LAZURA / LAC COLORAT PENTRU LEMN “EMEX WX”

Lazura / Lac colorat pentru lemn “Emex WX”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Lazura “Emex WX” lac lucios de lemn

Categorii: Vopsele Decorative
Pret: 187.21Ron/ Bidon 3 Kg
Pretul include TVA
Nuantele sunt doar cele standard, listate mai jos. Nu se pot fabrica alte nuante sau culori si nu se recomanda utilizarea de pigmenti sau paste pentru nuantare DIY.
-->
Vezi cos
5.00 /5

14

Lazura “Emex WX” este un lac transparent, de folosire extinsa, monocomponent, profesional, pe baza de rasini sintetice uretanizate, pigmenti transparenti, aditivi si solventi speciali. Se caracterizeaza prin performante de pelicula foarte bune, ca: aderenta deosebita la suport, putere de penetrare, aspect transparent, rezistenta deosebita la uzura si UV, buna etalare, luciu, aplicare facila, posibilitati de nuantare in masa, etc.
Este folosit in sisteme de protectie si decorare a suprafetelor din lemn, atat in conditii de interior, cat si in conditii de exterior. Ca aspect, este similar lacurilor conventionale, dar cu performante net superioare.
Este un produs de calitate superioara, pentru aplicare profesionala, cu caracteristici excelente, atat de produs cat si de pelicula. Durata de viata, in conditii normale de exploatare, este de cca 7 - 10 ani, timp in care este posibila doar o usoara matuire in cazul expunerii repetate la variatii de temperatura sau radiatii solare.

Se poate fabrica si intr-o gama larga de nuante. In ceea ce priveste culoarea, inlocuieste cu usurinta orice bait, dar cu performantele superioare mentionate.

Caracteristici principale:

 • Aderenta mare la suport;
 • Aplicare usoara;
 • Putere de acoperire;
 • Bariera anticarie;
 • Etalare buna;
 • Luciu si tranparenta optime;
 • Duritate buna;
 • Durabilitate;
 • Putere de penetrare;
 • Permisivitate la colorare;
 • Rezistenta la UV;
 • Rezistenta la uzura si intemperii.

Lac Lazura “Emex WX” este utilizat la finisarea decorativa, cu aspect superior, a suprafetelor din lemn noi sau reconditionate, atat interioare, cat si exterioare. Domeniul de aplicabilitate al acestui lac, transparent sau colorat, pentru lemn, este atat civil, cat si industrial. Se foloseste ca strat final in sisteme de protectie a lemnului, pentru cabane sau alte locuinte din lemn, suporturi artizanale din lemn, de interior sau de gradina, lambriuri, sageac-uri, pervazuri, panouri, grinzi, placaj, panel, osb, placi din lemn, alte suprafete lemnoase, in special de decor.
Aplicarea se va face de personal instruit, urmarind etapele prezentate in Fisa Tehnica.

Pentru obtinerea de rezultate optime, se va urmari o pregatire cat mai corecta a suprafetei, pe care lacul urmeaza sa fie aplicat, dupa cum urmeaza:

Datorita faptului ca este un lac transparent, produsul permite crearea de diferite combinatii de nuante, cu efecte ca cel de marmura, furnir si multe altele, in functie de specializarea aplicatorului.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, transparent
Densitategr/cmc0,90 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi2
Timp de scurgere, Ø4Sec.40 - 70
Consum specificg/mp/strat100 - 120
Pelicula
AspectTransparenta
Timp mediu de uscareore3
Uscare in profunzimeore12
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Lac de Exterior “Emex UV Shield”
Lac uretanizat de parchet “Emex”
Lac din rasini sintetice pentru lemn “Emex”
Lac de piatra in solvent “Emex WS”
Lac pentru mobila solubil in apa “Emex”
Lac de mobila poliuretanic “Emex”
Solicita Informatii