ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

LAC POLIURETANIC DE PROTECTIE EMEX UV SHIELD

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Lac poliuretanic fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Lac Poliuretanic Transparent de Protectie “Emex UV Shield” - un produs bicomponent, profesional, care, desi este destinat cu precadere supralacuirii , pentru asigurarea unei protectii cat mai ridicate impotriva radiatiilor solare si, mai ales, a celor UV, este folosit pe o multitudine de suporturi, din lemn, fibra de sticla sau beton, cu rezultate excelente.
Functionarea acestui lac transparent protector contra radiatiilor UV, se bazeaza, ca si in cazul tuturor celorlalte sisteme poliuretanice, pe amestecul realizat din combinarea celor doi compusi:

 • Rasina acrilo-poliolica, special aditivata pentru asigurarea unui filtru UV, si
 • Intaritor specific, dintr-un izocianat alifatic, pentru care puteti gasi prezentare si detalii de pret sau ambalare in .

Nota: Intaritorul asigura reticularea lacului, si utilizarea acestuia este obligatorie. Nu poate fi inlocuit cu produse similare, iar nefolosirea acestuia poate duce la compromiterea totala a peliculei aplicate.Se va livra predozat, in ambalaje separate, in procentul aferent cantitatii de produs achizitionate.


Acest tip de lac asigura o foarte buna protectie impotriva radiatiilor UV, cu stabilitate pe termen lung si se recomanda mai ales la protejarea yachturilor, sau ambarcatiunilor vopsite cu vopsele poliuretanice.
Produsul are, de asemeni, caracteristici superioare de rezistenta la agenti chimici agresivi, hidrocarburi, medii acide sau alcaline, dar si intemperii sau alti factori de mediu.
In plus fata de cele de mai sus, are o mare rezistenta la factori mecanici, ca uzura si frecare si se remarca prin luciu intens si claritate superioara.
Produsul se poate nuanta in culori semitransparente, de baza.

Caracteristici principale:

Lac transparent protector de noua generatie
 • Aderenta mare la suport;
 • Excelent protector UV;
 • Transparenta si claritate;
 • Luciu superior;
 • Duritate mare;
 • Rezistenta mare la uzura;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la factori chimici, medii alcaline, hidrocarburi, etc.;
 • Rezistenta la intemperii, umiditate, mediu salin.

Detalii de utilizare

Lac Transparent de Protectie “Emex UV Shield” - folosit, in special, pentru finisarea si protectia prin supralacuire a vopselelor poliuretanice sau epoxidice, folosite la protectia structurilor ambarcatiunilor (yachturi, barci, vase de apa dulce sau sarata, etc.) din materiale ca otel, lemn sau fibra de sticla, dar are multe alte utilizari in aplicatii decorative.
Astfel, acesta se poate utiliza, ca strat final, in sisteme de protectie a suprafetelor de beton, mozaic, gresie, faianta, marmura, pardoseli epoxidice sau poliuretanice, alte suprafete ce necesita protectie insotita de aspect superior.
Ca zone de aplicabilitate, acesta se preteaza la aplicatii atat de interior, cat si de exterior, spatii exploatate in medii expuse factorilor agresivi ca umiditate in exces, trafic intens, agenti chimici, etc.

Suporturile ce vor fi acoperite cu Lac Poliuretanic Transparent “Emex UV Shield” se vor pregati in prealabil conform instructiunilor din Fisa Tehnica, sau a indicatiilor primite de la producator. Datorita multitudinii de aplicatii la care se poate folosi, vom grupa pregatirea de vopsire in 3 categorii principale:

- in cazul supralacuirii vopselelor epoxidice sau poliuretanice: - in cazul suprafetelor din beton, lemn sau fibra de sticla: - in cazul suprafetelor metalice:

In toate cazurile in care suprafata de lacuit are o protectie in stare buna, se vor face teste de compatibilitate, dupa care, in functie de necesitati, fie se vor indeparta straturile anterioare in totalitate (in cazul in care nu exista compatibilitate), prin slefuire, sablare, decapare cu , sau alta metoda acceptata, fie se vor slefui cu panza abraziva fina, si se vor desprafui, daca exista o buna compatibilitate.

Numarul recomandat de straturi de lac este de minim 3 in cazul suporturilor din lemn sau fibra de sticla, si de minim 2 in cazul suporturilor metalice ori din beton elicopterizat, la fel ca si in cazul supralacuirii vopselelor si pardoselilor epoxidice sau poliuretanice.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, transparent
Nevolatile % min. 55
Raport de amestecare gr. 1000 ÷ 300
Pot-life la 23°C Ore max. 1
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 40 - 60
Putere de acoperire Nr. straturi min. 2
Consum specific g/mp/strat 90 - 120
Pelicula
Aspect   Continua, lucioasa
Timp mediu de uscare ore 3
Uscare in profunzime ore 6
Rezistenta la apa 72 ore buna, fara modificari
Rezistenta la UV 500 ore fara modificari cromatice

Comanda sau cere informatii:
Lac de Supralacuire
“Emex UV Shield”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea