LAC ALCHIDIC LUCIOS PENTRU LEMN “EMEX”

Lac lucios pentru lemn “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Lac din rasini sintetice pentru lemn “Emex”

Categorii: Vopsele Decorative
Pret: 145.50Ron/ Bidon 3 Kg
Pretul include TVA
Acest produs este transparent. Nu se nuanteaza industrial si nu se recomanda folosirea de pigmenti sau paste de colorare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

7

Lacul Alchidic pentru Lemn “Emex” este un produs monocomponent, pe baza de rasini alchidice cu vascozitate scazuta, aditivi specifici si solventi organici, caracterizat prin aderenta foarte buna la suport, transparenta, rezistenta buna atat la radiatii ultraviolete cat si la intemperii, o buna etalare si luciu superior, etc.
Are performante generale foarte bune la protejarea elementelor sau decoratiunilor din lemn, la un pret accesibil.
Este un lac destul de comun, utilizat, pe scara larga, la aplicatii casnice sau industriale, ca strat final de protectie si decorare a suprafetelor de lemn, noi sau reconditionate, atat in conditii de interior, cat si in conditii de exterior.

Acest tip de lac este transparent si nu se nuanteaza.
Nu se recomanda slefuirea acestuia.

Caracteristici principale:

  • Aderenta mare la suport;
  • Aplicare usoara;
  • Etalare buna;
  • Duritate buna;
  • Luciu superior;
  • Aspect transparent;
  • Putere de acoperire;
  • Rezistenta la murdarire;
  • Rezistenta mare la ingalbenire;
  • Rezistenta moderata la uzura.

Lacul Alchidic Lucios pentru Lemn “Emex“ este destinat utilizarii in vederea finisarii decorative civile (chiar de tip DIY), sau industriale a suprafetelor din lemn, noi sau vechi, situate la interior sau la exterior.
Se foloseste ca strat final in sisteme de protectie pentru orice suport din lemn, de interior sau de gradina, ca OSB, lambriuri, sageac-uri, pervazuri, panouri, grinzi, placaj, panel, placi din lemn, MDF, si alte suprafete din lemn.
Chiar daca destinatia sa principala este pentru lemn, se foloseste, de asemenea, si pentru supralacuirea suprafetelor acoperite cu vopselele decorative pe baza de rasini alchidice, cum ar fi:

Tehnica de aplicare este simpla, dar eficienta produsului depinde de corecta pregatire a suportului.
Suprafetele din lemn ce urmeaza a se acoperi cu Lac Alchidic “Emex” se slefuiesc cu panza abraziva, sau hartie, de granulatie medie, pana la indepartarea tuturor asperitatilor, de pe suprafata suportului, si realizarea finetei dorite, iar praful rezultat se indeparteaza cu perii cu par moale, lavete din material textil, sau prin aspirare.
Se are in vedere indepartarea oricaror urme de murdarie sau grasime impregnata in fibre; chiar in cazul in care protectia anterioara este foarte buna, aceasta se va slefui cu hartie abraziva, pentru realizarea de noi puncte de ancora, si se va indeparta praful rezultat. Dupa slefuire si desprafuire, inainte de aplicare, suportul se va degresa.

Pe suprafetele noi se recomanda aplicarea a trei straturi de lac, pentru a se asigura o impregnare suficienta a fibrelor, ce va determina rezistenta superioara a peliculei, etalarea si luciul final, dar si durabilitatea in timp.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, transparent
Densitategr/cmc0,95 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi2
Timp de scurgere, Ø4Sec.30 - 50
Consum specificg/mp/strat80 - 120
Pelicula
AspectTransparenta
Timp mediu de uscareore3
Uscare in profunzimeore12
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Lac de Exterior “Emex UV Shield”
Lac mobilier de gradina “Emex”
Lac uretanizat de parchet “Emex”
Lazura “Emex WX” lac lucios de lemn
Lac de mobila poliuretanic “Emex”
Lac pentru mobila solubil in apa “Emex”
Solicita Informatii