazul existentei de uleiuri industriale, ramase din fabricatie, sau contaminanti greu de curatat. Este singura operatiune necesara in acest caz.
La suporturi vechi:
 • Cea mai corecta indepartare a peliculelor vechi, degradate, este prin sablarea la luciu metalic. Acest procedeu are avantajul ca va crea si “puncte de ancora” necesare unei cat mai bune aderente.
 • Pentru pelicule cu aderenta slaba, pot fi folosite periile sau slefuirea mecanica, ori decaparea chimica, cu produse de tipul Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, sau Pasta Decapanta “Emex PC ECO”. In cazul in care luciul mecanic nu poate fi insa atins, se va proceda, in mod necesar, la sablarea suprafetei.

Urmele de rugina se vor indeparta cu Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”.
Aplicarea grundului se face si cu instrumente conventionale, insa se recomanda pulverizarea cu aer, sau airless. Reglarea vascozitatii, daca este necesara, se va putea face cu Diluant Poliuretanic “Emex”.

Grundul poliuretanic se poate utiliza pe suporturi metalice de orice tip: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, stalpi metalici, standuri si copertine metalice, etc.

 • Se poate utiliza pentru elementele de constructii situate suprateran, subteran sau chiar in imersie.
 • Are aderenta pe inox sau tabla zincata.

Grundul Poliuretanic Anticoroziv “Emex” se va folosi doar in sistem cu Email Poliuretanic “Emex”.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,30 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Raport de amestecaregr.1.000 : 150
Pot-life la 23°CMin.cca. 30
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 80
Consum specificg/mp/strat120 - 150
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscareore12
Uscare finalazile2
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei100 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Grund cu zinc epoxy-poliamidic
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Protectie anticoroziva metal, tabla “Emex”
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Grund tip auto anticoroziv “Emex”
Solicita Informatii