VOPSEA RASINA EPOXIDICA - EMAIL EPOXIDIC “EMEX”

Email epoxidic - Vopsea rasina epoxidica

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 235.62Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.76 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5.00 /5

30

Numit generic si Vopsea Epoxidica, Emailul Epoxidic Bicomponent “Emex” este un sistem profesional, de generatie noua, pe baza de rasina epoxidica solventata, pigmenti, aditivi, si solventi specifici, destinat acoperii si protectiei suporturilor situate la interior, chiar in conditii de exploatare intensa, alcatuit din doua componente:

 • Baza epoxidica, realizata din rasina epoxidica in solutie, pigmenti, aditivi specifici si solventi organici, si
 • Intaritor de tip poliaminic sau poliamidic. Detalii puteti gasi in pagina dedicata.

Nota: Utilizarea intaritorului poliaminoamidic este obligatorie. Fara acest component, sistemul epoxidic nu poate polimeriza, si nu va realiza uscarea si nici duritatea. Intaritorul este livrat in ambalaje separate.

Sistemul se caracterizeaza prin aderenta exceptionala la suportul corect pregatit, rezistenta si stabilitate deosebite in medii puternic agresive chimic, acide sau alcaline, expunere la factori de coroziune, variatii mari de temperatura sau temperaturi extreme, pozitive sau negative, rezistenta la uzura si abraziune, hidrocarburi, umiditate in exces sau chiar imersie, sau alti factori de eroziune chimica sau mecanica.

Aceasta vopsea epoxidica poate fi colorata industrial in orice nuanta a cartelei RAL.

Caracteristici principale:

 • Produs agrementat sanitar;
 • Etalare uniforma;
 • Duritate excelenta;
 • Putere mare de acoperire;
 • Aspect semilucios;
 • Aderenta ridicata la suport;
 • Rezistenta mare la abraziune;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta mare la hidrocarburi.

Produsul Vopsea Epoxidica Bicomponenta “Emex” este destinat utilizarii profesionale pentru protejarea si decorarea suprafetelor din metal, beton sau lemn, noi sau vechi, situate la interior, chiar expuse la agenti generatori de coroziune, umiditate in exces sau factori de eroziune chimica ori mecanica. Produsul se poate utiliza si la exterior, in cazuri definite, dar numai cu acordul producatorului, pentru adaugarea de aditivi speciali.
Realizat din rasina epoxidica, acest sistem de ultima generatie, este folosit cu rezultate excelente, in conditiile unei corecte pregatiri a suportului, pe toate suprafetele ce necesita o protectie superioara fata de apa, umiditate, factori agresivi, de la frecare pana la expunere in medii chimic agresive, hidrocarburi sau compusi chimici corozivi.

Sistemul, realizat din rasina epoxidica bicomponenta, este agrementat sanitar si este recomandat pentru conditii speciale de igiena, stricte, cum ar fi: laboratoare, restaurante, cantine, spitale, etc., potrivit cerintelor tuturor normelor atat interne cat si europene in domeniu.

Cu conditia indeplinirii unei corecte pregatiri a suportului, produsul poate fi folosit pe suprafete diverse, din care:

Suprafetele anterior vopsite, cu vopsele pe baza de rasina epoxidica sau similare, vor fi slefuite in prealabil. Indiferent de calitatea suprafetei, se vor face teste de compatibilitate pentru aplicarea emailului epoxidic. Se are in vedere ca, fiind un produs profesional, este recomandat sa fie aplicat de personal specializat.
Pentru o pregatire corecta a suportului se recomanda insa curatarea in totalitate a oricaror straturi anterioare. Suprafetele metalice vor fi, preferabil, sablate, sau curatate mecanic pana la luciu metalic.

Pentru suprafetele metalice noi, sau dupa sablarea celor vechi, se va aplica un strat de Grund Anticoroziv Epoxidic “Emex”, fabricat de asemenea pe baza de rasina epoxidica solventata, si agenti inhibitori de coroziune.
Ca mijloc alternativ, pentru suprafetele contaminate de coroziune, se poate utiliza Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, care inactiveaza in totalitate rugina, prin fenomenul de chelare, o fixeaza si previne reaparitia acesteia.
In cazul folosirii pe suprafete din lemn, fibra de sticla, sau chiar zidarii, este indicat sa se pregateasca suprafata, in prealabil, cu o Amorsa Epoxidica pentru Lemn si Fibra de Sticla “Emex”, pentru obtinerea performantei optime.

Emailul epoxidic se poate aplica prin toate metodele conventionale, sau prin pulverizare cu aer sau airless. Reglarea vascozitatii se va face cu Diluant pentru Vopsea Epoxidica Bicomponenta “Emex”.

 • Este recomandat atat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane, cat si pentru cele subterane.
 • Se poate utiliza pentru tabla zincata noua sau inox, dupa pregatirea suportului si grunduirea acestuia cu Grund Anticoroziv Epoxidic “Emex”.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 70
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 175
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificg/mp/strat120 - 150
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Uscare superficialaore16
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ceata salina450 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Email epoxidic pentru placi ceramice
Vopsea cauciucata metal/ beton “Emex”
Email epoxidic hidrosolubil “Emex WD-E”
Vopsea poliuretanica ambarcatiuni “Emex”
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Solicita Informatii