ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND ANTICOROZIV PENTRU METAL EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Grund anti rugina fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grund Anticoroziv pentru Metal “Emex” - Produs monocomponent pentru protectie impotriva ruginii, fabricat din rasini alchidice, agenti anticorozivi si inhibitori de coroziune, fara saruri nocive, sau impact asupra mediului, pasta de bronz aluminiu, pigmenti, aditivi si extenderi, cu rolul de a proteja, ca strat primar, suprafete metalice de orice tip, situate suprateran, atat la interior cat si la exterior, si expuse unor factori, chimici sau de mediu, de agresivitate medie.
Acest grund anticoroziv are caracteristici superioare de protectie, stabilitate in timp, si rezistente specifice foarte bune, cum ar fi rezistenta la intemperii, la factori chimici moderat agresivi, variatii de temperatura, etc.
Nuantele in care se fabrica sunt gri, rosu, galben. Exista posibilitati de colorare la cerere.

Caracteristici principale:

Grund anticoroziv superior pentru metal
 • Aderenta la suporturi metalice;
 • Putere de acoperire;
 • Capacitate de intindere;
 • Rezistenta mecanica;
 • Duritate buna;
 • Aspect mat;
 • Stabilitate in timp;
 • Rezistenta la factori de mediu;
 • Culori standard.

Detalii de utilizare

Grund de Protectie Anticoroziva Metal “Emex”, sau grund alchidic, are ca scop protejarea suporturilor metalice, situate atat la interior cat si la exterior, impotriva factorilor generatori de coroziune, chimici sau de mediu.
Este indicat pentru orice suprafata metalica, si putem enumera: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc., insa nu se va folosi la suprafete neferoase, gen inox sau aluminiu, pentru care nu are compatibilitate.

Acest grund alchidic se utilizeaza in principal pentru suprafetele noi, dar, dupa o pregatire corecta a suportului, poate fi folosit si pentru suporturi care au protectii anterioare deteriorate. In functie de starea suprafetei, operatiunile necesare indeplinirii acestui scop sunt urmatoarele:

Suprafete noi:

 • Acestea nu necesita o pregatire speciala, degresarea uleiurilor ramase din procesul de fabricatie fiind, de regula, suficienta.

Suprafete cu protectii deteriorate:

 • Recomandarea este, in acest caz, ca suprafata sa fie sablata, pana la luciu metalic. Acest procedeu are, suplimentar, si avantajul de a realiza o aderenta mare a grundului la suport, cat si prelungirea durabilitatii peliculei.
 • Se pot folosi si metode alternative, in special pentru peliculele neaderente, cu grad avansat de exfoliere, dintre care cele mai uzitate sunt perierea cu perii metalice sau rotative, si decaparea chimica, realizata cu solutii de tipul . In cazul in care aceste metode nu pot realiza o curatare la nivel de luciu metalic, este, totusi, necesara efectuarea sablarii.

Straturi mai vechi de rugina, daca exista, vor fi indepartate prin curatarea cu , pana la eliminarea totala a acestora, si obtinerea aspectului de luciu metalic.
Aplicarea acestui grund alchidic de protectie anticoroziva se poate face prin orice metoda, fie pensulare sau roluire, fie prin metode moderne de pulverizare cu aer, sau chiar air-less. Diluarea, corectiile de vascozitate, sau curatarea petelor accidentale, se vor face cu , in procentajele recomandate.

Acest Grund Anticoroziv Alchidic este indicat sa fie utilizat in sistem cu vopsele pe baza de rasini alchidice grase, cum ar fi:

 • Este recomandat doar pentru elemente supraterane.
 • Nu se recomanda pentru tabla zincata, inox, sau alte suporturi neferoase.

Pentru obtinerea de performante maxime, cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,40 ± 0,05
Putere de acoperire Nr. straturi 1
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 90 - 120
Consum specific g/mp/strat 110 - 140
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare ore 3
Uscare in profunzime ore 12
Rezistenta la apa 24 ore buna, fara modificari
Rezistenta la ulei 30 ore buna, fara modificari

Comanda sau cere informatii:
Grund Anticoroziv
pentru Metal “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea