ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

VOPSEA RASINA POLIESTERICA PENTRU METAL EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Vopsea rasina poliesterica fabricata in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Vopsea Poliesterica “Emex Estada” regasita si sub denumirea de Email Poliesteric - un produs de folosire profesionala, prioritar pentru suporturi din metal, ce functioneaza prin combinarea intima a doua componente:

 • Baza produsului, realizata din rasina poliesterica saturata, pigmentata si aditivata adecvat, si
 • Intaritorul de tip izocianat, care asigura reticularea produsului. Detalii despre ambalare si pretul acestuia puteti gasi in .

Nota: Utilizarea izocianatului este obligatorie, intrucat in absenta intaritorului emailul nu poate polimeriza. Intaritorul este livrat in ambalaje separate.


Acest produs se remarca prin aderenta excelenta atat la suprafeţe din oţel cât şi la suporturi din aluminiu sau suprafeţe zincate, chiar îmbătrânite, dupa tratarea prealabila anticoroziva si grunduirea primara, cu un grund de tip: acrilo-poliuretanic, epoxidic, epoxi-esteric sau etilsilicat cu zinc, in functie de suport si de destinatia finala.
O caracteristica speciala, pentru acest email pe baza de rasina poliesterica, o reprezinta posibilitatea de a fi utilizata pe o gama foarte larga de materiale suport metalice, feroase sau neferoase, incluzand aluminiu, cupru, inox, suporturi galvanizate, sau chiar mase plastice (doar dupa pregatirea prealabila).
Emailul poliesteric pentru metal poate fi colorat in orice nuanta a cartelei RAL, insa doar industrial.

Caracteristici principale:

Vopsea poliesterica pentru metal de inalta calitate
 • Aderenta la suprafete metalice;
 • Aderenta la suprafete neferoase;
 • Aderenta la mase plastice;
 • Aderenta la fibra de sticla;
 • Rezistenta la umiditate;
 • Rezistenta la ceata salina;
 • Rezistenta la medii agresive;
 • Rezistenta la dilutii alcaline;
 • Rezistenta la medii slab acide.

Detalii de utilizare

Vopsea Poliesterica “Emex Estada”, (sau email poliesteric) - produs pentru utilizare strict profesionala, cu rezultate de exceptie, destinat atat acoperirii de protectie cat si decorative, in special a suprafetelor metalice feroase sau neferoase (inox, cupru, zinc, etc.), chiar exploatate in conditii de agresivitate chimica sau mecanica, la interior sau exterior.
Realizat din rasina poliesterica saturata, desi fabricat in special pentru suporturi metalice, asigura performante excelente pe toate suprafetele, indiferent de natura acestora, ce necesita o protectie superioara fata de diversi factori agresivi ca: uzura, expunere la medii chimic agresive, umezeala in exces, variatii de temperatura, solicitari mecanice sau climatice, etc.

In conditiile in care operatiunile de pregatire a suprafetei au fost corect executate, produsul poate fi utilizat, si are rezultate optime, pe majoritatea suporturilor, dintre care putem enumera:

Orice suprafata, daca a mai fost vopsita, trebuie curatata in totalitate de stratul anterior, recomandabil prin sablare. Daca starea stratului anterior este buna, iar tipul de vopsea este compatibil (ex. vopsea epoxidica), atunci suprafata va fi doar asperizata. Se va face insa test de compatibilitate inainte de aplicare.
Dupa curatare si degresare se va face grunduirea cu un strat de . Aceasta operatiune functioneaza in egala masura cu , sau .
Suporturile acoperite doar de rugina pot fi pregatite, ca solutie alternativa, cu , care va fixa rugina pe suportul metalic, si o va inactiva, fara sa mai fie necesara aplicarea grundului.
Ca orice alta vopsea profesionala, Emailul Poliesteric “Emex Estada” se poate aplica prin oricare din metodele clasice, sau prin pulverizare cu aer sau air-less. Se va folosi pentru reglarea vascozitatii .

 • Acest produs, pe baza de rasina poliesterica, este recomandata atat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane, cat si pentru cele subterane.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Nevolatile % min. 59
Raport de amestecare gr. 1.000 ÷ 200
Pot-life la 23°C min. max. 40
Consum specific g/mp/strat 110 - 130
Pelicula
Aspect   Continua, lucioasa
Uscare la reacoperire ore 3
Uscare in profunzime ore 6
Elasticitate mm min. 7
Flexibilitate mm min. 6

Comanda sau cere informatii:
Email Poliesteric
“Emex Estada”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea