GRUND DE AMORSARE TENCUIELI “EMEX”

Amorsa cuart tencuieli decorative “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund amorsare pentru tencuieli “Emex”

Categorii: Tencuieli Decorative
Pret: 134.61Ron/ Bidon 16 Kg
Pretul include TVA
Culoarea produsului este alba, dar se poate nuanta in culori pale, in tenta tencuielii, fara costuri suplimentare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

10

Grund Acrilic de Amorsare Cuart pentru Tencuieli Decorative “Emex” - este un produs de mare eficienta, solubil in apa, pe baza de polimeri acrilici, aditivi specifici, fileri si cuart, pentru pregatirea superioara a suprafetelor exterioare, in special a fatadelor de cladiri, in vederea acoperirii acestora cu tencuieli decorative acrilice.
Cuartul micronizat, existent in masa produsului, creeaza, la aplicare, puncte de ancora la nivelul suprafetei, determinand o maxima aderenta a stratului de tencuiala la suport. Este un grund de amorsare superior, fara substante biocide, dar cu proprietati de protectie impotriva fungilor, bacteriilor si mucegaiurilor, care asigura o buna compatibilitate intre suport si tencuiala decorativa, prelungind durata de viata a acesteia.

Caracteristici principale:

 • Aderenta foarte mare la suport;
 • Putere mare de umplere a porilor;
 • Timp de uscare redus;
 • Reduce capacitatea de absorbtie;
 • Determina reducerea consumului;
 • Prelungeste durabilitatea;
 • Mareste aderenta tencuielii la suport;
 • Rezistenta la fungi si mucegaiuri;
 • Prelungeste durabilitatea tencuielii;
 • Creaza puncte de ancora pentru marirea aderentei
 • Prezinta impermeabilitate la apa;
 • Permeabilitate la aer pentru respiratia peretilor;
 • Caracter nepoluant.

Grundul Acrilic de Amorsare cu Cuartz “Emex” este utilizat, pentru pregatirea suprafetelor exterioare ale cladirilor civile sau industriale, noi sau vechi, in vederea compatibilizarii suportului, si a acoperirii acestora cu tencuieli decorative structurate, pe baza de rasini acrilice sau stiren-acrilice.
Rolul acestui grund de amorsare, pe langa asigurarea unei maxime compatibilitati intre suport si tencuiala decorativa, este atat de a mari aderenta tencuielii la suport, cu ajutorul particulelor de cuart existente in produs, cat si de a pregati suprafata prin inchiderea porilor si implicit micsorarea absorbabilitatii suportului. Datorita pretului accesibil si performantelor exceptionale este cel mai practic sistem de amorsare pentru tencuielile decorative.

Este impermeabil la apa, dar permite respiratia suportului, lucru ce asigura prevenirea aparitiei igrasiei.

Se foloseste ca strat primar, pentru pregatirea urmatoarelor tipuri de suprafete: beton, zidarie, tencuieli var-ciment, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, placi de gips-carton, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante.
Pentru indepartarea urmelor de igrasie sau a mucegaiurilor existente, dar si pentru prevenirea acestora, suprafetele vor fi tratate, inainte de orice alta operatiune, cu Sanitizant Forte “Emex”.
Produsul are maxima compatibilitate cu Vopseaua Superlavabila de Exterior “Emex”, folosita ca strat de fond.
Restrictiile cu privire la utilizarea acestui grund de amorsare se aplica doar tencuielilor decorative silicatice, pentru care exista alte amorse compatibile. Acest grund de amorsare poate fi folosit in sistem cu toate tencuielile decorative acrilice, sau vopselele texturate. Este absolut interzisa folosirea pentru tencuieli silicatice.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, tixotrop
Densitategr/cmc1,50 ± 0,1
Nevolatile%63 ± 1
Putere de acoperireNr. straturi1
pH-8 - 9
Consum specificg/mp/strat120 - 200
Dilutiemax.1 : 1
Pelicula
AspectRugoasa, mata
Timp mediu de uscareore2
Uscare in profunzimeore3
Cautari similare
Amorsa siliconica cu cuartz “Emex”
Solutie antimicrobiana antimucegai
Amorsa antimicrobiana pentru zugraveli
Amorsa siliconica pentru zugraveli
Amorsa de perete pentru zugraveli
Amorsa silicatica cu cuartz “Emex”
Solicita Informatii