AMORSA EPOXIDICA PENTRU LEMN “EMEX”

Amorsa epoxidica lemn fibra de sticla

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Amorsa epoxidica lemn “Emex”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 211.88Ron/ Bidon 3 Kg
+ Bid. 0.75 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Produsul este transparent. Se poate nuanta, la comanda, doar pentru vizualizarea defectelor.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Amorsa Epoxidica pentru Lemn si Fibra de Sticla “Emex” este un produs de acoperire primara, destinat pregatirii suprafetelor din lemn, fibra de sticla sau similare, in vederea realizarii de performante maxime pentru finisarea, atat decorativa cat si de protectie, cu vopsele epoxidice, poliuretanice sau poliesterice.
Este un sistem cu caracteristici superioare, de mare performanta, care impune insa obligativitatea respectarii modalitatii de pregatire si a timpilor tehnologici prevazuti in Fisa Tehnica. Se compune din:

 • Baza, realizata din rasina epoxidica solventata si aditivi specifici, si
 • Intaritor poliaminoamidic, pentru polimerizare, care determina atat uscarea cat si realizarea parametrilor optimi de performanta a sistemului. In pagina dedicata, puteti gasi detalii tehnice sau de pret.

Nota: In absenta intaritorului, la folosirea incorecta a acestuia, sau prin inlocuirea cu produse aparent similare, nerecomandate de producator, sau de provenienta incerta, parametrii de performanta nu vor fi realizati, iar uscarea se va produce incomplet sau deloc; exista riscul de compromitere totala a sistemului.


Aceasta amorsa are proprietati foarte bune de aderenta si asigura o pelicula intermediara perfecta pentru scopul in care a fost realizata. Are buna rezistenta la factori chimici sau de mediu, dar si o rezistenta excelenta.

Amorsa epoxidica este transparenta, dar poate fi nuantata la cerere.

Caracteristici principale:

 • Durabilitate indelungata;
 • Aderenta ridicata la suport;
 • Inchide porii suprafetei;
 • Asigura protectie la umiditate;
 • Asigura protectie la variatii de temperatura;
 • Impermeabilizeaza suportul;
 • Rezistenta la socuri mecanice;
 • Rezistenta la socuri termice;
 • Rezistenta la medii chimic agresive;
 • Compatibilitate cu vopsele bicomponente.

Amorsa Epoxidica pentru Lemn si Fibra de Sticla “Emex” este destinata utilizarii profesionale in vederea pregatirii suprafetelor din lemn, fibra de sticla sau similare, pentru vopsiri speciale, inclusiv vopsele pentru mobila sau yachturi. Avand rezultate superioare, produsul confera maximum de compatibilitate pentru vopselele bicomponente epoxidice, poliuretanice sau poliesterice si realizeaza o legatura perfecta cu suportul.
Asigura o protectie primara eficienta fata de factori agresivi, de la umiditate la uzura, sau variatii de temperatura, si amplifica toate caracteristicile de rezistenta si durabilitate ale top-coat-ului utilizat.
Fiind un produs bicomponent, de utilizare profesionala, cu cerinte speciale de pregatire a produsului si a suportului, aplicarea se va face doar de personal specializat, cu experienta in pregatirea si aplicarea produselor de acest tip. Este necesara o mare atentie atat la umiditatea suportului, cat si la viabilitatea scurta a amestecului.

Este folosita cu rezultate remarcabile pentru pregatirea oricaror suprafete, atat din lemn, ca: mobilier, scandura sau placi din lemn, mdf, osb, lambriuri, sageac-uri, pervazuri, panouri, grinzi, placaj, panel, etc., cat si din fibra de sticla, sau chiar suprafete cimentice, sau de baza minerala, sustinand toate caracteristicile de rezistenta si durabilitate ale sistemului aplicat, din gama vopselelor epoxidice, poliuretanice sau poliesterice.

Fiind in sistem cu vopselele bicomponente “Emex”, si acest produs este agrementat sanitar si recomandat pentru spatii cu conditii speciale de igiena, cum ar fi cazul in industria de medicamente sau cea a prelucrarii si desfacerii alimentelor, potrivit cerintelor normelor europene.

Este necesara respectarea operatiunilor de pregatire a suprafetei, care constau din urmatoarele:

Aplicarea acestei amorse epoxidice se face prin pensulare, roluire cu trafaleti rezistenti la solventi, sau prin pulverizare cu aer sau airless. Daca este necesara ajustarea vascozitatii, aceasta poate fi facuta cu Solvent Epoxidic “Emex”, sau un alt diluant recomandat de producator, si sub directa indrumare a acestuia.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 33
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 250
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificg/mp/strat120 - 140
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea poliuretanica ambarcatiuni “Emex”
Lac de Exterior “Emex UV Shield”
Vopsea pentru mobila poliuretanica “Emex”
Lac de mobila poliuretanic “Emex”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Solicita Informatii