LAC POLIURETANIC PE BAZA DE APA “EMEX POLIMAT”

Lac poliuretanic de corectie “Emex Polimat”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Lac poliuretanic baza apa “Polimat”

Categorii: Vopsele Pardoseli & Trafic
Pret: 375.04Ron / Pachet
+ Bid. 0.60 Kg Intaritor
Pretul include TVA
Produsul este transparent, mat, dar se poate realiza si in varianta lucioasa sau semimat. Nu se nuanteaza.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Lac Poliuretanic pe Baza de Apa pentru Protectie si Corectie “Emex Polimat” - sistem bicomponent hibrid, de inalta performanta, de ultima generatie, realizat dintr-un amestec echilibrat de doua dispersii hidroxifunctionale poliacrilice, reticulabil cu poliizocianat hidrofilic alifatic.
Produsul este alcatuit din doi componenti, care, prin combinare, vor asigura reticularea sistemului si realizarea parametrilor de mare performanta ai acestui lac:

 • Componenta A - amestec echilibrat de dispersii poliacrilice hidrofunctionale;
 • Componenta B - Intaritor poliizocianat hidrofilic alifatic. Este livrat separat, in ambalaje predozate.

Nota: Nu se vor folosi alti intaritori, in afara celor livrati de producator. Inlocuirea intaritorului, nefolosirea sau folosirea necorespunzatoare, determina atat nerealizarea parametrilor de performanta, cat si uscarea incompleta, intr-o durata nedeterminata, si poate duce la compromiterea iremediabila a sistemului poliuretanic.

Prezinta o uscare relativ scurta fata de produse cu performante apropiate si, se remarca prin rezistenta chimica si mecanica, aderenta mare la suport si pelicula cu rezistenta atat la abraziune si zgariere cat si la medii climatice diverse (TA, TH, N, M cf. STAS 6535-1983). Un mare avantaj al acestui lac este absenta mirosului, fapt care permite aplicarea foarte facila la interior, in spatii inchise.
Mecanismul de formare a peliculei este determinat de conversia chimica la mixarea cu intaritorul, de tip poliizocianat hidrofilic alifatic.
La o aplicare corecta, cu respectarea instructiunilor din Fisa Tehnica, in special privitoare la temperatura de aplicare si umiditate si, in conditiile unei exploatari fara agresiuni majore, de orice natura, produsul are o durata indelungata de viata, fara necesitatea de remedieri sau reconditionari.

In varianta conventionala lacul este mat, dar poate fi realizat si ca lac lucios sau semi-mat. Nu se nuanteaza.
Se va utiliza doar la temperaturi de peste +10°C.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta;
 • Putere mare de penetrare;
 • Etalare superioara;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate indelungata;
 • Rezistenta la uzura;
 • Rezistenta la actiunea apei;
 • Rezistenta la factori de mediu;
 • Rezistenta la factori chimici moderat agresivi;
 • Rezistenta la intemperii, umiditate, mediu salin;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Imbunatateste rezistenta mecanica a suportului;
 • Aspect mat/ semilucios/ lucios;
 • Permite trafic pietonal sau cu vehicule usoare;
 • Rezistenta la inghet/ dezghet si UV.

Lacul Poliuretanic pe Baza de Apa pentru Protectie si Corectie “Emex Polimat”, in primul rand ajuta la ascunderea imperfectiunilor pardoselilor mai vechi si la reducerea reflexiei sau straluciri suprafetei. Prezinta o versatilitate exceptionala si, se utilizeaza ca strat final in sisteme de protectie a unei game variate de suporturi din microciment, beton amprentat, alte suporturi cimentice, travertin, piatra, caramida aparenta, lemn, parchet, etc., prin formarea unei pelicule continue, cu aspect superior, rezistente la poluantii industriali, agenti chimici, apa si murdarie, factori de mediu sau radiatii UV, etc., cu rezistenta pentru perioade lungi de timp.
Este destinat utilizarii strict profesionale.
Se poate utiliza si la supralacuirea vopselelor si pardoselilor epoxidice sau poliuretanice, fie pentru realizarea unui aspect mat, care sa nu reflecte lumina, fie pentru estomparea defectelor de turnare, sau alte similare. Lacul poate fi aplicat peste orice vopsea bicomponenta, atat pe baza de apa cat si de solvent.
In cazul suprafetelor din microbeton, microciment sau chiar beton, pelicula de lac inchide porii suportului, realizand o bariera ce reduce semnificativ penetrarea agentilor chimici agresivi din atmosfera (bioxid de carbon, compusi cu sulf, azot, clor, apa, alte saruri), ce grabesc degradarea amestecurilor cimentice.
Este indicat, in egala masura si pentru pentru protectia parchetului, a dusumelelor de scandura, sau a lemnului in general, tratat sau netratat.
Poate fi aplicat pe suporturi orizontale, atat la interior, cat si la exterior.
In zona de industrie, se poate folosi ca strat final in sisteme de protectie exploatate in medii agresive ca: factori chimici si/ sau corozivi, medii acide, alcaline, solventi chimici, hidrocarburi, expunere la abur sau umiditate, dupa incheierea procesului de uscare si intarire in profunzime, variatii mari de temperatura, etc.

Pregatirea suprafetei, premergator aplicarii lacului, reprezinta o etapa de maxima importanta pentru realizarea parametrilor optimi de rezistenta si durabilitate, si consta in urmatoarele:

Aplicarea Lacului Poliuretanic pe Baza de Apa “Emex Polimat” se poate face manual, cu pensula sau cu trafalet din fibre naturale. Diluarea, in vederea reglarii vascozitatii de aplicare, se va face numai daca este necesar, la recomandarea producatorului si sub indrumarea acestuia, cu apa, in procent de max. 3 - 5%.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor, umiditate si temperaturi de aplicare.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, transparent
Nevolatile%min. 29
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 200
Pot-life la 23°COremax. 3
Timp de scurgere, Ø4Sec.30 - 50
Putere de acoperireNr. straturimin. 2
Consum specificg/mp/strat110 - 130
Pelicula
Aspect Continua, mata
Timp mediu de uscareore12
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa72 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV500 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Lac protectie metal “Emex Bliss”
Lac poliuretanic beton “Emex PU Stamp”
Lac epoxidic solventat
Lac de Exterior “Emex UV Shield”
Lac rasina epoxidica solvent-free
Lac protectie beton “Emex LS Patio”
Solicita Informatii