GRUND ANTICOROZIV NITRO-COMBINAT “EMEX FZ-214”

Grund nitrocelulozic anticoroziv “Emex FZ-214”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund nitro anticoroziv “Emex FZ-214”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 157.82Ron/ Bidon 4 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte culori se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Grundul Anticoroziv Nitro-Combinat “Emex FZ-214” este un protector monocomponent, pe baza de nitroceluloza si rasini alchido-acrilice, pigmenti specializati, agenti anticorozivi si inhibitori de coroziune, fara saruri de plumb sau crom, pasta de bronz-aluminiu, plastifianti, fileri, solventi organici si aditivi dedicati.
Produsul se caracterizeaza prin capacitate de protectie anticoroziva, uscare foarte rapida, putere de acoperire ridicata si rezistenta la factori generatori de coroziune.
Este utilizat cu precadere in sistem cu Emailul Nitro-Combinat “Emex QN-212”.
Este destinat doar utilizarii de catre personal specializat, in aplicatii industriale.
Este foarte eficient la interior dar, pentru aplicarea in zone situate la exterior, este obligatorie asigurarea unui top-coat realizat cu vopsele alchidice, alchidice modificate, acrilice monocomponente sau alte vopsele compatibile si recomandate de producator.

Culorile standard sunt: gri, rosu sau galben, insa poate fi nuantat, la cerere, in alte culori RAL de baza.

Caracteristici principale:

 • Aderenta buna la suport;
 • Aplicare usoara;
 • Putere de acoperire foarte mare;
 • Aspect mat;
 • Capacitate de inhibare a ruginii active;
 • Rezistenta la factori generatori de coroziune;
 • Rezistenta la uzura;
 • Duritate mare a peliculei;
 • Durabilitate in exploatare.

Grundul Anticoroziv Nitrocelulozic “Emex FZ-214”, fiind un produs de folosinta industriala, va fi utilizat doar profesional, de personal specializat.
Utilizarea acestui grund este definita ca strat primar de protectie a suprafetelor metalice exploatate in medii ponderat agresive, acide sau alcaline. Domeniul de aplicare priveste utilizarea acestuia atat pentru acoperirea suprafetelor noi, cat si pentru intretinerea si protectia suprafetelor care au mai fost acoperite cu produse peliculogene compatibile, dupa o pregatire corespunzatoare si teste de compatibilitate.

Inaintea aplicarii acestui grund anticoroziv, este necesara o pregatire atenta a suprafetei, cu operatiuni specifice, mentionate si in Fisa Tehnica, astfel:

La suprafete noi:
 • Nu sunt necesare pregatiri speciale, degresarea suprafetei fiind singura operatiune necesara.
La suprafetele ce au acoperiri anterioare:
 • Sablarea, pana la luciu metalic, este procedeul cel mai eficient si cu cele mai bune rezultate, rezistenta peliculei in timp fiind asigurata o perioada mult mai indelungata. Are avantajul ca asigura si maxima aderenta a grundului.
 • Pentru pelicule partial exfoliate, sau usor de curatat, pot fi folosite mijloace alternative, de mai mica eficienta, dar suficiente pentru scopul propus. Dintre acestea avem curatarea mecanica, in general cu perii rotative, sau decaparea chimica, prin utilizarea de solutii speciale, cum ar fi Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, ce se aplica dupa efectuarea de teste prealabile de compatibilitate. Se recurge totusi la sablare, daca aceste procedee sunt ineficiente, sau insuficiente.

Urme sau pete de rugina, daca exista, vor fi tratate cu Solutia de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, pentru eliminarea in totalitate a acestora, sau vor fi inlaturate prin mijloace mecanice. Ca solutie alternativa, de foarte mare eficienta, se poate utiliza o solutie de fixare definitiva a ruginii, de tip Convertor de Rugina “Emex Oxifer”.
Aplicarea se face prin modalitati conventionale, ca roluire, pensulare, sau pulverizare cu aer. Reglarea vascozitatii si curatarea sculelor sau instrumentelor se face cu Diluant Nitrocelulozic “Emex”.

Aplicarea produsului pe suprafete neferoase, ca aluminiu sau inox, nu este indicata, dar este recomandata pentru suprafete metalice, din otel fonta, etc., in zone supraterane: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi de armare, standuri si copertine metalice, etc.

Grundul Anticoroziv Nitrocombinat “Emex FZ-214” se va folosi in sistem cu Emailul Nitro-Combinat “Emex QN-212”.

 • Este indicat pentru protejarea suporturilor metalice supraterane situate la interior.
 • Nu se recomanda pentru tabla zincata, cupru, inox, sau alte materiale neferoase.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara incluziuni
Densitategr/cmc1,26 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Timp de scurgere, Ø4Sec.55 - 75
Consum specificg/mp/strat110 - 130
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscaremin.20
Uscare in profunzimeore2
Flexibilitatemmmin. 4
Elasticitatemmmin. 3
Cautari similare
Email nitrocelulozic - lemn si metal
Vopsea anticoroziva 3 in 1
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Grund cu zinc epoxy-poliamidic
Solicita Informatii