VOPSEA LAVABILA SILICONICA DE INTERIOR “EMEX”

Vopsea lavabila siliconica interior

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea siliconica lavabila interior “Emex”

Categorii: Vopsele Lavabile
Pret: 406.17Ron/ Bidon 15 L
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Vopsea Lavabila Siliconica de Interior “Emex” - un produs de dispersie, solubil in apa, pe baza de rasini siliconice si copolimeri acrilo-stirenici, aditivi specifici si fileri, cu proprietati superioare de pelicula, elasticitate si flexibilitate deosebite, pentru finisarea tencuielilor interioare, mai ales in cladiri noi sau expuse vibratiilor.
Acest tip de vopsea lavabila, in afara elasticitatii exceptionale, are avantajul ca nu permite murdariei sa adere la suport, aceasta putand fi indepartata prin spalare, avand capacitate de autocuratare, datorata “Efectului de Lotus”.

Poate fi colorata industrial in nuante din cartele de culori pentru vopsele lavabile, sau cu paste de colorare compatibile, fabricate sau recomandate de producatorul “Romtehnochim”.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la suport;
 • Efect de Lotus (nu permite apei sa adere la suport);
 • Putere foarte mare de acoperire;
 • Grad de alb ridicat;
 • Elasticitate foarte buna;
 • Intretinere usoara;
 • Lavabilitate superioara;
 • Rezistenta mare la murdarire;
 • Impermeabilitate la vapori sau apa;
 • Permite respiratia peretelui;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Caracter nepoluant.

Produsul Vopsea Lavabila Siliconica de Interior “Emex”, datorita elasticitatii sale ridicate, este recomandata cu precadere pentru protejarea si finisarea suprafetelor interioare ale cladirilor civile si industriale noi, supuse unor solicitari mecanice, vibratii, sau “care inca lucreaza”, prevenind propagarea microfisurilor la suprafata zugravelii.
Nu exista nici un impediment in a fi folosita si pe suprafete vechi, si are avantajul faptului ca nu permite murdariei sa adere la suport si se poate curata foarte usor, prin spalare cu apa. Este una dintre vopselele lavabile indicate pentru utilizarea in zonele expuse murdaririi sau altor factori contaminanti ca praf, grasimi, abur, etc.
Este utilizata ca strat decorativ si de protectie pentru urmatoarele tipuri de suprafete de baza minerala:

 • Orice suprafata corect pregatita din beton, zidarie, tencuieli var-ciment, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, placi de gips-carton, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli interioare vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante.
 • Se poate folosi si pe: OSB, MDF, PAL, placaj, panel, panza, carton, azbociment, polistiren expandat.

Zonele deja contaminate cu igrasie, sau care prezinta riscul contaminarii cu fungi sau mucegaiuri de orice fel, vor fi in prelabil curatate si apoi tratate cu Sanitizant “Emex Forte”. Pentru zugraveli de finete superioara, se recomanda pregatirea prealabila a suportului cu Grund de Egalizare si Umplere Pori “Emex”.
Dupa pregatirea suportului conform indicatiilor de mai sus, se va aplica in mod obligatoriu Amorsa Siliconica de Perete “Emex”, pentru realizarea unei aderente optime a peliculei la suport.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, tixotrop
Densitategr/cmc1,55 ± 0,05
Nevolatile%60
Putere de acoperireNr. straturi1 - 2
pH-8 - 9
Consum specificg/mp/strat120 - 150
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp mediu de uscareore2
Uscare in profunzimeore6
Rezistenta la umiditateoremin. 200
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Vopsea lavabila exterior cu cuartz
Vopsea anti mucegai lavabila “Emex”
Vopsea superlavabila interior “Emex”
Lavabila premium zugraveli interioare
Vopsea lucioasa pentru zugraveli
Vopsea satinata lavabila interior
Solicita Informatii