GRUND CLORCAUCIUC ANTICOROZIV “EMEX”

Grund clorcauciuc pentru protectie anticoroziva

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 213.57Ron/ Bidon 6 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

11

Grund Anticoroziv Clorcauciuc “Emex” - un produs la standarde ridicate de calitate, fabricat pe baza de emulsii de cauciuc clorurat (de tip Pergut, Alopren, etc.), pigmenti, plastifianti, aditivi specifici, pasta de bronz aluminiu, agenti anticorozivi si inhibitori de coroziune, de generatie noua, non-toxici, cu impact nesemnificativ asupra mediului.
Produsul, ce se remarca printr-o capacitate foarte mare de protectie anticoroziva, dar si prin aderenta deosebita la suprafete metalice, rezistenta si stabilitate excelenta in medii chimic ponderat agresive, sau variatii de temperatura, cat si prin rezistenta mare la apa sau chiar imersie, este utilizat in procesul de pregatire pentru vopsire cu vopsele clorcauciuc, in scopul asigurarii protectiei anticorozive primare a suprafetelor din metal.

Culorile standard sunt: gri, rosu sau galben, insa poate fi nuantat, la cerere, in alte culori RAL de baza.

Caracteristici principale:

 • Protectie anticoroziva intensa;
 • Putere mare de acoperire;
 • Capacitate mare de protectie;
 • Aderenta mare la suport metalic;
 • Aspect mat;
 • Durabilitate mare;
 • Rezistenta mare la apa;
 • Rezistenta la socuri mecanice;
 • Rezistenta la hidrocarburi;
 • Rezistenta la intemperii;
 • Rezistenta la agenti chimici.

Grund Clorcauciuc pentru Protectie Anticoroziva “Emex” - desi este monocomponent si nu prezinta dificultati la aplicare, totusi este destinat unei utilizari profesionale, in special datorita timpului foarte scurt de uscare.
Domeniul de aplicare este limitat la protectia anticoroziva a suprafetelor metalice, in etapa de pregatire a suportului, pentru exploatarea atat la interior cat si la exterior, sau expunerea ponderata la factori chimici agresivi.

Acest grund poate fi folosit atat pentru suprafetele noi, cat si pentru cele ce au protectii anterioare. Este necesara insa o pregatire optima a suprafetei, ce se poate imparti in doua segmente, cu operatiuni de curatare specifice:

La suprafete noi:
 • Nu sunt necesare operatiuni dificile, degresarea suprafetei fiind, de regula, singura necesara.
La suprafetele ce au acoperiri anterioare:
 • Sablarea, pana la luciu metalic, este procedeul cel mai eficient si cu cele mai bune rezultate, rezistenta peliculei in timp fiind asigurata o perioada mult mai indelungata. Are avantajul ca asigura si maxima aderenta a grundului.
 • Pentru pelicule partial exfoliate, sau usor de curatat, pot fi folosite mijloace alternative, de mai mica eficienta, dar suficiente pentru scopul propus. Dintre acestea avem curatarea mecanica, in general cu perii rotative, sau decaparea chimica, prin utilizarea de solutii speciale, cum ar fi Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, ce se aplica dupa efectuarea de teste prealabile de compatibilitate. Se recurge totusi la sablare, daca aceste procedee sunt ineficiente.

Urme sau pete de rugina, daca exista, vor fi tratate cu Solutia de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, pentru eliminarea in totalitate a acestora, sau vor fi inlaturate prin mijloace mecanice.
Aplicarea se poate face prin modalitatile conventionale, ca roluire sau pensulare, dar si prin pulverizare. Reglarea vascozitatii si curatarea sculelor sau instrumentelor se face cu Diluant pentru Vopsele Clorcauciuc “Emex”.

Aplicarea produsului pe suprafete neferoase, ca aluminiu sau inox, nu este indicata, dar este recomandata pentru suprafete metalice, din otel fonta, etc., atat in zone supraterane cat si in cele subterane: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi de armare, standuri si copertine metalice, etc.

Grundul Anticoroziv Clorcauciuc “Emex” se va folosi in sistem cu Vopsea Clorcauciuc pentru Metal “Emex”.

 • Este indicat pentru protejarea componentelor metalice, atat supraterane sau subterane, cat si imersate.
 • Nu se recomanda pentru tabla zincata, cupru, inox, sau alte materiale neferoase.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,30 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 90
Consum specificg/mp/strat120 - 140
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscaremin.30
Uscare in profunzimeore3
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei30 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea cauciucata metal/ beton “Emex”
Convertor si inhibitor - Sistem antirugina
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Grund tip auto anticoroziv “Emex”
Grund anticoroziv monocomponent “Emex”
Solicita Informatii