VOPSEA EPOXIDICA METAL MONOCOMPONENTA “EMEX”

Epoxidica monocomponenta - tabla zincata aluminiu

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea epoxidica metal “Emex Esine”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 315.71Ron/ Bidon 5 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5.00 /5

9

Vopsea Monocomponenta Epoxi-Ester “Emex Esine” - un email profesional, pe baza de rasini alchidice modificate cu grupari epoxidice in esteri, pigmenti, aditivi speciali si solventi organici. Produsul nu necesita nici un intaritor, si este utilizat in principal la aplicarea pe suprafete din metal, feroase sau neferoase (aluminiu si suporturi tratate chimic). Una dintre aplicatiile cele mai apreciate este aceea de vopsea pentru tabla zincata de acoperis.
Este cunoscut faptul ca tabla galvanizata este foarte dificil de protejat pe timp indelungat, datorita aderentei limitate a vopselelor clasice. Emailul epoxy-ester are aderenta mare, fapt ce il recomanda pentru suporturile tratate chimic, dar si pentru cele din aluminiu. Inainte de vopsire este necesara aplicarea prealabila a unui grund anticoroziv compatibil, recomandat de producator.
Datorita confuziilor care pot aparea, precizam ca:
Acest produs nu este epoxidic bicomponent, iar proprietatile, desi superioare, nu sunt identice.
Aceasta vopsea monocomponenta epoxi-ester, in cazul folosirii pe suporturi metalice, feroase sau neferoase, dupa tratarea prealabila anticoroziva, se remarca printr-o aderenta avansata, rezistenta la factori agresivi chimici si de mediu, buna etalare si luciu persistent, dar si durabilitate indelungata, chiar si la expunere ridicata.

Emailul epoxi-ester poate fi colorat, doar industrial, in orice nuanta a cartelei RAL.

Caracteristici principale:

  • Aderenta la suprafete zincate;
  • Aderenta la aluminiu;
  • Aplicare facila;
  • Rezistenta la 200°C, socuri termice;
  • Pelicula de mare duritate;
  • Rezistenta la coroziune alcalina;
  • Rezistenta buna la uzura;
  • Rezistenta la intemperii si UV;
  • Rezistenta buna la ceata salina;
  • Etalare excelenta.

Vopsea Epoxidica Epoxi-Ester “Emex Esine” pentru metal, aluminiu, tabla zincata noua sau veche - desi se regaseste printre produsele profesionale, are un mod simplu de aplicare, chiar si in sfera DIY, avand rezultate superioare atat in zona industriala cat si in cea rezidentiala. Avand in vedere capacitatea avansata de protectie, este recomandata si pe suporturi situate la exterior, cum ar fi tabla zincata de acoperis.
Dincolo de aderenta mare la suport, produsul se remarca si prin rezistenta la medii climatice diverse (TA, TH, N, M conform STAS 6535-1983), ori expunere la temperaturi de pana la 200°C, buna etalare si luciu persistent.

Cu conditia ca toate operatiunile de pregatire a suprafetei sa fie perfect executate, vopseaua epoxy-ester monocomponenta are performante avansate pe toate suporturile metalice, dintre care enumeram:

Suporturile ce vor fi vopsite cu Vopsea Epoxy-Ester pentru Metal “Emex Esine”, vor fi curatate in totalitate de orice urma de vopsea sau contaminanti, preferabil prin sablare. Doar daca se cunoaste foarte sigur tipul stratului anterior, si se stie ca acesta este compatibil (ex. vopsea epoxidica bicompenenta), cu acordul producatorului, se poate face doar o asperizare, pentru crearea punctelor de ancora necesare aderentei. Cu toate acestea se vor face teste de compatibilitate, cu minim 24 de ore inainte de aplicare, pentru fiecare suport in parte.
Dupa curatare si degresare se va face grunduirea cu un strat de Grund Anticoroziv Monocomponent Epoxy-Ester “Emex”, Grund Anticoroziv Vinilic, sau un alt grund recomandat de producator, ce are eficienta in cazul suporturilor zincate noi, sau a celor din aluminiu.
Suporturile atacate doar de rugina, fara alte pelicule de protectie, pot fi curatate cu Solutia de curatare rugina “Emex Rust Stop”, sau pregatite, ca solutie alternativa de mare performanta, cu Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, care va inactiva si va fixa rugina pe suportul metalic, prin chelare, fara a mai fi necesara aplicarea de grund.
Aceasta vopsea profesionala pentru metal se poate aplica prin oricare din metodele conventionale, sau prin pulverizare airless. Pentru reglarea vascozitatii se vor utiliza doar solventi recomandati de “Romtehnochim”.

Emailul epoxy-ester nu este recomandat pentru repere imersate.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 50
Densitate 20°Cg/cmc1,10 ± 0,05
Timp de scurgere, Ø4Sec.70 - 90
Consum specificg/mp/strat120 - 130
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Rezistenta la temperatura°C200°C
Uscare la reacoperireore4
Uscare in profunzimeore18
Elasticitatemmmin. 7
Flexibilitatemmmin. 6
Cautari similare
Vopsea poliuretanica ambarcatiuni “Emex”
Vopsea pentru metal “Hammerschlag”
Vopsea metalizata aurie fier forjat
Convertor si inhibitor - Sistem antirugina
Vopsea siliconica temperaturi inalte
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Solicita Informatii