MASA EPOXIDICA DE SPACLU “EMEX MSE 31”

Masa Epoxidica de Spaclu “Emex MSE 31”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Masa epoxidica pentru reparatii

Categorii: Pardoseli Turnate
Pret: 475.52Ron/ Bidon 10 Kg
+ Bid. 2 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Culori RAL se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de nuanta.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Masa Epoxidica de Spaclu “Emex MSE 31” este un sistem bicomponent, fabricat pe baza de rasina epoxidica nesolventata, de vascozitate scazuta. Are caracteristici de inalta performanta si este destinata pregatirii suprafetelor inaintea aplicarii de vopsele sau pardoseli epoxidice, poliuretanice, poliesterice sau altele similare.
Masa epoxidica de spaclu are calitatea de a sustine in mod activ si a maximiza performantele tehnice generale ale sistemelor de pardoseli sau vopsirilor bicomponente, asigurand o mai mare rezistenta la diversi factori agresivi, socuri mecanice, variatii de temperatura sau trafic intens. De asemenea, previne intr-o foarte mare masura macinarea betonului si aparitia microfisurilor generate de trepidatii sau fenomene de dilatare-contractie, prevenind astfel si aparitia prafulului, fapt pentru care se foloseste si ca strat primar inaintea aplicarii de parchet sau dusumele.
Sistemul este alcatuit din doua componente, ce vor reactiona la combinare:

 • Baza epoxidica, fabricata pe baza de rasina epoxidica solvent-free, cu aditivi speciali, si
 • Intaritorul, care determina polimerizarea sistemului, de tip poliaminic modificat. Detalii referitoare la caracteristici tehnice si modul de livrare al acestuia, veti gasi in pagina dedicata.

Nota: Utilizarea intaritorului recomandat de producator este necesara si obligatorie pentru reticularea produsului si obtinerea caracteristicilor de performanta. Este livrat predozat, in ambalaje separate.

Desi nu exista in mod expres o prevedere in privinta folosirii acesteia, datorita duritatii sale, a compatibilitatii cu majoritatea sistemelor de pardoseli, precum si a capacitatii de umplere a porilor, aplicarea acestui sistem este obligatorie in cazul in care se cauta realizarea de sisteme de pardoseli, sau vopsiri bicomponente de inalta calitate, cu aspect profesional, cu o durabilitate cat mai indelulngata.
Durata de viata este de minim 10 ani, cu conditia evitarii agresiunilor majore, de orice natura, sau a aparitiei de defecte progresive ale stratului suport, ca fisuri, infiltratii, distrugere a betonului de slaba calitate, etc.

Culorile de baza sunt alb sau gri, dar poate fi usor nuantata, in diverse tente.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la beton/ ciment;
 • Capacitate mare de umplere a porilor;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta la trafic intens sau cu utilaje;
 • Rezistenta mare la medii alcaline si acide;
 • Rezistenta ridicata la variatii de temperatura;
 • Rezistenta ridicata la socuri termice;
 • Rezistenta ridicata la socuri mecanice;
 • Rezistenta mare la actiunea apei;
 • Rezistenta excelenta la trafic si uzura;
 • Previne aparitia microfisurilor;
 • Previne macinarea superficiala a betonului;
 • Durabilitate indelungata;
 • Duritate avansata.

Masa Epoxidica de Spaclu “Emex MSE 31”, cu toate ca este folosita ca produs primar, de egalizare, destinat pregatirii superioare a suprafetelor, se prezinta ca sistem profesional, care se va aplica doar de personal calificat si cu experienta in utilizarea rasinilor bicomponente.
Sistemul se foloseste in domeniul constructiilor civile si industriale, inaintea aplicarii de pardoseli sau vopsiri bicomponente, in scopul asigurarii unei aderente superioare, a unei rezistente indelungate in timp, dar si a unui aspect decorativ al sistemului final, de inalta calitate.
Sistemul este cu precadere utilizat in zone de trafic intens, expuse mediilor chimic agresive, a socurilor mecanice sau termice, pentru sustinerea durabilitatii sistemului in ansamblu si realizarea de inalte performante.
Se utilizeaza cu succes in zone de prezentare, magazine, expozitii, hale de procesare a produselor alimentare sau de imbuteliere bauturi, farmacii, discoteci, laboratoare, bucatarii de restaurant, scoli, show-room-uri, etc.
Avand o rezistenta buna la variatii de temperatura, cu pragul superior la cca. 100°C se poate utiliza cu succes si pentru zone cu “incalzire in pardoseala”, indiferent de tipul acesteia.

Atentie: Trebuiesc avute in vedere caracteristicile produsului in stare lichida, in special pot-life-ul foarte scurt, de max. 30 de minute. De asemenea trebuiesc respectate conditiile speciale de pregatire a suportului, prevazute in Fisa Tehnica, astfel incat sa nu existe contaminanti, umiditatea sa fie in limitele admise, etc.

Pentru pregatirea optima a suprafetelor, inaintea aplicarii, sunt necesare, cel putin, urmatoarele operatiuni:

Aplicarea Masei Epoxidice de Spaclu se va incepe dupa min. 24 de ore si max. 30 de ore de la aplicarea amorsei epoxidice, la temperatura de 23°C. Dupa uscare se recomanda slefuirea mecanica a sistemului aplicat, la un grad de cat mai mare finete, pentru sustinerea aspectului decorativ al top-coat-ului final.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen
Densitate%1,50 - 1,60
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 200
Pot-life la 23°CMinutemax. 30
Consum specificKg/mp/strat1,5 - 1,7
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore12
Uscare in profunzimeore24
Realizare parametrizile7
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea pardoseli cu microfulgi de sticla
Pardoseala autonivelanta epoxidica “Emex”
Vopsea de pardoseala din beton “Emex”
Pardoseala poliuretanica autonivelanta “Emex”
Pardoseala elastica poliuretanica “Emex”
Vopsea poliuretanica pentru beton “Emex”
Solicita Informatii