GRUND EPOXY-POLIAMIDIC CU ZINC “EMEX PZ-302”

Grund poliamidic anticoroziv cu zinc

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund cu zinc epoxy-poliamidic

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 565.76Ron/ Bidon 6 Kg
+ Bid. 0.45 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Pretul se refera la culoarea gri, singura fabricata. Fiind un produs profesional, cu aplicabilitate dedicata, nu se produc alte culori.
-->
Vezi cos
5.00 /5

5

Grund Anticoroziv Epoxy-Poliamidic cu Zinc “Emex PZ-302” - un produs bicomponent de utilizare strict profesionala, pe baza de rasina epoxidica solventata, folosit ca strat primar in vederea protejarii elementelor metalice, exploatate in medii de agresivitate mare si foarte mare, atat la interior cat si la exterior. Are in componenta agenti anticorozivi de ultima generatie de mare eficienta, inhibitori de coroziune si adaos de pulbere de zinc, aceasta din urma avand proprietati anticorozive de exceptie. Sistemul este alcatuit din:

 • Baza sistemului, fabricata din rasina epoxidica, pigmenti, aditivi, agenti anticorozivi, inhibitori de coroziune si pulbere de zinc, si
 • O poliamida cu functie de intaritor, ce asigura polimerizarea. Informatii suplimentare gasiti in pagina dedicata.

Nota: Intaritorul se va folosi in forma livrata de producator. Orice modificare adusa compozitiei, dar si inlocuirea sau nefolosirea acestuia, poate determina deteriorarea intregului lot folosit. Mentionam ca functia sa este esentiala, atat pentru reticulare, cat si pentru realizarea tuturor parametrilor tehnici. Se livreaza predozat, odata cu grundul.

Se caracterizeaza prin aderenta deosebita la suport, capacitate mare de protectie fata de actiunea ruginii de suprafata sau de profunzime, rezistenta in medii foarte puternic agresive chimic, rezistenta la factori agresivi de mediu, variatii mari de temperatura, sau temperaturi de pana la 150°C, etc. Asigura o inalta protectie anticoroziva, cu un comportament foarte bun in caz de expunere la mediu marin, ca ceata salina sau imersie in apa sarata.

Se fabrica doar in culoarea gri.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta pe suporturi feroase;
 • Aderenta pe aluminiu sau zinc;
 • Protectie anticoroziva de tip catodic;
 • Rezistenta la medii umede sau mediu marin;
 • Putere de acoperire foarte buna;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Inhiba aparitia ruginii noi;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta mare la intemperii, factori chimici;
 • Rezistenta la medii alcaline si acide;
 • Rezistenta la metanol, etanol, etc;
 • Rezistenta la medii industrial agresive;
 • Rezistenta la produse petroliere.

Grundul Anticoroziv Epoxy-Poliamidic cu Zinc “Emex PZ-302” este un produs profesional, adresat strict zonei de industrie, iar, ca drept urmare, se va aplica doar de personal calificat si cu experienta in utilizarea rasinilor bicomponente. Este folosit in special in zone de agresivitate mare sau foarte mare, atat de mediu cat si chimica, cu precadere pentru vopsirea structurilor metalice a navelor, caz in care grosimea recomandata a peliculei de grund va fi de min. 60 µm, iar a sistemului de cca. 140 - 160 µm. Se mai utilizeaza si pentru protectia anticoroziva a altor suprafete metalice exploatate in medii agresive (slab acide sau alcaline, produse petroliere: benzina, motorina, uleiuri minerale, hidrocarburi s.a., umiditate, intemperii, etc.).
Produsul se foloseste atat pentru acoperirea si protectia suprafetelor metalice noi, cat si pentru cele care au mai fost vopsite cu alte produse peliculogene compatibile, dupa pregatirea suportului in mod adecvat.
Aceasta pregatire necesita o serie de operatiuni, dintre care putem enumera:

Pentru suprafete noi:
 • Este necesara doar degresarea, pentru inlaturarea grasimilor sau a altor contaminanti ramasi din fabricatie.
Pentru suprafete vechi:
 • In scopul inlaturarii protectiilor anterioare care prezinta urme de degradare, si a creerii unui suport aderent, cu puncte de ancora, este recomandata sablarea suportului pana la obtinerea de luciu metalic.
 • Se pot folosi si mijloace alternative, mecanice, ca perii rotative ori similare, sau chimice, prin folosirea unor solutii de genul Pastei pentru Decapare “Emex CM Cleaner”. Daca, aceste procedee nu sunt eficiente, si nu se obtine luciul metalic, se va recurge in mod obligatoriu la sablare.

In situatia in care suportul prezinta urme de rugina, pentru inlaturarea acestora, se va folosi Solutia de Fosfatare pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, ulterior facandu-se degresarea si uscarea.
Acest grund epoxi-poliamidic poate fi aplicat atat prin metode conventionale ca pensulare sau roluire, cat si prin pulverizare cu aer sau airless. Vascozitatea de aplicare se corecteaza cu Solvent Vopsele Epoxidice “Emex”.

Dincolo de utilizarea in zona industriei navale, produsul poate fi folosit pentru orice suprafata metalica: rezervoare din otel, caroserii si piese auto sau de utilaje, tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, grinzi, standuri si copertine metalice, etc.

 • Este indicat pentru protejarea oricaror elemente de constructii, atat supraterane cat si subterane sau imersate.
 • Se poate aplica, de asemenea, pe suporturi neferoase.

Grundul Anticoroziv Epoxy-Poliamidic cu Zinc “Emex PZ-302” poate fi folosit in sistem cu:

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc2,49 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Raport de amestecaregr.1.000 : 70
Pot-life la 23°COremax. 2
Timp de scurgere-Tixotrop
Consum specificg/mp/stratcca. 400
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscareore18
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei100 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Grund emulsionat epoxidic anticoroziv
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Vopsea anticoroziva 3 in 1
Grund stiren-acrilic “Emex MZ-801”
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Vopsea epoxy cu micaceu “Emex Spark”
Solicita Informatii