ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

PROTECTIE ANTICOROZIVA / GRUND METAL EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Grund anticoroziv fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grund Anticoroziv Alchido Stirenic “Emex” - produs de noua generatie, pe baza de rasina alchidica modificata in stiren, monocomponent, profesional, utilizat pentru protectia suporturilor din metal, situate la interior sau la exterior, expuse la agenti corozivi, chimici sau de mediu. In formularea acestui grund anticoroziv se regasesc inhibitori de coroziune, si agenti de protectie anticoroziva de ultima generatie, lipsiti de saruri de plumb sau crom.
Utilizat ca protectie anticoroziva pentru suprafete din metal sau tabla (inclusiv tabla zincata, caz in care se folosesc promotori de adeziune), este caracterizat prin rezistenta ridicata fata de actiunea factorilor generatori de coroziune, aderenta ridicata la suporturi metalice, buna rezistenta la diversi factori agresivi, si stabilitate in timp.

Poate fi colorat in nuante caracteristice: rosu, gri, galben, negru sau alte nuante RAL standard, la cerere.

Caracteristici principale:

Protectie anticoroziva de inalta calitate
 • Aderenta superioara;
 • Putere mare de acoperire;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la factori chimici;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Inhiba aparitia ruginii noi;
 • Protectie anticoroziva avansata;
 • Rezistenta la medii acide sau alcaline.

Detalii de utilizare

Acest Grund Anticoroziv Alchido Stirenic “Emex”, pentru metal sau tabla, poate fi utilizat, si pe aluminiu sau tabla zincata, prin adaugarea de promotori de adeziune. Este destinat in principal aplicarii profesionale in mediu industrial, dar datorita usurintei de aplicare este de asemeni folosit in mediul casnic, DIY.
Avand performante avansate de protectie anticoroziva, este utilizat cu succes ca primer pentru protectia suporturilor metalice exploatate in medii ponderat agresive, expuse continuu sau periodic la intemperii sau umiditate, sau la alti factori generatori de coroziune.
Dupa pregatirea corecta a suprafetelor, acest grund anticoroziv se poate utiliza atat pentru acoperirea si protectia suprafetelor metalice noi, cat si pentru cele care au mai fost vopsite cu alte produse peliculogene compatibile.
Pregatirea suportului necesita un minim de operatiuni obligatorii, mentionate si in Fisa Tehnica, din care enumeram:

Pentru suprafete noi:

 • Se face doar o degresare sau decapare, pentru inlaturarea inlaturarea grasimilor sau a altor contaminanti ramasi din procesul de fabricatie.

Pentru suprafete vechi:

 • In scopul inlaturarii protectiilor anterioare care prezinta urme de degradare, si a creerii unui suport aderent, este recomandata sablarea suportului pana la obtinerea de luciu metalic.
 • Se pot folosi si mijloace alternative, mecanice, ca perii rotative ori altele la indemana, sau decapare chimica, prin folosirea unui decapant de genul . Daca, insa, aceste procedee nu sunt eficiente, si nu se obtine luciul metalic, se va recurge in mod obligatoriu la sablare.
 • In situatia in care suportul prezinta urme de rugina se va folosi , pentru inlaturarea acestora. Ulterior se va face degresarea.

Acest grund anticoroziv pentru metal, pe baza de rasina alchidica in stiren, poate fi aplicat atat prin metode conventionale, pensulare sau roluire, cat si prin pulverizare cu aer sau air-less. Corectia vascozitatii de aplicare se va face cu diluanti “Emex”, recomandati de producator.

Se foloseste atat in conditii de interior, cat si de exterior, pentru protectia anticoroziva a utilajelor (masini agricole) si echipamentelor metalice, a mijloacelor de transport si remorcare (automobile, autobuze, tramvaie, tractoare, vagoane, etc.)
Este de asemeni utilizat in industria navala la tancuri de balast, punti interioare sau exterioare, instalatii din compartimentul masinilor, magazii frigorifice, motoare principale, opera moarta, suprastructura, etc.

 • Nu este recomandat pentru repere imersate.

Este un grund anticoroziv pentru metal sau tabla, ce poate fi folosit, cu rezultate foarte bune, in sistem cu orice vopsea alchidica, acrilica sau alte tipuri de vopsele monocomponente, dar, mai ales cu .

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,25 ± 0,05
Nevolatile % min. 60
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 70 - 100
Consum specific g/mp/strat 125 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Uscare la aer min 15
Uscare in profunzime ore 2
Uscare la cuptor minute 40
Aderenta grila 1 mm cifra 0

Comanda sau cere informatii:
Grund Anticoroziv
pentru metal “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea