TENCUIALA DECORATIVA PERIATA “EMEX”

Tencuiala decorativa periata “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Tencuiala cu aspect periat “Emex”

Categorii: Tencuieli Decorative
Pret: 221.04Ron/ Bidon 25 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

8

Tencuiala Decorativa cu Structura Periata “Emex” este un produs monocomponent, pe baza de copolimeri acrilo-stirenici, aditivi si fileri, cu adaos de cuart si granule de marmura de marimi diferite (intre 1,2 si 2,3 mm), destinat finisarii decorative, superioare, a tencuielilor exterioare, cu aspect final periat, mat, de regula cu structura circulara. Contine substante hidrofobizante care nu permit umezirea suportului in profunzime. Are o aderenta foarte buna la suport si rezistenta mare la intemperii, sau alti factori agresivi de mediu, fara deteriorarea aspectului in timp.
Principala diferenta fata de celelalte tencuieli decorative o reprezinta repartizarea si dozarea speciala a granulelor de marmura in masa produsului, astfel incat, la aplicare, sa permita obtinerea efectului de periere.

Nu exista limitari cu privire la culoare, astfel ca se produce in orice nuanta a paletarelor de culoare tip NCS, sau similare, sau poate fi colorata cu paste de nuantare, fabricate sau recomandate de producator.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la suport;
 • Aplicare si intretinere usoara;
 • Aspect periat, mat;
 • Stabilitate a culorii;
 • Rezistenta la intemperii;
 • Buna lavabilitate;
 • Rezistenta buna la cicluri inghet - dezghet;
 • Rezistenta buna la uzura;
 • Permeabilitate la vapori;
 • Impermeabilitate la apa.
 • Rezistenta mare la UV;
 • Caracter nepoluant.

Tencuiala Decorativa Periata “Emex” este o varianta diferita a tencuielilor decorative standard, cum ar fi Tencuiala Decorativa Acrilica “Emex Quartz Dekor”. Diferenta fata de acestea, rezida doar in repartizarea diferite a granulelor, in masa produsului, si aplicarea circulara, ce determina un alt efect estetic. ≡ Exemplu aici.
La fel ca si celelalte tencuieli, este folosita pentru protejarea si acoperirea suprafetelor exterioare ale cladirilor civile si industriale, avandu-se in vedere si obtinerea de efecte vizuale deosebite, in acest caz, ca striatii circulare.

Acest tip de tencuiala este folosit de cele mai multe ori in locul Tencuielii Decorative Acrilice, datorita modelului diferit al structurii. Are aceleasi performante foarte bune, ca si raportul calitate pret. Este un produs rezistent chiar pentru zonele expuse murdaririi in exces, grasimilor, umezelii, etc., fara a avea limitari geografice (ex: zone montane sau litorale). Contine de asemenea hidrofobizanti, ce nu permit patrunderea umezelii in suport.

Pentru aplicare sunt agreate toate suprafetele de baza minerala, cum ar fi: orice suprafata corect pregatita din beton, zidarie, tencuieli cimentice, tencuieli var-ciment, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, placi de gips-carton, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante, azbociment, alte suporturi cimentice sau minerale.

Pentru obtinerea de bune rezultate, este necesara o pregatire adecvata a suprafetei-suport.
Astfel, conform instructiunilor ce se regasesc si in Fisa Tehnica a produsului, pentru a realiza puncte de ancora, necesare maririi aderentei la suport, dar si pentru asigurarea compatibilitatii dintre suport si tencuiala, suprafetele vor fi in mod obligatoriu pregatite cu Grund de Amorsare cu Cuart pentru Tencuieli “Emex”.

Zonele atacate de mucegai sau fungi, sau unde exista pericolul contaminarii cu agenti generatori de igrasie, vor fi tratate cu Sanitizant Forte “Emex”. Ca si in cazul celorlalte tencuieli, se va aplica un strat intermediar de Vopsea Superlavabila de Exterior “Emex”, ca strat de fond, pentru evitarea discontinuitatilor de culoare.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-tixotrop, granulat
Densitategr/cmc2,00 ± 0,1
Putere de acoperireNr. straturi1
pH-7,5 ÷ 9
Consum specifickg/mp1,6 ÷ 2,2
Pelicula
AspectPeriat, circular
Uscare superficiala 23°Core24
Uscare totala 23°Core72
Rezistenta la ceata salina720 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 zilefara modificari cromatice
Cautari similare
Tencuiala decorativa “Emex Quartz Dekor”
Tencuiala decorativa “Emex Aqua Protect”
Tencuiala de soclu mozaicata “Emex”
Tencuiala siliconica de exterior “Emex”
Tencuiala structurata “Bob de Orez”
Vopsea texturata calcio vecchio “Emex”
Solicita Informatii