EMAIL EPOXIDIC GRESIE SI FAIANTA “EMEX QSF-3E”

Sistem epoxidic emulsionat pentru placi ceramice

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email epoxidic pentru placi ceramice

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 464.05Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 4 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Email Epoxidic pentru Gresie si Faianta “Emex QSF-3E” - sistem bicomponent, fabricat ca solutie moderna de acoperire, de generatie noua, pe baza de rasina epoxidica solubila in apa, pigmenti si aditivi, cu aderenta foarte buna la suporturi realizate din placi ceramice, fara a se limita la acestea.
Este de mentionat faptul ca produsul are aderenta perfecta direct pe placile ceramice, fara grunduire prealabila. Este suficienta o usoara matuire, cu panza abraziva de 160 - 200.
Este destinat pentru suprafete aflate la interior, iar utilizarea este agreabila si usor de tolerat, in conditiile in care remarcam ca nu se elimina mirosuri.
Sistemul functioneaza prin combinarea a 2 componente, care impreuna vor realiza parametrii de performanta, dar si de uscare sau intarire, necesari unei pelicule profesionale:

 • Componenta A: Aduct epoxy-poliaminic alifatic, pigmenti, fileri, coalescenti si aditivi, si
 • Componenta B: Dispersie apoasa de rasina epoxidica cu vascozitate medie.

Nota: Utilizarea celor doua componente, in cantitatile precizate, este obligatorie. Acest sistem epoxidic solubil in apa nu poate realiza nici uscarea si nici duritatea optima decat prin combinarea celor doi constituenti. Acestia se livreaza predozat, in cantitatile optime necesare, si vor fi utilizati ca atare..

Sistemul se remarca prin caracteristici de pelicula de inalta performanta, cum ar fi: aderenta exceptionala la suporturi corect pregatite, rezistenta mare la umiditate, la medii chimic agresive, socuri mecanice, uzura, etc.
Acest tip de email epoxidic poate fi colorat industrial in orice nuanta a cartelei RAL.

Caracteristici principale:

 • Aderenta superioara la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Etalare superioara;
 • Aplicare usoara;
 • Rezistenta mecanica superioara;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Duritate mare;
 • Rezistenta la ingalbenire;
 • Durabilitate indelungata;
 • Stabilitate mare a culorii;
 • Se poate spala cu apa si detergenti;
 • Rezistenta la solutii chimice de spalare;
 • Emisii minore de compusi organici volatili.

Emailul Epoxidic pentru Gresie si Faianta “Emex QSF-3E” - este recomandat sa fie utilizat de personal specializat in aplicarea de produse bicomponente. Este destinat cu precadere reconditionarii placilor ceramice din gresie si faianta, dar se poate utiliza cu rezultate excelente pentru realizarea de top-coat-uri decorative superioare, cu caracteristici de protectie, pentru suprafete din metal, lemn, fibra de sticla, beton, rigips sau gleturi de ipsos, etc.
In mod similar Emailului Epoxidic Bicomponent Emulsionat “Emex WD-E”, fata de care difera in special prin aderenta avansata la suprafete ceramice sau lucioase, celelalte performante fiind cel putin similare, se poate utiliza, cu foarte bune rezultate, pe toate suprafetele ce necesita o protectie superioara fata de factori agresivi mecanici sau expunere la agresiuni chimice, prezenta hidrocarburilor ori a altor compusi chimici.
Datorita etalarii si prezentarii superioare se poate aplica si in spatii de expunere, show-room-uri, sau de productie, atat pentru rezistenta cat si pentru aspectul decorativ.
Cu conditia efectuarii operatiunilor de pregatire a suportului, prezentate mai jos doar cu titlu informativ, produsul se poate utiliza si pe diverse alte suprafete, ca mai jos.

Nu se va utiliza pentru suporturi expuse direct la lumina solara, radiatii UV, etc.
Suprafetele anterior vopsite, este de preferat sa fie curatate in totalitate, indiferent de tipul acestora. In cazul cand stratul existent este bicomponent, sunt obligatorii teste de compatibilitate.

Suprafetele metalice vor fi, de preferinta, sablate, sau curatate mecanic pana la luciu metalic. Daca vopseaua anterior utilizata a fost una bicomponenta, se va asperiza, se vor face teste de compatibilitate si, se va continua vopsirea doar daca acestea corespund. Apoi se vor indeparta petele de rugina, cu Solutia de Indepartare a Ruginii “Emex Rust Stop”. Alternativ, se poate utiliza o solutie de fixare definitiva a ruginii, de tip Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, dupa care este recomandat un strat de Grund Anticoroziv Emulsionat “Emex WD-AE”, in maxim 4 ore de la incheierea operatiunilor de pregatire a suprafetei.

In cazul altor suprafete, ca: lemn, fibra de sticla, zidarii, tencuieli, suprafete cimentice sau din beton, rigips, etc., va fi utilizat un primer fara proprietati anticorozive, cum ar fi Amorsa Epoxidica pe Baza de Apa “Emex”.

Aplicarea acestui tip de vopsea se face atat prin mijloace conventionale, ca roluire sau pensulare, cat si prin pulverizare cu aer sau airless, dupa min. 12 ore si max. 30 de ore de la aplicarea primer-ului (grund sau amorsa). Intre straturile de vopsea aplicarea se va face, de asemenea, dupa min. 12 ore si max. 30 ore, la temperatura de 23°C cu conditia ca stratul anterior sa fie uscat suficient cat sa nu lase amprenta.
Diluarea se face doar cu apa.

 • Este recomandat atat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane, cat si pentru cele subterane.
 • Se poate utiliza pentru tabla zincata noua sau materiale neferoase, dupa pregatirea suportului si grunduirea acestuia cu Grund Anticoroziv Emulsionat “Emex WD-AE”. Se recomanda totusi teste de compatibilitate.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 65
Raport de amestecaregr.100 ÷ 100
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificg/mp/strat130 - 150
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp de uscareore24
Realizare parametrizile7
Rezistenta la imersie24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei24 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Email epoxidic hidrosolubil “Emex WD-E”
Vopsea epoxy baza apa “Emex Deck”
Lac poliuretanic beton “Emex PU Stamp”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Amorsa epoxidica baza apa “Emex”
Solicita Informatii