GRUND ALCHIDIC PENTRU LEMN SI BINALE “EMEX”

Grund pentru binale “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Grund pentru lemn prelucrat “Emex”

Categorii: Vopsele Decorative
Pret: 136.71Ron/ Bidon 6 Kg
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile din lista. Nu se fabrica alte nuante sau culori pentru acest tip de grund.
-->
Vezi cos
5.00 /5

7

Grund pentru Lemn si Binale “Emex” - un produs monocomponent, standard, pe baza de rasina alchidica grasa, solventi organici, pigmenti, aditivi specifici si fileri. Este folosit ca strat primar in vederea protejarii suprafetelor din lemn, expuse sau nu intemperiilor, atat la interior cat si la exterior, si compatibilizarea suportului cu stratul final. Are o buna aderenta, rezistenta, dar si o actiune preventiva, de inhibare, impotriva microorganismelor.
Nu contine biocizi, dar asigura o protectie generala superioara.
Dincolo de protectia primara a suprafetei, produsul formeaza o pelicula intermediara ce mareste aderenta vopselei sau emailului final, prelungind semnificativ durata de viata a sistemului aplicat.

Poate fi colorat in nuantele caracteristice: ocru si rosu.

Caracteristici principale:

 • Aderenta ridicata la suport;
 • Putere mare de acoperire;
 • Aplicare usoara;
 • Etalare foarte buna;
 • Rezistenta la imbatranire;
 • Aspect mat;
 • Rezistenta buna la intemperii;
 • Putere mare de umplere a porilor;
 • Randament ridicat;
 • Durabilitate;
 • Nu contine biocizi;
 • Culori specifice.

Grund Alchidic pentru Binale “Emex” - produs destinat utilizarii atat industriale, cat si casnice, in vederea protectiei suprafetelor din lemn, interioare sau exterioare, pentru asigurarea unei exploatari de cat mai lunga durata a suporturilor astfel protejate impotriva factorilor agresivi. Continutul COV fiind redus, permite si aplicarea DIY.
Produsul se foloseste pentru acoperirea si protectia primara a suprafetelor noi sau vechi din lemn, in general, inaintea vopsiri acestora. Suporturile care au fost si anterior protejate, vor trebui curatate de orice alte acoperiri.
Se foloseste ca strat primar in sisteme de protectie pentru dulgherii sau articole artizanale din lemn, de interior sau de gradina, ca: lambriuri, case din lemn, usi, tocuri de usi si ferestre, garduri, cabane, obiecte de mobiler ca mese, scaune sau alte produse de interior sau de gradina. Suprafetele vor fi corect pregatite pentru aplicare.

Suprafetele acoperite cu acest tip de grund pentru lemn pot fi vopsite ulterior cu oricare dintre emailurile sau vopselele decorative pe baza de rasini alchidice grase ori modificate, ca:

sau pot fi doar lacuite, pastrandu-se culoarea de baza a grundului, cu lacuri de tipul:

Suprafetele din lemn nou, ce urmeaza a se acoperi cu Grund de Binale “Emex”, se vor pregati in prealabil prin slefuire cu panza sau hartie abraziva de granulatie medie, pana la indepartarea tuturor asperitatilor sau urmelor de acoperiri vechi, iar praful rezultat se indeparteaza cu perii cu par moale, lavete din material textil, sau prin aspirare.
In cazul in care suprafata a mai fost vopsita, pentru indepartarea straturilor vechi de vopsea sau lac, se va folosi slefuirea cu panza sau hartie abraziva, ori, daca este necesar, solutii de decapare de tipul Pasta Decapanta “Emex CM Cleaner”, urmata de slefuire si indepartarea prafului.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara depuneri
Densitategr/cmc1,40 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1
Timp de scurgere, Ø4Sec.80 - 100
Consum specificg/mp/strat100 - 140
Pelicula
AspectContinua, mata
Timp mediu de uscareore3
Uscare in profunzimeore12
Aderenta la suportmax.1
Rezistenta la apa10 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Grund anticoroziv pentru metal “Emex”
Lac mobilier de gradina “Emex”
Lac din rasini sintetice pentru lemn “Emex”
Lazura “Emex WX” lac lucios de lemn
Lac pentru mobila solubil in apa “Emex”
Grund anticoroziv “Emex AQ Eco”
Solicita Informatii