GRUND ANTICOROZIV DE IMERSIE “EMEX AQ ECO”

Grund anticoroziv hidrosolubil “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund solubil apa “Emex AQ Eco”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 247.70Ron/ Bidon 5 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

6

Grund Anticoroziv Solubil in Apa “Emex AQ Eco” - este fabricat pe baza de rasini acrilice speciale, cu solubilitate mare in apa, destinat utilizarii profesionale, in vederea protejarii primare a suprafetelor metalice, expuse unor medii cu agresivitate chimica moderata, situate la interior, sau la exterior, suprateran, expuse la factori ponderati de coroziune sau de mediu. Produsul contine pigmenti cu rezistenta la coroziune, fara saruri de plumb sau crom, agenti anticorozivi de ultima generatie, lipsiti de nocivitate sau impact asupra mediului, inhibitori specializati de coroziune, solubili in apa, aditivi specifici si extenderi.
Cu toate ca este solubil in apa, produsul se remarca prin rezistenta fata de factori de coroziune, cel putin la fel de ridicata, sau chiar superioara, grundurilor anticorozive conventionale, realizate din rasini solventate.
Se poate folosi pentru toate tipurile de suporturi metalice, avand o mare capacitate de protectie a suprafetelor.

Culorile in care este fabricat sunt rosu sau gri, dar poate fi nuantat, la cerere, in alte culori de baza.

Caracteristici principale:

 • Aderenta superioara;
 • Putere mare de acoperire;
 • Aplicare si intretinere usoar;
 • Timp de uscare redus;
 • Inhiba aparitia ruginii rapide;
 • Protejeaza pe termen lung impotriva ruginii;
 • Rezistenta la factori corozivi;
 • Rezistente foarte bune la factorii de mediu.
 • Rezistenta la intemperii;
 • Rezistenta la ceata salina;
 • Rezistenta la imbatranire;
 • Rezistent la variatii de temperatura;
 • Compatibilitate cu diverse vopsele.

Grund Anticoroziv Hidrosolubil “Emex AQ Eco” - un produs industrial, ce permite ca, prin aplicarea profesionala, sa protejeze suprafetele metalice interioare sau exterioare, situate suprateran, de efectele corozive ale expunerii la agenti chimici ponderat agresivi, sau la factori corozivi, cum ar fi sarurile, generate de mediu.
Fiind realizat pe baza de rasini acrilice pure solubile in apa, de noua generatie, are o cantitate de emisii COV foarte scazuta, nu are impact asupra mediului, si nu prezinta nocivitate pentru organismele vii.
Are capacitate foarte mare de protectie anticoroziva si de inhibare a coroziunii pentru orice suport metalic.
Se aplica pe suprafete metalice noi, dar si pe cele care au fost anterior vopsite si trebuiesc reconditionate. La fel ca si in cazul grundurilor conventionale, in ambele cazuri, pregatirea suportului, este absolut necesara.
In functie de starea suportului, se recomanda un minim de operatiuni de pregatire, astfel:

 • In cazul suprafetelor metalice noi, este necesara doar indepartea uleiurilor si a contaminatilor ramasi din procesul de laminare, prin simpla degresare, sau decapare in cazul unor contaminanti foarte rezistenti.
 • In situatia in care avem, insa, suporturi cu protectii anterioare deteriorate, fara aderenta, sau chiar in curs de exfoliere, este necesara efectuarea de operatiuni specifice, pentru inlaturarea completa a straturilor anterioare. Acestea pot fi, dupa caz, decapare chimica, prin folosirea de produse ca Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, sau Pasta Decapanta “Emex PC ECO”, periere mecanica, sau orice alta metoda conventionala, cu conditia indepartarii complete a protectiei existente si asigurarii luciului metalic. Daca acesta nu poate fi obtinut prin operatiunile mentionate mai sus, se va recurge in mod obligatoriu la sablare, potrivit instructiunilor din Fisa Tehnica.
 • Pentru indepartarea petelor existente de rugina, se va utiliza Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, pana la eliminarea din profunzime a acestora, sau ca solutie alternativa, se poate face o chelare cu Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, care va fixa rugina de suport si va inhiba reaparitia acesteia.
 • Suprafata trebuie sa se prezinte, inainte de aplicare, indiferent de metoda de curatare, degresata si perfect uscata. Chiar daca este solubil in apa, la aplicare grundul nu permite existenta umiditatii pe suport.

Grundul Anticoroziv “Emex AQ Eco” se poate acoperi ulterior cu vopsele solubile in apa, cum ar fi:

dar si cu vopsele clasice, solventate, ca:

Aplicarea grundului se va face in modurile cunoscute: pensulare, pulverizare, roluire, imersare, pulverizare cu aer sau cu instalatii airless. Diluarea se va face numai cu apa, si doar in cazul in care este absolut necesar.

 • Este recomandat pentru protejarea elementelor metalice supraterane.
 • Nu se recomanda pentru suporturi neferoase, ca aluminiu sau cupru, ori tabla zincata noua, sau inox.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,55 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
pH-8 - 9
Consum specificg/mp/strat110 - 150
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscareore2
Uscare in profunzimeore8
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Grund anticoroziv pentru metal “Emex”
Solutie curatare rugina “Emex Rust Stop”
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Solutie gel decapare vopsea
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Solicita Informatii