TENCUIALA DECORATIVA SILICONATA EXTERIOR “EMEX”

Tencuiala decorativa impermeabila “Emex Aqua Protect”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Tencuiala decorativa “Emex Aqua Protect”

Categorii: Tencuieli Decorative
Pret: 259.72Ron/ Bidon 25 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

22

Tencuiala Decorativa Impermeabila Siliconata “Emex Aqua Protect” este realizata pe baza de polimeri acrilici cu adaos de aditivi siliconici, impermeabilizanti (xilani, s.a), granule de marmura de diverse marimi, cu o distributie atent selectata, si fileri. Este o formulare de generatie noua, cu capacitate mare de protectie, in special la intemperii, destinata finisarii decorative superioare a tencuielilor, cu aspect final structurat, zgariat. Are aderenta superioara la suport, o rezistenta exceptionala la intemperii si UV, si o durata de viata de minim 10 ani.
Este o tencuiala decorativa structurata de inalta calitate, a carei principala proprietate este aceea de a respinge atat apa prin crearea “efectului de lotus”, ajutand la impermeabilizarea suportului, cat si murdaria sub toate formele ei, asigurand totodata si autocuratarea, care se va produce sub efectul ploii curate, sau chiar al umiditatii.

Culorile in care se fabrica sunt cele incluse in cartela de culori, dar poate fi colorata si cu paste de nuantare.

Caracteristici principale:

 • Respinge apa si murdaria;
 • Contine aditivi siliconici;
 • Permite respiratia peretelui;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Aderenta excelenta la suport;
 • Lavabilitate foarte mare;
 • Rezistenta mare la UV;
 • Rezistenta la fungi si mucegaiuri;
 • Rezistenta buna la zgariere;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Caracter nepoluant;
 • Rezistenta mare la inghet-dezghet.

Tencuiala Decorativa Siliconata “Emex Aqua Protect”, datorita rezistentei marite la apa si a capacitatii de impermeabilizare a suportului, este folosita, mai ales, pentru protejarea si acoperirea suprafetelor exterioare ale cladirilor civile si industriale, noi sau vechi, expuse actiunii directe a intemperiilor si factorilor de mediu.
Chiar aplicata in scopul protectiei la factorii mentionati, aceasta tencuiala decorativa pastreaza efectele vizuale si stabilitatea culorii. ≡ Exemplu de textura.
Este rezistenta la actiunea apei, si a factorilor de mediu, mentinand un strat de impermeabilizare si pastrandu-si proprietatile indiferent de zona geografica (zone montane expuse la ceata, ploaie etc., zone litorale cu expunere la actiunea sarii, etc.), si gradul de expunere la factori agresivi.
Aplicarea acestei tencuieli decorative se poate face cu usurinta, pe majoritatea suprafetelor de baza minerala: tencuieli cimentice moderne, beton, zidarie, tencuieli var-ciment, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, placi de gips-carton, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante.

Aceasta tencuiala decorativa, desi produs de ultima generatie, de mare performanta, fabricat cu materii prime speciale, are un raport calitate/ pret foarte bun si accesibil.

Bineinteles, in scopul obtinerii de bune rezultate, este obligatorie pregatirea suportului inaintea aplicarii.
Astfel, suprafetele vor fi in mod necesar amorsate cu Grund de Amorsare cu Cuart pentru Tencuieli “Emex”, care are si rolul complementar de a crea puncte de ancora in vederea maririi aderentei tencuielii la suport.
Zonele expuse sau atacate de agenti microbieni, igrasie sau fungi, vor fi tratate cu Sanitizant “Emex Forte”.
In cazul existentei de incluziuni metalice, acestea vor fi protejate cu grund, preferabil Grund Anticoroziv “Emex”, sau cu orice alt grund anticoroziv recomandat de producator, mai ales daca sunt expuse coroziunii.
Ca strat de fond, pentru eviterea micilor discontinuitati de culoare in fantele de zgariere, se va folosi Vopsea Superlavabila de Exterior “Emex”, la culoare cat mai apropiata de cea a tencuielii.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-tixotrop, granulat
Densitategr/cmc2,00 ± 0,1
Putere de acoperireNr. straturi1
pH-7,5 ÷ 9
Consum specifickg/mp2,2 ÷ 3,7
Pelicula
AspectStructurat
Uscare superficiala 23°Core4
Uscare totala 23°Core72
Rezistenta la ceata salina720 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 zilefara modificari cromatice
Cautari similare
Tencuiala decorativa “Emex Quartz Dekor”
Tencuiala de soclu mozaicata “Emex”
Tencuiala siliconica de exterior “Emex”
Tencuiala cu aspect periat “Emex”
Tencuiala structurata “Bob de Orez”
Vopsea texturata calcio vecchio “Emex”
Solicita Informatii