INTARITOR EPOXIDIC “EMEX I 30-25”

Intaritor Epoxidic “Emex I 30-25”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Intaritor pentru rasini epoxidice

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 59.02Ron/ Bidon 0.8 Kg
Pretul include TVA
Produsul este lichid, transparent. Nu este posibila si nici necesara colorarea.
-->
Vezi cos
5.00 /5

4

Linkuri utile ...

Intaritorul Epoxidic “Emex - Seria I 30-25” este caracterizat, din punct de vedere chimic, ca poliaminoamida solventata, modificata 70% in Xylol, pentru folosinta strict industriala. Nu este recomandat pentru utilizari de tip DIY.
Se utilizeaza la sistemele epoxidice in solvent, pentru realizarea polimerizarii, si implicit a formarii de pelicule cu performanta optima, prin amestecarea intima a celor doua componente ale sistemului:

 • Baza epoxidica, realizata din rasini epoxidice in solvent, cum ar fi lacul epoxidic. In cazul in care produsul final este email, vopsea sau grund, baza va contine si adaosuri de pigmenti, aditivi specifici si solventi organici, si
 • Intaritorul de tip “poliaminoamidic modificat”, ce se va utiliza pentru realizarea polimerizarii produsului.

Nota: Utilizarea intaritorului este obligatorie, acesta fiind factorul principal de polimerizare a sistemului epoxidic si implicit de realizare a parametrilor de performanta specificati. Se livreaza in ambalaje predozate.


Utilizarea este recomandata pentru temperaturi de peste +10°C.
Culoare: transparent, cu usoara (posibila) nuanta galbui sau roz.

Caracteristici principale:

 • Asigura polimerizarea sistemului;
 • Creste aderenta la beton;
 • Mareste gradul de luciu;
 • Creste rezistenta la uzura;
 • Creste rezistenta mecanica;
 • Creste rezistenta la spalare;
 • Creste rezistenta la zgariere;
 • Creste rezistenta la factori chimici;
 • Asigura realizarea unei duritati mari;
 • Creste capacitatea de protectie la factori agresivi.

Intaritorul Epoxidic in Solvent “Emex - Seria I 30-25” este folosit strict ca agent de intarire pentru produsele epoxidice solventate, din gama “Emex”, ca: lacuri, emailuri si vopsele epoxidice, grunduri si amorse epoxidice.
Utilizarea intaritorului este strict legata de produsul final pentru care asigura performante, iar plaja de utilizare este conforma acestuia, dar putem totusi mentiona: beton, structuri metalice, instalatii folosite in industria alimentara, chimica, farmaceutica, de prelucrare a titeiului, industria hartiei, de armament, dar si in multe alte zone unde este solicitata o rezistenta ridicata la factori chimici, mecanici, sau medii agresive (factori chimici, umiditate mare, uleiuri, trafic, etc.), ori conditii speciale de igiena (laboratoare medicale, farmacii servicii de alimentatie publica, etc.).

Intaritorul epoxidic “Emex” se utilizeaza in sisteme agrementate sanitar pentru cerinte speciale de igiena cum ar fi cazul la: spitale, laboratoare, farmacii, restaurante, cantine, etc., potrivit cerintelor normelor europene.

Este obligatorie respectarea stricta a tuturor indicatiilor, sau limitarilor din Fisa Tehnica a produsului de baza, in vederea obtinerii performantelor maxime. Nerespectarea acestora poate afecta performantele finale ale peliculei.
Rapoartele de amestecare sunt prezentate in documentatia fiecarui produs in parte, ele diferind in functie de tipul de sistem, temperatura si conditiile de aplicare, cat si de tipul de material din care este alcatuit suportul. Aceste rapoarte sunt gravimetrice, deci va fi absolut necesara cantarirea componentilor. Dozarea volumetrica prezinta riscul aparitiei de erori semnificative, datorita diferentelor de densitate, potential existente intre loturile de materie prima.
Dintre produsele la care acest intaritor este cel mai des utilizat, enumeram:

Este recomandat pentru suprafetele interioare. Pentru suporturi situate la exterior sunt necesari aditivi speciali, ce vor fi adaugati, doar la comanda, industrial, in conditii controlate, de catre producator.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Culoare-< 8
VascozitatemPas440 ÷ 1.500
Densitate la 20°Cgr/cm³0,94 ± 0,02
Pot-life la 23°COremax. 2
Echivalent aminagr/cm³cca. 340
Pelicula
Nu este cazul
Cautari similare
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Intaritor pentru rasini epoxidice
Intaritor Epoxidic fara solvent “Emex”
Intaritor “Emex” sisteme poliuretanice
Diluant vopsele epoxidice “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Solicita Informatii