VOPSEA POLIASPARTICA PARDOSELI “EMEX P31-AS”

Vopsea poliaspartica pardoseala “Emex P31-AS”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea poliaspartica “Emex P31-AS”

Categorii: Vopsele Pardoseli & Trafic
Disponibil din data de:
15.08.2024
Vezi cos
5 /5

1

Vopsea Poliaspartica pentru Pardoseala “Emex P31-AS” - sistem bicomponent inovator, de ultima generatie, de inalta performanta, cu uscare si intarire rapida, pe baza de esteri aspartici, pentru acoperirea suprafetelor din beton sau alte materiale cimentice, ori pentru protectia suplimentara a vopselelor sau pardoselilor bicomponente, epoxidice sau poliuretanice, in scopul maririi rezistentei mecanice, in special la zgariere.
Un mare avantaj al acestui produs este ca prezinta un timp scurt de uscare si dare in exploatare, ce permite realizarea de protectii de mare duritate pentru pardoseala, viabile in aceeasi zi.
Produsul este alcatuit din doi componenti, care, prin combinare, vor asigura reticularea sistemului si realizarea parametrilor de mare performanta si duritate ai vopselei:

 • Componenta A - Rasina poliaspartica;
 • Componenta B - Intaritor de tip poliizocianat alifatic HDI. Este livrat separat, in ambalaje predozate.

Nota: Nu se vor folosi alti intaritori, in afara celor livrati de producator. Inlocuirea intaritorului, nefolosirea sau folosirea necorespunzatoare, determina atat nerealizarea parametrilor de performanta, cat si uscarea incompleta, intr-o durata nedeterminata, si poate duce la compromiterea iremediabila a sistemului poliuretanic.

Sistemul este recomandat atat pentru protectii cu rezistenta mecanica superioara, rezistente deosebite la zgariere, trafic intens si, de asemenea, la radiatii UV, cat si pentru pardoseli care necesita respectarea unor standarde ridicate de igiena. Se remarca prin aderenta mare la suport, rezistenta la abraziune si zgariere, la medii climatice diverse (TA, TH, N, M cf. STAS 6535-1983), dar si la factori chimici.
Mecanismul de formare a peliculei este determinat de conversia chimica a functiunii aminice a rasinii aspartice la mixarea cu gruparea NCO a poliizocianatului alifatic HDI.
La o aplicare corecta, cu respectarea instructiunilor din Fisa Tehnica, in special privitoare la temperatura de aplicare si umiditate si, in conditiile unei exploatari fara agresiuni majore, de orice natura, produsul are o durata de viata foarte indelungata, fara necesitatea de remedieri sau reconditionari.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta;
 • Putere mare de protectie;
 • Etalare superioara;
 • Duritate deosebit de mare;
 • Durabilitate indelungata;
 • Rezistenta la uzura;
 • Rezistenta la factori de mediu;
 • Rezistenta la factori chimici agresivi;
 • Rezistenta mare la zgariere;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la temperaturi scazute (-300C);
 • Mareste semnificativ rezistenta suportului;
 • Rezistenta la inghet/ dezghet;
 • Rezistenta la UV.

Vopseaua Poliaspartica pentru Pardoseala “Emex P31-AS”, este utilizata ca strat final pentru protectia de mare rezistenta a unei game variate de suporturi din beton, mozaic, sape, placi aglomerate, microciment, beton amprentat, piatra, caramida aparenta sau alte suprafete minerale, prin formarea unei pelicule continue, lucioase, cu etalare superioara, pentru perioade indelungate de timp, in care nu sunt necesare interventii sau remedieri.
Prezinta rezistente mari la medii agresive si agenti chimici, dar si la factori de mediu ca intemperii, inghet-dezghet, variatii de temperatura intre +150°C si -30°C, lumina intensa sau radiatii UV, socuri termice, etc.
Duritatea exceptionala si rezistenta ridicata la zgariere, frecare si uzura fac din aceasta vopsea un top-coat exceptional pentru protectia pardoselilor sau a vopselelor poliuretanice ori epoxidice.
Este destinata utilizarii strict profesionale, cu personal specializat in aplicarea de vopsele bicomponente.
Poate fi aplicata pe suporturi orizontale, atat la interior, cat si la exterior.
In zona de industrie, se poate folosi ca strat final in sisteme de protectie exploatate in medii agresive ca: factori chimici si/ sau corozivi, medii acide, alcaline, solventi chimici, hidrocarburi, expunere la abur sau umiditate, dupa incheierea procesului de uscare si intarire in profunzime, variatii mari de temperatura, etc.

Pregatirea suprafetei inaintea aplicarii, reprezinta o etapa de maxima importanta pentru realizarea parametrilor optimi de rezistenta si durabilitate, si consta in urmatoarele:

Aplicarea Vopselei Poliaspartice pentru Pardoseala “Emex P31-AS” se poate face manual, cu pensula, cu trafalet din fibre naturale, cu tragator cu lamela de cauciuc EPDM sau prin pulverizare cu aer sau airless.
Diluarea, in vederea reglarii vascozitatii de aplicare, se va face numai daca este necesar, la recomandarea producatorului si sub indrumarea acestuia, cu un diluant de tipul Diluant pentru Vopsele Poliuretanice “Emex” sau similar, in procent de max. 3 - 5%.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor, umiditate si temperaturi de aplicare.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara impuritati
Nevolatile%87 ± 3
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 225
Pot-life la 23°CMinute30
Consum specificg/mp/strat160 - 180
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore6
Incercari parametrizile7
Reflexia peliculei la 60°%min. 90
Aderenta, grila de 1 mmcifra0
Duritate Persozsecmin. 320
Cautari similare
Vopsea pardoseli cu microfulgi de sticla
Vopsea poliuretanica pentru beton “Emex”
Acrilica 2K cu intaritor epoxidic
Vopsea acoperis tabla si tigla metalica
Lac poliuretanic baza apa “Polimat”
Lac poliuretanic beton “Emex PU Stamp”
Solicita Informatii