ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND EPOXIDIC ANTICOROZIV METAL EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Grund anticoroziv fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grund Anticoroziv Epoxi-Ester “Emex” - produs de generatie noua, pe baza de rasina epoxidica modificata in esteri, monocomponent, profesional, utilizat pentru protectia suporturilor metalice, situate la interior sau la exterior, expuse la agenti corozivi, chimici sau datorati mediului. In compozitia acestui grund anticoroziv se regasesc inhibitori de coroziune, si agenti anticorozivi de ultima generatie, fara saruri de plumb sau crom.
Desi utilizat cu precadere pe suprafete metalice feroase, datorita aderentei avansate, similara cu cea a grundurilor bicomponente, produsul se poate utiliza si pe aluminiu sau tabla zincata (adesea folosita la acoperis) atat noua cat si veche.
O pregatire corecta a suportului, inaintea aplicarii, va asigura, atat pentru materialele feroase cat si pentru cele neferoase, ca aluminiu sau tabla galvanizata (de regula urmata de aplicarea unui , cu care o excelenta compatibilitate), o maxima aderenta si o capacitate superioara de protectie fata de orice factori cu actiune coroziva.

Este nuantat in culori standard, specifice: rosu, gri, galben sau negru. Se poate colora si in alte nuante RAL standard, la cerere.

Caracteristici principale:

Grund anticoroziv de inalta calitate
 • Aderenta ridicata la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la ceata salina;
 • Rezistenta mare la medii agresive;
 • Rezistenta la temperatura de 200°C;
 • Protectie anticoroziva avansata.

Detalii de utilizare

Acest Grund Anticoroziv Epoxi-Ester “Emex”, pentru metal, aluminiu sau tabla zincata, desi este un produs profesional, aplicabil in mediu industrial, nu prezinta dificultati de aplicare, astfel incat poate fi utilizat cu succes si in sfera casnica, DIY.
Performantele similare produselor din rasina epoxidica bicomponenta, de mare performanta, recomanda acest grund pentru metal la folosirea ca strat primar, pentru protectia suprafetelor exploatate in medii agresive, expuse continuu sau periodic la intemperii sau umiditate, sau la alti factori generatori de coroziune.
Produsul se foloseste atat pentru acoperirea si protectia suprafetelor metalice noi, cat si pentru cele care au mai fost vopsite cu alte produse peliculogene compatibile, dupa pregatirea suportului in mod adecvat.
Aceasta pregatire necesita o serie de operatiuni, dintre care putem enumera:

Pentru suprafete noi:

 • Este necesara doar degresarea sau decaparea, pentru inlaturarea grasimilor sau a altor contaminanti ramasi din procesul de fabricatie.

Pentru suprafete vechi:

 • In scopul inlaturarii protectiilor anterioare care prezinta urme de degradare, si a creerii unui suport aderent, este recomandata sablarea suportului pana la obtinerea de luciu metalic.
 • Se pot folosi si mijloace alternative, mecanice, ca perii rotative ori altele la indemana, sau decapare chimica, prin folosirea unui decapant de genul . Daca, insa, aceste procedee nu sunt eficiente, si nu se obtine luciul metalic, se va recurge in mod obligatoriu la sablare.

In situatia in care suportul prezinta urme de rugina se va folosi , pentru inlaturarea acestora. Ulterior se va face degresarea.
Acest grund pe baza de rasina epoxidica monocomponenta, pentru metal, poate fi aplicat atat prin metode clasice, pensulare sau roluire, cat si prin pulverizare cu aer sau air-less. Corectarea vascozitatii de aplicare se va face cu diluanti “Emex”, recomandati de producator.
Ca oricare alt grund epoxidic, si acesta poate fi folosit pentru orice suprafeta metalica: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Are rezultate excelente si la aplicarea pe aluminiu, sau tabla zincata.
 • Nu este recomandat pentru repere imersate.

Acest grund anticoroziv, fabricat din rasina epoxidica modificata in ester, poate fi folosit, cu rezultate foarte bune, in sistem cu orice vopsea sau email monocomponent, dar, mai ales cu:

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,30 ± 0,05
Nevolatile % min. 60
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 60 - 80
Consum specific g/mp/strat 120 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Uscare la aer ore 4
Uscare in profunzime ore 18
Uscare la cuptor minute 40
Aderenta grila 1 mm cifra 0

Comanda sau cere informatii:
Grund Epoxidic
Anticoroziv “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea