VOPSEA PROFESIONALA LEMN SI METAL “EMEX CODE”

Email alchidic uretanizat metal “Emex Code”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email uretanizat pentru metal exterior

Categorii: Vopsele Decorative
Pret: 235.11Ron/ Bidon 5 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5.00 /5

12

Email Alchidic Uretanizat “Emex Code” - vopsea profesionala, pe baza de rasina alchidica, modificata cu uretani alifatici, monocomponenta, utilizata in principal la aplicarea pe suporturi din metal sau lemn, situate atat la interior, cat si la exterior, cu caracteristici excelente decorative, dar si de protectie la lumina, umiditate si coroziune.
Se poate utiliza, in egala masura, cu rezultate foarte bune, si pe suprafete din beton sau zidarie, corect pregatite.
Fiind o vopsea profesionala, are proprietati superioare de pelicula, care se manifesta prin aderenta mare la suport, rezistenta la factori climatici sau chimici ponderat agresivi, buna etalare, diverse grade de luciu, etc.

Dincolo de rezistenta foarte mare la factori agresivi, o caracteristica importanta este rezistenta buna la coroziune, pana la clasa de corozivitate C3, proprietate care o face utilizabila inclusiv in industria navala, pentru vopsirea unor elemente ce tin de opera moarta a navelor de agrement sau de linie, impotriva coroziunii generate de ceata salina.

Emailul alchidic uretanizat poate fi colorat in orice nuanta a cartelei RAL, insa doar industrial.

Caracteristici principale:

 • Aderenta la suporturi diferite;
 • Putere de acoperire foarte mare;
 • Rezistenta la uzura;
 • Etalare superioara;
 • Proprietati decorative;
 • Durabilitate mare;
 • Diverse grade de luciu;
 • Rezistenta la intemperii;
 • Rezistenta la coroziune;
 • Rezistenta la umiditate;
 • Rezistenta la ceata salina;
 • Rezistenta la medii agresive.

Email Alchidic Uretanizat “Emex Code” - o vopsea profesionala pentru metal si lemn, usor de aplicat, cu rezultate superioare. Este recomandata si de aspectul decorativ superior, dar mai ales de capacitatea avansata de protectie, chiar in conditii de agresivitate chimica sau mecanica, la interior sau exterior.
Realizat din rasina alchidica modificata cu uretani, asigura performante excelente, si o protectie superioara fata de diversi factori agresivi mecanici, chimici sau de mediu, dar si un aspect estetic deosebit, in special in ceea ce priveste luciul. De mentionat ca produsul poate fi fabricat in variante diferite de luciu: lucios, semi-mat sau chiar mat.

In conditiile in care operatiunile de pregatire a suprafetei au fost corect executate, produsul poate fi utilizat, si are rezultate optime, pe majoritatea suporturilor, dintre care putem enumera:

Orice suprafata, daca a mai fost vopsita, trebuie intai curatata in totalitate de stratul anterior. Pentru metal este recomandata sablarea. Daca stratul anterior este bun, iar tipul de vopsea este compatibil (ex. vopsea acrilica, alchidica slaba, etc.), atunci suprafata va fi doar asperizata. Se va face insa, prealabil, un test de compatibilitate.

Dupa curatare si degresare se va aplica un strat de Grund Anticoroziv Alchido-Stirenic “Emex”, sau Grund Alchidic pentru Utilaje “Emex”. Suporturile acoperite doar de rugina pot fi pregatite, ca solutie alternativa, cu Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, care va fixa rugina pe suportul metalic, si o va inactiva, fara sa mai necesite alta operatie.
Aceasta vopsea profesionala pentru metal se poate aplica prin oricare din metodele conventionale, sau prin pulverizare airless. Pentru reglarea vascozitatii se vor utiliza doar solventi recomandati de producator.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 60
Densitate 20°Cg/cmc1,15 ± 0,1
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 80
Consum specificg/mp/strat110 - 130
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Uscare la reacoperireore6
Uscare in profunzimeoremax 24
Rezistenta la apa24 orefara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari
Cautari similare
Email alchido-stirenic metal “Emex EQS”
Vopsea metalizata argintie “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Vopsea pentru metal “Hammerschlag”
Vopsea metalizata aurie fier forjat
Email inhibitor de coroziune
Solicita Informatii