EMAIL EPOXIDIC MEDII AGRESIVE “EMEX EFS-323”

Email epoxidic pentru medii agresive

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email epoxidic cu microfulgi de sticla

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 295.17Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.76 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Email Epoxidic pentru Medii Agresive “Emex EFS-323” - un sistem bicomponent, destinat acoperirii profesionale a suporturilor metalice feroase sau neferoase (cupru, zinc, tabla galvanizata, etc.), de noua generatie, cu performante excelente, fabricat pe baza de rasina epoxidica in solutie, pigmenti, aditivi specializati si adaos de microfulgi de sticla, micronizati, de tip C, incorporati in masa vopselei.
Acest sistem, datorita microfulgilor de sticla inglobati, are capacitatea de a maximiza performantele tehnice ale emailului epoxidic, dintre care putem enumera: prelungirea duratei de viata a substratului, asigurarea unei mari stabilitati, cresterea rezistentei la apa, coroziune sau factori chimici agresivi, cresterea duritatii, a rezistentei la abraziunea, la variatii de temperatura sau socuri termice, etc.
Sistemul functioneaza prin combinarea a 2 componente, care impreuna vor realiza parametrii de performanta, dar si de uscare sau intarire, necesari unei pelicule profesionale:

 • Baza epoxidica, realizata din rasina epoxidica in solutie, pigmenti, microfulgi de sticla, aditivi specializati, si
 • Intaritor de tip poliaminic sau poliamidic. Detalii puteti gasi in pagina dedicata.

Nota: Utilizarea celor doua componente, in cantitatile stabilite de producator, este obligatorie. Sistemul epoxidic nu va realiza uscarea si nici duritatea scontata decat prin combinarea celor doua. Componentele sunt predozate, in cantitatile optime necesare, si vor fi utilizate ca atare.

Sistemul se caracterizeaza prin aderenta exceptionala la suporturi diverse, corect pregatite, rezistenta mare in medii puternic agresive chimic, variatii de temperatura, socuri mecanice, expunere la factori de coroziune, apa, uzura, umiditate in exces sau chiar imersie, actiunea hidrocarburilor, etc.
Emailul epoxidic cu microfulgi de sticla poate fi colorat industrial in orice nuanta a cartelei RAL.

Caracteristici principale:

 • Putere mare de acoperire;
 • Etalare foarte buna pe suport;
 • Aspect semilucios;
 • Aderenta marita la suport metalic, feros sau neferos;
 • Duritate superioara;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta la apa sau umiditate;
 • Impiedica actiunea coroziva a vaporilor chimici;
 • Rezistenta chimica ridicata la acizi si baze;
 • Rezistenta ridicata la variatii de temperatura;
 • Rezistenta ridicata la socuri termice;
 • Rezistenta la hidrocarburi.

Emailul Epoxidic pentru Medii Agresive “Emex EFS-323” este destinat realizarii de acoperiri superioare de protectie si decorare, utilizat profesional, de personal specializat in aplicarea de produse bicomponente, adresat in special suprafetelor metalice, feroase sau neferoase, dar cu posibilitatea de utilizare pe orice alte suprafete.
Trebuie subliniat ca utilizarea microfulgilor de sticla amplifica perfomantele generale.
Produsul se va utiliza la interior, iar zonele expuse la lumina intensa, vor trebui in mod obligatoriu protejate cu Lac Poliuretanic de Protectie “Emex UV Shield”, pentru asigurarea unei stabilitati de durata a culorii si a luciului.
Pentru protejarea suprafetelor metalice care vor fi supuse unor factori agresivi ca acizi, baze, saruri, diferiti solventi, produse petroliere, etc., se va tine cont de obtinerea unei clase inalte de protectie la coroziune (C4 - C5). Pentru obtinerea acestor clase inalte de protectie si, in functie de aplicatie, sunt recomandate urmatoarele sisteme:

Suprafetele metalice vor fi, de preferinta, sablate, sau curatate mecanic pana la luciu metalic. Daca vopseaua anterioara a fost una bicomponenta, se va asperiza, se vor face teste de compatibilitate si, se va continua vopsirea, daca acestea corespund. Apoi se vor indeparta petele de rugina, cu Solutia de Indepartare a Ruginii “Emex Rust Stop” sau, alternativ, cu o solutie de fixare definitiva a ruginii, de tip Convertor de Rugina “Emex Oxifer”, dupa care se va aplica cel putin un strat de Grund Epoxidic Anticoroziv “Emex” sau Grund Anticoroziv Epoxy-Poliamidic cu Zinc “Emex PZ-302” in maxim 4 ore de la incheierea operatiunilor de pregatire a suprafetei.

Aplicarea acestui email epoxidic cu microfulgi de sticla se face atat prin mijloace conventionale, ca roluire sau pensulare, cat si prin pulverizare cu aer sau airless, dupa min. 12 ore si max. 30 de ore de la aplicarea primer-ului. Intre straturile de vopsea aplicarea se va face, de asemenea, dupa min. 12 ore si max. 30 ore, la temperatura de 23°C, stratul anterior fiind uscat suficient incat cat sa nu lase amprenta.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Nevolatile%min. 70
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 175
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificg/mp/strat120 - 150
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Uscare superficialaore16
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ceata salina450 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea epoxy cu micaceu “Emex Spark”
Grund cu zinc epoxy-poliamidic
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Solicita Informatii