ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

GRUND ECONOMIC ANTICOROZIV NEOMATT

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Grundul Anticoroziv Economic “Neomatt” este un protector anticoroziv, monocomponent, realizat, in principal, pe baza de rasini alchidice si compusi anticorozivi ecologici, lipsiti de impact in contactul cu mediul, care contine ca adaosuri specifice pigmenti, aditivi si extenderi.
Rolul acestui grund anticoroziv este acela de a furniza un strat primar de protectie a suprafetelor metalice supraterane, inaintea vopsirii cu vopsele alchidice compatibile. Are o buna capacitate de protectie, pentru zonele cu expunere modica la agresiuni chimice sau de mediu. Fata de produse chimice ca hidrocarburi, saruri metalice sau alti compusi agresivi, cat si fata de umiditatea in exces, are o rezistenta limitata, nefiind indicat pentru folosirea in zone intens exploatate sau cu expunere ridicata la factorii mentionati.
Are un pret scazut, in raport cu calitatea furnizata.
Este produs numai in nuantele standard: rosu, gri, galben.

Caracteristici principale:

Produse de calitate la pret scazut
 • Aderenta buna;
 • Putere de acoperire;
 • Usurinta la intindere;
 • Aplicare facila;
 • Putere de penetrare;
 • Aspect mat;
 • Timp redus de uscare;
 • Pret accesibil;
 • Culori standard.

Detalii de utilizare

Grundul Anticoroziv Economic “Neomatt”, desi un produs economic, poate fi folosit cu succes, ca strat primar, atat pentru protectia anticoroziva a tuturor suprafetelor metalice, exploatate atat in circuitul industrial cat si in cel civil, cat si pentru asigurarea conditiilor de aderenta pentru vopsitoria finala.
Utilizarea acestui grund este adresata atat suprafelor metalice noi, care necesita inaintea grunduirii doar degresarea totala, care sa inlature urmele de ulei industrial ramase din circuitul de laminare, cat si a celor vechi, in curs de reconditionare, pentru care, insa, sunt necesare anumite operatiuni de pregatire a suportului, ca:

 • Indepartarea straturilor anterioare de protectii, indiferent de calitatea lor, prin sablare pana la luciu metalic. Este procedeul cel mai corect si eficient. Asigura de asemeni si o buna aderenta a peliculei la suport, prelungind durata de viata a acoperirii.
 • In cazul unor pelicule puternic afectate si fara aderenta, se pot folosi mijloace alternative, ca perierea mecanica sau cu perii rotative, sau decaparea cu solutii chimice de tipul Pastei Decapante “Emex PC ECO”. Cu toate acestea, daca luciul metalic nu poate fi atins pe intreaga suprafata, se va recurge la sablare.
 • Rugina, indiferent de vechime, poate fi indepartata prin utilizarea Solutiei de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, in cantitatea necesara pentru obtinerea luciului metalic.

Grundul este indicat pentru toate suporturile din metal, ca: tevi, conducte, containere, calorifere, tabla, schelete si rastele metalice, grilaje, parapeti, mobilier metalic, suporti metalici de fixare, garduri, balustrade, porti, feronerie, stalpi metalici, scene, grinzi, standuri si copertine metalice, etc. Nu se va utiliza pe suporturi neferoase, ca inox ori aluminiu, pentru care nu prezinta aderenta.

Grundul Anticoroziv Economic “Neomatt” se va utiliza doar in sistem cu vopsele pe baza de rasini alchidice grase, cum ar fi:

Aplicarea acestui grund se va face prin procede conventionale, cu pensula ori trafaletul, sau moderne, ca pulverizarea simpla sau chiar air-less. Diluarea, in scopul corectiei de vascozitate pentru aplicare, se va face doar cu Diluant Alchidic “Emex”, in proportiile recomandate.

 • Se va utiliza doar la elementele metalice ale constructiilor supraterane.
 • Este total neindicat pentru tabla zincata noua, aluminiu sau inox.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in .

Caracteristici tehnice
Caracteristica U/M Valoarea Caracteristicii
Aspect - omogen, fara depuneri
Densitate gr/cmc 1,50 ± 0,05
Nevolatile % Min. 65
Putere de acoperire Nr. straturi 1 - 2
Timp de scurgere, Ø4 Sec. 80 - 100
Consum specific g/mp/strat 120 - 140
Dilutie % 3 - 5
Pelicula
Aspect   Continua, mata
Timp mediu de uscare ore 3
Uscare in profunzime ore 12

Comanda sau cere informatii:
Grund Economic
Anticoroziv “Neomatt”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea