ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

INTARITOR POLIURETANIC EMEX 75-HMX”

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Intaritorul Poliuretanic “Emex 75-HMX” este, din punct de vedere chimic, un poliizocianat alifatic, cu 75% solide, in amestec de metoxipropanol acetat si xilen (in parti egale).
Se utilizeaza doar la sistemele poliuretanice solventate, in vederea realizarii parametrilor tehnici, prin amestecarea celor doua componente:

 • Baza poliuretanica, realizata din rasini poliolice solventate, cum ar fi lacul poliuretanic. In cazul in care produsul final este un email, vopsea sau grund, baza va contine si adaosuri de pigmenti, aditivi specifici si solventi organici.
 • Intaritorul de tip “poliizocianat alifatic”, care este utilizat in scopul polimerizarii amestecului.

Nota: Intaritorul este livrat in ambalaje predozate, pentru a evita erori procentuale. Utilizarea agentului de intarire este obligatorie, acesta fiind singurul ce poate asigura polimerizarea amestecului si atingerea indicilor de performanta.


Utilizarea este recomandata pentru temperaturi de peste +10°C.
Culoare: transparent.

Caracteristici principale:

Produs de inalta calitate
 • Mareste aderenta la beton;
 • Mareste gradul de luciu;
 • Creste rezistenta la uzura;
 • Creste rezistenta mecanica;
 • Creste rezistenta la spalare;
 • Creste rezistenta la zgariere;
 • Creste rezistenta chimica;
 • Asigura o duritate mare;
 • Mareste protectia la coroziune.

Detalii de utilizare

Intaritorul Poliuretanic “Emex 75-HMX” este folosit ca agent de polimerizare doar pentru produse poliuretanice solventate, din gama “Emex”, ca: Lacuri poliuretanice, Emailuri si vopsele poliuretanice, Grunduri si amorse poliuretanice.
Utilizarea intaritorului este direct coroborata cu baza amestecului, asigurand performante ridicate de sistem. Suporturile pentru care este utilizat sunt cele ale produsului final, dar mentionam: beton, structuri metalice, instalatii folosite in industria alimentara, chimica, farmaceutica, de prelucrare a titeiului, industria hartiei, de armament, dar si in multe alte zone unde este solicitata o rezistenta ridicata la factori chimici, mecanici, sau medii agresive (factori chimici, umiditate mare, uleiuri, trafic, etc.), ori conditii speciale de igiena (laboratoare medicale, farmacii servicii de alimentatie publica, etc.).

Intaritorul poliuretanic “Emex 75-HMX” este folosit in sistemele poliuretanice agrementate sanitar, ce se aplica pentru protectie sanitara in zone ca: spitale, laboratoare, farmacii, restaurante, cantine, etc., potrivit cerintelor de igiena la nivel european.

Este obligatorie respectarea stricta a tuturor indicatiilor, sau limitarilor din Fisa Tehnica a produsului de baza, in vederea obtinerii performantelor maxime ale peliculei finale.
Rapoartele de amestecare sunt prezentate in documentatia fiecarui produs in parte, ele diferind in functie de tipul de sistem, temperatura si conditiile de aplicare, cat si de tipul de material din care este alcatuit suportul. Aceste rapoarte sunt gravimetrice, deci va fi absolut necesara cantarirea componentilor. Dozarea volumetrica prezinta riscul aparitiei de erori semnificative, datorita diferentelor de densitate existente intre loturi.

Acest intaritor este recomandat atat pentru suprafete interioare, cat si pentru cele exterioare, unde prezinta o foarte buna rezistenta la intemperii sau lumina.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Culoare (APHA-Hazen) - < 40
Vascozitate mPas 250 ± 100
Continut nevolatile % 75 ± 1
Pot-life la 23°C min max. 30
Continut monomer (HDI) gr/cm³ < 0,3
Pelicula
Nu este cazul    

Comanda sau cere informatii:
Intaritor Poliuretanic
“Emex 75-HMX”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea