VOPSEA POLIURETANICA LEMN METAL ZIDARIE “EMEX”

Vopsea poliuretanica metal piscina lemn “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 332.29Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.80 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5.00 /5

18

Email Poliuretanic Bicomponent “Emex” ce este denumit generic si Vopsea Poliuretanica, este utilizat pentru protectia de diverse suporturi de aplicare: metal, lemn, fibra de sticla, beton, sau chiar zidarie. Este un produs profesional, folosit in special in industrie, alcatuit din doua componente, ce actioneaza impreuna:

 • Baza formulata din rasina poliuretanica de tip poliolic, pigmenti, aditivi specifici si solventi organici, si
 • Intaritor de tip izocianat. Detalii puteti gasi in pagina dedicata.

Nota: Utilizarea izocianatului este obligatorie, intrucat in absenta intaritorului vopseaua nu poate polimeriza, si nu va realiza parametrii de uscare si duritate. Intaritorul este livrat in ambalaje separate.


Aceasta vopsea poliuretanica se remarca prin aderenta deosebita, rezistenta mare si stabilitate la apa sau intemperii, in medii agresive, atat chimic (acide sau alcaline), cat si mecanic (uzura sau abraziune), variatii mari de temperatura, socuri termice sau temperaturi extreme, pozitive sau negative, s.a.
Cu toate ca are o rezistenta ridicata la actiunea apei, pentru piscine, stranduri sau bazine din beton, se recomanda folosirea unei vopsele dedicate, si anume Vopseaua Poliuretanica pentru Piscina “Emex Pool” care impreuna cu Grundul de Amorsare Epoxidic “Emex”, realizeaza pelicule superioare, cu durata indelungata de viata.

Vopseaua poliuretanica poate fi colorata in orice nuanta a cartelei RAL, insa doar industrial.

Caracteristici principale:

 • Produs agrementat sanitar;
 • Etalare de exceptie;
 • Duritate excelenta;
 • Durabilitate mare;
 • Putere mare de acoperire;
 • Aderenta ridicata la suport;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la factori chimici;
 • Rezistenta la medii acide sau alcaline.
 • Rezistenta mare la hidrocarburi.

Vopsea Poliuretanica Bicomponenta “Emex” - produs de utilizare industriala si aplicare doar profesionala, cu rezultate remarcabile, destinat acoperirii decorative si de protectie pentru suprafete din lemn, metal, beton, zidarie, chiar exploatate in conditii de agresivitate chimica sau mecanica, la interior sau la exterior.
Este folosita cu rezultate excelente pe toate suprafetele ce necesita o protectie superioara fata de diversi factori agresivi, indiferent de natura lor, de la uzura pana la expunere in medii agresive chimic, intemperii, imersare indelungata, variatii dese de temperatura sau cicluri de inghet/ dezghet.

Acest email poliuretanic “Emex” este agrementat sanitar si se poate utiliza in toate zonele in care, potrivit cerintelor normelor europene, sunt solicitate conditii superioare, stricte de igiena, cum ar fi: farmacii, spitale, laboratoare, zone de preparare alimente, etc.

In conditiile in care operatiunile de pregatire a suprafetei au fost corect executate, produsul poate fi utilizat, si are rezultate optime, pe majoritatea suporturilor, dintre care:

Orice suprafata, daca a mai fost vopsita, trebuie curatata in totalitate de stratul anterior. Suporturile metalice se recomanda a fi sablate. Daca starea stratului anterior este buna, iar tipul de vopsea este compatibil, atunci suprafata va fi doar asperizata. Se vor face insa teste de compatibilitate inainte de aplicare.
Dupa curatare, sau degresare in cazul suprafetelor metalice noi, se va face grunduirea cu Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex”, sau Grund Poliuretanic Anticoroziv “Emex”, pentru o protectie superioara.
Ca mijloc alternativ, pentru suprafetele contaminate de coroziune, se poate utiliza Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, care inactiveaza in totalitate rugina, prin fenomenul de chelare, o fixeaza si previne reaparitia acesteia.
Pentru suprafetele din beton, sau alte materiale minerale, se recomanda slefuirea mecanica si acoperirea cu Grund Epoxidic de Amorsare “Emex” sau cu Grund de Impregnare Poliuretanic “Emex”, pentru compatibilizarea produsului cu suportul, si asigurarea aderentei.
Produsul Vopsea Poliuretanica “Emex” se poate aplica prin oricare din metodele clasice, sau pin pulverizare cu aer sau airless. Se va folosi pentru reglarea vascozitatii Diluant pentru Vopsele Poliuretanice “Emex”.

 • Este recomandata atat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane, cat si pentru cele subterane.
 • Se poate utiliza pentru tabla zincata noua sau inox, dupa pregatirea suportului si grunduirea acestuia.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 59
Raport de amestecaregr.1000 ÷ 300
Pot-life la 23°COremax. 1
Consum specificg/mp/strat110 - 130
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Vopsea epoxidica metal “Emex Esine”
Vopsea poliuretanica piscina “Emex Pool“
Vopsea poliuretanica ambarcatiuni “Emex”
Vopsea poliuretanica pentru beton “Emex”
Solicita Informatii