ie warningFolositi un browser pentru care nu mai exista suport.

Pentru o navigare cat mai placuta, va recomandam upgrade la unul din browserele moderne si gratuite pe care le gasiti mai jos.

Trebuie doar sa dati click pe una dintre icoanele de descarcare.

Astfel veti obtine:
Navigare in sigurantaSecuritate
Viteza de navigareViteza
Compatibilitate browserCompatibilitate
Navigare usoaraConfort
Va multumim pentru intelegere!

LAC URETANIZAT PENTRU MOBILIER EMEX

Toate produsele noastre sunt fabricate în Sistemul de Management Integrat al Calitatii
ISO 9001; ISO 14001; OHSAS 18001
Romtehnochim asigura garantia calitatii
Produs fabricat in Romania
Produse fabricate in Romania, cu materiale import UE.
Descriere

Lacul Alchido-uretanizat pentru Lemn “Emex” este un produs superior, de generatie noua, monocomponent, pe baza de rasini alchidice modificate cu uretani alifatici, pigmenti, aditivi, fileri si solventi. Dupa uscare se poate slefui cu usurinta, are duritate ridicata si rezistenta mare la intemperii, saruri, sau alti contaminanti sau factori agresivi, prezenti in atmosfera.
Este utilizat in diverse aplicatii casnice sau industriale, pentru protectia si finisarea decorativa a elementelor din lemn. Datorita rezistentei superioare la factorii de mediu, mai ales a celor expuse la factori de mediu, este indicat pentru folosirea la acoperirea elementelor din lemn situate la exterior, cum ar fi mobilierul de gradina.

Caracteristici principale:

Lacuri alchidice de ultima generatie
  • Aderenta foarte buna;
  • Luciu pronuntat;
  • Duritate buna;
  • Etalare excelenta;
  • Rezistenta mecanica;
  • Rezistenta la murdarire;
  • Rezistenta buna la intemperii;
  • Rezistenta mare la ingalbenire;
  • Timp de uscare redus.

Detalii de utilizare

Lacul Alchido-uretanizat pentru Lemn “Emex” este utilizat atat in aplicatii industriale, cat si in cele casnice, de tip DIY, pentru finisarea decorativa si de protectie, a diverse elemente finite sau stucturi din lemn, cum ar fi: balustrade, lambriuri, case din lemn, usi, tocuri de usi si ferestre, garduri, cabane, pontoane, obiecte de mobiler ca mese, scaune sau alte produse de interior sau de gradina. Poate fi utilizat pe suprafete noi sau lacuite anterior cu lacuri compatibile.
Pentru obtinerea unor rezultate optime, trebuiesc urmate instructiunile din Fisa Tehnica, sau recomandarile producatorului. Ca un minim necesar, se vor urma urmatorii pasi:

- Suprafetele ce urmeaza a se acoperi cu acest tip de lac pentru mobilier de exterior, acrilo-uretanic, se rascheteaza, apoi se slefuiesc cu panza sau hartie abraziva de granulatie medie, pana la indepartarea tuturor asperitatilor; praful rezultat se indeparteaza, de preferinta, prin aspirare, sau cu perii cu par moale.
- In cazul in care suprafata a mai fost lacuita, se recomanda indepartarea completa a stratului anterior prin acelasi procedeu ca si la parchetul nou, raschetare urmata de slefuire. Se are in vedere indepartarea oricaror urme de murdarie sau grasime impregnata in fibre.
- In cazul in care protectia anterioara este foarte buna, se va slefui doar, cu panza sau hartie abraziva si se va indeparta praful rezultat. In mod obligatoriu, insa, se vor face teste de compatibilitate cu stratul anterior si se va trece la lacuire doar daca acestea corespund.


Aplicarea lacului alchido-uretanizat se va face in minim 2 straturi. Pentru rezultate optime si o rezistenta mare in timp, se recomanda aplicarea a 3 straturi, cu slefuire intermediara.


- In cazul aplicarii pe mobila (sau mobilier de gradina) se va urmari, de asemeni, buna curatare a suportului, aplicarea facandu-se in mod obligatoriu in 3 straturi. La primele doua straturi se va proceda la o slefuire intermediara, cel de-al treilea fiind stratul final, ce nu se mai slefuieste.
- Poate fi folosit de asemeni pentru supralacuirea de diverse vopsele compatibile, numai dupa verificarea compatibilitatii prin teste complete.
- Spre deosebire de alte lacuri similare, acesta poate fi aplicat si pe suporturi metalice, acesta fiind un mare avantaj, mai ales in industria mobilei unde se folosesc si piese de mobilier metalice.

Pentru obtinerea de performante maxime cititi cu atentie si respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica.

Caracteristici tehnice
CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, transparent
Densitategr/cmc0,98 ± 0,05
Nevolatile%55
Timp de scurgere, Ø4Sec.60 - 80
Consum specificg/mp/strat80 - 120
Pelicula
Aspect Continua, lucioasa
Timp mediu de uscareore3
Uscare in profunzimeore12
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice

Comanda sau cere informatii:
Lac Alchido-Uretanic
de Exterior “Emex”

Sau suna la:
0724-509.552
021-457.1693
Contacteaza Romtehnochim
Contact telefonic pentru vopsea