ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND ANTICOROZIV POLIESTERIC EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grundul Poliesteric Antirugina “Emex” este un sistem de inalta calitate, de utilizare prioritar profesionala, impotriva aparitiei ruginii de suprafata sau de profunzime, folosit pentru protejarea suporturilor metalice sau neferoase (ex. inox), exploatate in zone expuse la actiunea unor factori chimici sau de mediu, ce pot declansa in mod sever fenomenul de coroziune.
Dispune de o formulare in care se regasesc atat inhibitori activi de coroziune, cat si agenti anticorozivi, de ultima generatie, ce nu influenteaza sub nici o forma mediul, in mod direct sau indirect.
Este un sistem bicomponent, alcatuit din:

 • Baza sistemului, realizata din rasina poliesterica saturata, aditivi, pigmenti, extenderi si agenti inhibitori de coroziune, si
 • Poliizocianat cu rol de intaritor. Ca agent de reticulare, actioneaza foarte eficient dar are un rol determinant si in realizarea parametrilor de performanta. Este ambalat separat, iar informatii detaliate se pot gasi in .

Nota: Intaritorul este absolut necesar la realizarea unui amestec functional. Nu este permisa eliminarea, inlocuirea sau alterarea sub orice forma a acestuia, existand riscul degradarii iremediabile a produsului.


Grundul poliesteric prezinta o rezistenta remarcabila la actunea factorilor de coroziune, a hidrocarburilor sau a altor compusi chimici agresivi, a factorilor de mediu sau a variatiilor de temperatura.
Culorile sunt cele standard: rosu, gri, galben sau negru.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
 • Putere mare de acoperire;
 • Capacitate de protectie;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate extinsa;
 • Aderenta excelenta;
 • Inhiba aparitia ruginii noi;
 • Rezistenta mare la coroziune;
 • Rezistenta la factori de mediu;
 • Rezistenta la agenti chimici agresivi;

Detalii de utilizare

Grundul Bicomponent Poliesteric Anticoroziv “Emex” este destinat unei utilizari profesionale, atat in vederea asigurarii unui strat primar, anticoroziv poliesteric, destinat protectiei active impotriva ruginii a suporturilor metalice (sau neferoase), exploatate in medii chimic agresive, ca: intemperii, medii acide sau alcaline, umiditate excesiva, sau alti factori corozivi, cat si pentru pregatirea suprafetelor de vopsire cu vopsele sau emailuri poliesterice, indiferent de tipul suprafetei, modul de exploatare sau gradul de expunere.
Are, ca prima utilizare, aplicarea pe suporturi metalice noi, dar fara ca aceasta sa fie o cerinta obligatorie. Suporturile vechi pot fi, de asemeni, protejate cu acest grund poliesteric, dar numai dupa o pregatire mai atenta a suprafetei.
In general, pregatirea va fi facuta cel putin prin:

La suporturi noi:

 • Degresarea suprafetei (sau decaparea in cazul existentei de uleiuri industriale greu de curatat), este singura operatiune necesara in acest caz.

La suporturi vechi:

 • In acest caz este necesara indepartarea peliculei vechi, de preferinta prin sablare la luciu metalic. Prin acest procedeu se vor obtine si “puncte de ancora”, ce maresc aderenta la suport.
 • Daca pelicula se prezinta cu slaba aderenta, sau cu inceput de exfoliere, se vor folosi perii mecanice, sau slefuire, ori decapare chimica, prin folosirea de decapanti de tipul . In cazul in care procedeele de mai sus nu elimina in totalitate vopseaua veche, se va recurge, in mod necesar, la sablarea suprafetei.

Daca exista rugina, chiar incipienta, aceasta se va indeparta cu , dupa care suportul se va degresa.
Aplicarea acestui grund se poate face fie prin mijloace conventionale, cu trafalet sau pensula, fie prin pulverizare cu aer sau air-less, care sunt metode mult mai eficiente. Reglarea vascozitatii, daca este necesara, se va putea face cu .

Grundul anticoroziv poliesteric este utilizat pe orice suprafata metalica sau neferoasa (inox, cupru, tabla galvanizata, etc.), atat in conditii de interior, cat si in conditii de exterior, in special pentru suprafete intens exploatate, mai ales in conditii meteorologice nefavorabile sau agresiuni chimice.

 • Este indicat pentru elementele de constructii situate suprateran sau subteran.
 • Are aderenta pe inox, cupru, tabla zincata, alte suporturi neferoase.

Grundul Poliesteric “Emex” se utilizeaza in sistem cu , dar, la recomandarea producatorului, se va putea folosi si in sisteme diferite.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,30 ± 0,05
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Raport de amestecare gr. 1000 ÷ 120
Pot-life la 23°C Minute max. 40
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 70 - 100
Consum specific g/mp/strat 120 - 150
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare ore 4
Uscare in profunzime ore 18
Rezistenta la imersie 24 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 24 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Grund Poliesteric
Anticoroziv “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea