EMAIL EPOXIDIC BAZA APA “EMEX WD-E”

Email epoxidic pe baza de apa “Emex WD-E”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email epoxidic hidrosolubil “Emex WD-E”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 445.11Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 4 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5.00 /5

12

Email Epoxidic pentru Lemn, Metal, Zidarie pe Baza de Apa “Emex WD-E” - sistem bicomponent, de ultima generatie, destinat acoperirii de diverse suprafete din lemn, metal, beton si zidarie, fibra de sticla, rigips, etc.
Are performante de pelicula superioare vopselelor conventionale si, desi nu prezinta dificultati semnificative de aplicare, datorita formularii biocomponente hidrosolubile, este destinat doar aplicarii de catre personal specializat.

Un avantaj remarcabil, al acestui email epoxidic, este absenta mirosului specific vopselelor epoxidice solventate. Astfel, in zonele de interior, carora le este dedicat, utilizarea este mai agreabila, si mai usor de tolerat, in conditiile in care putem spune ca nu se elimina mirosuri.

Sistemul functioneaza prin combinarea a 2 componente, care impreuna vor realiza parametrii de performanta, dar si de uscare sau intarire, necesari unei pelicule profesionale:

 • Componenta A: Aduct epoxy-poliaminic alifatic, pigmenti, fileri, coalescenti si aditivi, si
 • Componenta B: Dispersie apoasa de rasina epoxidica cu vascozitate medie.

Nota: Utilizarea celor doua componente, in cantitatile stabilite de producator, este obligatorie. Sistemul epoxidic solubil in apa nu poate polimeriza, si nu va realiza uscarea si nici duritatea scontata decat prin combinarea celor doua. Componentele sunt predozate, in cantitatile optime necesare, si vor fi utilizate ca atare.


Sistemul se caracterizeaza prin aderenta exceptionala la suporturi diverse, corect pregatite, rezistenta mare in medii puternic agresive chimic, variatii de temperatura, socuri mecanice, expunere la factori de coroziune, apa, uzura, umiditate in exces sau chiar imersie, actiunea hidrocarburilor, etc.
Aceasta vopsea epoxidica pe baza de apa poate fi colorata industrial in orice nuanta a cartelei RAL.

Caracteristici principale:

 • Agrementare sanitara;
 • Aplicare usoara;
 • Aderenta foarte mare la suporturi diverse;
 • Putere de acoperire foarte buna;
 • Rezistenta mecanica deosebita;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate indelungata;
 • Aspect decorativ;
 • Stabilitate mare la factori agresivi industriali;
 • Se poate spala cu apa si solutii de detergenti;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi si hidrocarburi;
 • Ecologica, nu degaja compusi organici volatili.

Email Epoxidic Bicomponent Emulsionat “Emex WD-E” - utilizat profesional, de personal specializat in aplicarea de produse bicomponente, este destinat realizarii de top-coat-uri decorative superioare, dar si cu proprietati de protectie, pentru suprafete din metal, lemn, fibra de sticla, beton, orice suprafete cimentice sau de natura minerala, inclusiv rigips sau gleturi de ipsos, etc.
Este utilizat, cu foarte bune rezultate, pe toate suprafetele ce necesita o protectie superioara fata de factori agresivi, mecanici, cum ar fi frecare si uzura, dar si chimici ca expunere la agresiuni chimice, prezenta hidrocarburilor sau a altor compusi chimici, ori in spatii de prezentare, sau de productie, pentru aspectul superior.

Acest sistem, realizat din rasina epoxidica pe baza de apa, este agrementat sanitar si este recomandat pentru utilizarea in conditii speciale de igiena, stricte, cum ar fi: laboratoare, restaurante, cantine, spitale, etc., potrivit cerintelor tuturor normelor atat interne cat si europene in domeniu.

Cu conditia efectuarii operatiunilor de pregatire a suportului, produsul se poate utiliza pe suprafete diverse, ca:

Suprafetele anterior vopsite, se vor curata in totalitate, indiferent de tipul acestora.

Suprafetele metalice vor fi, de preferinta, sablate, sau curatate mecanic pana la luciu metalic. Daca vopseaua anterior utilizata a fost una bicomponenta, se va asperiza, se vor face teste de compatibilitate cu emailul epoxidic pe baza de apa, si se va continua vopsirea, daca acestea corespund. Apoi se vor indeparta petele de rugina, cu Solutia de Indepartare a Ruginii “Emex Rust Stop” sau, alternativ, se poate utiliza o solutie de fixare definitiva a ruginii, de tip Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, dupa care se va aplica cel putin un strat de Grund Anticoroziv Emulsionat “Emex WD-AE”, in maxim 4 ore de la incheierea operatiunilor de pregatire a suprafetei.

In cazul altor suprafete, ca: lemn, fibra de sticla, zidarii, tencuieli, suprafete cimentice sau din beton, rigips, etc., va fi utilizat un primer fara proprietati anticorozive, cum ar fi Amorsa Epoxidica pe Baza de Apa “Emex”.

Aplicarea Emailului Epoxidic pe Baza de Apa “Emex WD-E” se face atat prin mijloace conventionale, ca roluire sau pensulare, cat si prin pulverizare cu aer sau airless, dupa min. 12 ore si max. 30 de ore de la aplicarea primer-ului (grund sau amorsa). Intre straturile de vopsea aplicarea se va face, de asemenea, dupa min. 12 ore si max. 30 ore, la temperatura de 23°C (stratul anterior va fi uscat suficient cat sa nu lase amprenta).
Diluarea se face doar cu apa.

 • Este recomandat atat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane, cat si pentru cele subterane.
 • Se poate utiliza pentru tabla zincata noua sau materiale neferoase, dupa pregatirea suportului si grunduirea acestuia cu Grund Anticoroziv Emulsionat “Emex WD-AE”. Se recomanda totusi teste de compatibilitate.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 60
Raport de amestecaregr.100 ÷ 100
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificg/mp/strat120 - 130
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp de uscareore24
Realizare parametrizile7
Rezistenta la imersie24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei24 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea epoxy baza apa “Emex Deck”
Email epoxidic pentru placi ceramice
Lac poliuretanic beton “Emex PU Stamp”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Amorsa epoxidica baza apa “Emex”
Solicita Informatii