MORTAR EPOXIDIC BICOMPONENT “EMEX FILL”

Mortar epoxidic bicomponent “Emex Fill”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Mortar bicomponent epoxidic “Emex Fill”

Categorii: Pardoseli Turnate
Pret: 283.10Ron/ Bidon 10 Kg
+ Bid. 1 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Acest produs nu se fabrica in alte nuante sau culori si nu este nici indicata si nici necesara nuantarea cu pigmenti sau paste de colorare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

11

Linkuri utile ...

Mortar Epoxidic de Egalizare “Emex Fill” - produs conceput special pentru umplerea golurilor si remedierea defectelor, chiar si de planeitate, pe suporturi din beton, indeosebi inainte de aplicarea de pardoseli autonivelante, sau similare, epoxidice, poliuretanice ori alte pardoseli sintetice turnate, cum ar fi cele din metilmetacrilat (MMA).
Produsul este recomandat mai ales pentru sapele vechi, cu un grad de deteriorare pronuntat, sau unde exista goluri de umplere, sau alte defecte, datorate turnarii necorespunzatoare, dar si a exploatarii incorecte sau extreme.
Sistemul, cu buna stabilitate in medii chimice acide sau alcaline, si variatii termice mari, are ca adaos, in compozitia sa si materiale pentru duritate, cum ar fi faina de cuartz. Astfel, este constituit din:

 • Baza sistemului, alcatuita din rasini epoxidice fara solvent, aditivi si fileri de aderenta si duritate;
 • Intaritorul, o poliamina cicloalifatica modificata, cu functie de initiere a reticularii compusului, este prezentat in ambalaje predozate. Detaliile referitoare la pret sau caracteristici, puteti gasi in pagina dedicata.

Nota: La fel ca in cazul tuturor produselor bicomponente, folosirea intaritorului este obligatorie pentru realizarea reticularii si implicit a uscarii, dar si pentru obtinerea performantelor caracteristice. Produsul poate fi compromis in totalitate, in cazul folosirii necorespunzatore sau a inlocuirii intaritorului cu produse aparent similare.


Sistemul are bune caracteristici de performanta, dintre care: aderenta deosebita la suporturi minerale, piatra sau beton etc., rezistenta mare la variatii de temperatura, socuri mecanice sau agenti chimici, durabilitate, s.a.
Fiind un produs intermediar, nuantarea acestuia nu este necesara.

Caracteristici principale:

 • Aderenta superioara;
 • Duritate excelenta;
 • Durabilitate mare;
 • Rezistenta la socuri mecanice;
 • Egalizeaza suprafetele suport;
 • Rezistenta la socuri termice;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi;
 • Compatibilitate cu pardoseala finala;
 • Rezistenta mare la hidrocarburi;
 • Rezistenta la medii acide sau alcaline.

Mortarul Epoxidic Bicomponent “Emex Fill” este un produs cu vascozitate ridicata, pentru umplerea golurilor si egalizarea suprafetelor din beton, in vederea pregatirii suportului pentru aplicarea de pardoseli din rasini sintetice, avand caracteristici de rezistenta exceptionale si de durata. Este cel mai potrivit sistem, pentru remedierea suporturilor, perfect compatibil cu sistemele epoxidice sau poliuretanice de pardoseala, indiferent de modul de aplicare sau aspectul final al acestora. Se poate folosi si pe suporturi cu o panta mare, in zone de uzura sau cu trafic intens, dar si pe suprafete verticale, inainte de aplicarea de vopsele bicomponente.
Chiar si in cazul pardoselilor vechi, ce prezinta un grad de degradare accentuat, capacitatea mortarului epoxidic de a adera puternic la suport, asigura izolarea definitiva a defectelor si restaurarea integritatii suprafetei.

Atentie: Avand in vedere caracteristicile produsului in stare initiala, cum ar fi pot-life-ul foarte scurt, de max 30 minute, la 20°C, conditiile speciale de pregatire a suportului astfel incat sa nu existe contaminanti, iar umiditatea sa fie in limitele admise, aplicarea se face de personal specializat, cu experienta in domeniul produselor bicomponente.

Desigur, si in cazul mortarului epoxidic, este necesara pregatirea suportului inainte de aplicare, pentru asigurarea unei bune aderente, si caracteristici de rezistenta, minimul de operatii fiind urmatoarele:

Aplicarea se va face folosind spaclul, drisca, fierul de glet, sau alte instrumente specifice de intindere, in functie de necesitati. Suprafata rezultata fiind una destul de rugoasa, operatiunea de dezaerare, specifica pardoselilor epoxidice, nu mai este necesara. Este cu desavarsire interzisa folosirea de solventi pentru reglarea vascozitatii. Daca totusi este necesara o corectie, aceasta se va face doar la recomandarea si sub supravegherea producatorului.

Ulterior aplicarii mortarului, se vor executa operatiuni de slefuire, si/ sau, de chituire, cu chituri epoxidice sau poliuretanice, in functie de necesitati si de destinatia suportului, la recomandarea producatorului.

Nu exista limitari stricte in privinta utilizarii acestui produs. Mortarul Epoxidic Bicomponent “Emex” se poate folosi pe majoritatea suporturilor cimentice sau, in general minerale, atat in constructiile civile cat si in cele industriale, in zone de trafic si uzura mare, expuse la tensiuni si socuri mecanice, unde refacerea stratului suport este greu de executat, iar remedierile trebuie sa respecte conditii superioare de resistenta, duritate si durabilitate.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen
Nevolatile%min. 90
Pot-life la 23°Coremax. 2
Consum specificKg/mp/strat 1 mm1,5 - 1,8
Pelicula
AspectContinua, rugoasa
Timp mediu de uscareore12
Uscare in profunzimeore24
Realizare parametrizile4
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Pardoseala autonivelanta epoxidica “Emex”
Pardoseala antiderapanta epoxy “Emex”
Pardoseala poliuretanica autonivelanta “Emex”
Pardoseala epoxidica - covor de piatra
Pardoseala decorativa “Emex Multicolor”
Sapa epoxidica “Emex Mineral”
Solicita Informatii