EMAIL NITRO-COMBINAT “EMEX QN-212”

Email nitrocelulozic combinat “Emex QN-212”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email nitrocelulozic - lemn si metal

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 221.15Ron/ Bidon 4 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Emailul Nitro-Combinat “Emex QN-212” este un produs profesional, monocomponent, fabricat pe baza de nitroceluloza si rasini alchido-acrilice, pigmenti, aditivi si solventi specifici, utilizat, in conditii industriale, pentru acoperirea decorativa si de protectie a suprafetelor din lemn sau metal.
Produsul se caracterizeaza prin uscare ultra-rapida, buna rezistenta la uzura, etalare superioara, putere de acoperire ridicata, rezistenta chimica la produse petroliere si uleiuri lubrifiante, luciu ridicat, persistent si aderenta excelenta in cazul unui suport pregatit corespunzator.
Este destinat doar utilizarii de catre personal specializat, in aplicatii industriale.

Acest tip de vopsea poate fi colorat industrial in orice nuanta a cartelei RAL. Cu toate acestea, nu se vor utiliza paste de colorare, indiferent de natura acestora, fara recomandarea expresa a producatorului.

Caracteristici principale:

 • Aderenta buna la suport;
 • Duritate mare a peliculei;
 • Aplicare usoara;
 • Putere de acoperire foarte mare;
 • Etalare buna;
 • Rezistenta buna la apa,
 • Rezistenta la uleiuri minerale sau vegetale;
 • Resistenta buna la zgariere;
 • Rezistenta la uzura;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate in exploatare;
 • Pelicula cu luciu rezistent.

Emailul Nitro-Combinat “Emex QN-212” se foloseste ca strat final pentru protejarea si decorarea suprafetelor din lemn, in special de mobilier, dar si din metal, fara a se limita insa la acestea. Se va folosi doar in conditii de interior, indiferent de suport. Este destinat doar utilizarii profesionale, in scopuri sau sisteme industriale. Datorita gradului special de periculozitate, nu este recomandata folosirea DIY.
Acest tip de email are luciu superior, dar poate fi realizat si la diferite grade de luciu, incluzand variante ca semilucios, sau chiar mat.
Produsul este utilizat in general pentru a proteja si decora balustrade, lambriuri, mese, scaune si alte articole finite din lemn, precum si pentru suporturi de metal, cu conditia sa fie situate la interior.

Ca instructiuni generale, privind aplicarea acestui tip de email, se va avea in vedere o corecta pregatire a suportului si respectarea nivelurilor de temperatura si umiditate, precizate in Fisa Tehnica a produsului.
Ulterior pregatirii suportului, se poate trece la aplicare, urmarind cateva specificatii. Astfel:

Pentru reacoperire se va lasa suficient timp pentru uscarea peliculei inaintea aplicarii stratului urmator. Stratul initial nu se va aplica pana ce suprafata nu a fost complet curatata. Contaminarile de orice fel, expunerea la intemperii, condensarea apei trebuiesc evitate, datorita faptului ca duc la pierderi de aderenta, basicari, lipsa de etalare sau alte fenomene ce compromit pelicula.
 • Este recomandat pentru protejarea protejarea suporturilor la interior, doar supraterane.
 • Nu se recomanda pentru tabla galvanizata noua, aluminiu, cupru sau inox.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc0,97 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1 - 2
Timp de scurgere, Ø4Sec.50 - 80
Consum specificg/mp/strat55 - 75
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Uscare la atingereminute15
Uscare in profunzimeore24
Aderenta la suportmm0 - 1
Grosime pelicula uscataμm/ strat20 - 25
Cautari similare
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Vopsea anticoroziva 3 in 1
Vopsea acoperis tabla si tigla metalica
Vopsea cauciucata metal/ beton “Emex”
Email epoxidic cu microfulgi de sticla
Vopsea pentru metal “Hammerschlag”
Solicita Informatii