TENCUIALA DECORATIVA STRUCTURATA “EMEX”

Tencuiala decorativa “Emex Quartz Dekor”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Tencuiala decorativa “Emex Quartz Dekor”

Categorii: Tencuieli Decorative
Pret: 221.04Ron/ Bidon 25 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

24

Tencuiala Decorativa Structurata “Emex Quartz Dekor” este un produs superior, de larga utilizare, pe baza de copolimeri acrilo-stirenici, aditivi si fileri, cu adaos de cuart, granule de marmura de diverse marimi, pentru duritate si textura, destinat finisarii superioare a tencuielilor cu aspect final de scoarta de copac, structurat, mat.
Are o aderenta foarte buna la suport si rezistenta mare la intemperii si alti factori agresivi de mediu, fara deteriorarea aspectului in timp, cu o durata de viata de peste 10 ani. Fara sa fie un produs antimicrobian, contine agenti ecologici, de ultima generatie, ce asigura o buna rezistenta la fungi, mucegaiuri, alge, etc.
Cu toate ca destinatia principala este aplicarea ca tencuiala decorativa pentru suprafete de exterior, poate fi utilizata cu succes si pentru aplicarea la interior, unde de regula se foloseste o granulatie mai mica.
Tencuiala decorativa acrilica “Emex Quartz Dekor” se remarca in special prin rezistenta la inghet dupa aplicare si uscare, buna lavabilitate, rezistenta la intemperii si, desigur, permeabilitate la aer dar impermeabilitate la apa.
Aceasta tencuiala decorativa se fabrica in orice nuanta, conform cartelei de culori, sau poate fi colorata cu paste de colorare, fabricate sau recomandate de producator.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Aplicare si intretinere usoara;
 • Stabilitate a culorii;
 • Buna lavabilitate;
 • Rezistenta la intemperii;
 • Rezistenta mare la UV;
 • Rezistenta la fungi si mucegaiuri;
 • Rezistenta buna la zgariere;
 • Rezistenta la inghet;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Permeabilitate la aer;
 • Impermeabilitate la apa;
 • Caracter nepoluant.

Tencuiala Decorativa Structurata “Emex Quartz Dekor” este folosita cu precadere pentru suprafete exterioare, la protejarea si acoperirea suprafetelor cladirilor civile si industriale, noi sau vechi, avandu-se in vedere totodata obtinerea de efecte vizuale placute, de scoarta de copac. ≡ Click pentru exemplu.
Acest tip de tencuiala decorativa, cu aspect de scoarta de copac, este cel mai des utilizat in constructii si amenajari, datorita faptului ca are performante foarte bune, la un raport de calitate / pret excelent. Are intindere buna si aplicabilitate foarte facila. Poate fi folosita si la interior, pentru stalpi, coloane, alte ornamente si decoratiuni.
Este o tencuiala decorativa structurata acrilica rezistenta, care se preteaza chiar si pentru zonele expuse murdaririi in exces, grasimilor, umezelii, etc., fara a avea limitari geografice (ex: zone montane sau expuse la ceata salina). Contine substante hidrofobizante care nu permit umezirea suportului in profunzime.
Desi, in general, ca substrat sunt folosite tencuieli cimentice moderne, pentru aplicare sunt agreate majoritatea suprafetelor de baza minerala: beton, zidarie, tencuieli var-ciment, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, placi de gips-carton, conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante, azbociment.
O conditie absolut necesara pentru obtinerea de rezultate performante, valabila si in cazul oricarei alte tencuieli decorative structurate, este pregatirea corecta a suprafetei-suport. Astfel, suprafetele vor fi, in mod obligatoriu, amorsate cu Grund de Amorsare cu Cuart pentru Tencuieli “Emex”, care are si rolul complementar de a crea puncte de ancora in vederea maririi aderentei tencuielii la suport, fapt ce asigura o buna rezistenta in timp.
In cazul in care exista zone atacate de mucegai sau fungi, acestea vor fi tratate cu Sanitizant Forte “Emex”.
De asemenea, se va aplica un prim strat de Vopsea Superlavabila de Exterior “Emex”, ca strat de fond.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-tixotrop, granulat
Densitategr/cmc2,00 ± 0,1
Putere de acoperireNr. straturi1
pH-7,5 ÷ 9
Consum specifickg/mp1,6 ÷ 3,7
Pelicula
AspectStructurat
Uscare superficiala 23°Core24
Uscare totala 23°Core72
Rezistenta la ceata salina720 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 zilefara modificari cromatice
Cautari similare
Tencuiala decorativa “Emex Aqua Protect”
Tencuiala siliconica de exterior “Emex”
Tencuiala de soclu mozaicata “Emex”
Tencuiala structurata “Bob de Orez”
Vopsea texturata calcio vecchio “Emex”
Tencuiala cu aspect periat “Emex”
Solicita Informatii