DECAPANT VOPSEA/ LAC “EMEX CM CLEANER”

Decapant vopsele vechi “Emex CM Cleaner”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Solutie gel decapare vopsea

Categorii: Grunduri Anticorozive
Pret: 139.23Ron/ Bidon 2 Kg
Pretul include TVA
Produsul este transparent. Nu este posibila si nici necesara colorarea.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Linkuri utile ...

Decapant “Emex CM Cleaner” - produs cu utilizare profesionala, folosit numai pentru zona industriala, fabricat pe baza de solventi de mare eficacitate, cu actiune intensa de curatare, solventi oxigenati, alcooli si substante tensioactive. Este utilizat pentru decaparea chimica a suporturilor din metal, sau similare, cu teste prealabile. Nu se va aplica pe suporturi din material plastic, decat dupa verificarea prealabila a rezistentei acestuia.
Produsul are o actiune rapida, in cca. 30 minute, si intensa, de profunzime, care permite curatarea completa a straturilor vechi de diverse compozitii, ca vopsele alchidice, acrilice, nitrocelulozice, sau chiar bicomponente.

Este recomandata utilizarea in spatii deschise, sau bine aerisite. Desi nu prezinta pericol, este posibil ca in spatiile inchise sa persiste, potential, un usor miros specific, de mica intensitate.

Caracteristici principale:

  • Aplicare usoara;
  • Randament bun de curatare;
  • Gama larga de suporturi;
  • Actioneaza foarte rapid;
  • Elimina necesitatea sablarii;
  • Indeparteaza contaminanti dificili;
  • Indeparteaza eficient rasini sintetice;
  • Indeparteaza vopsele vechi;
  • Eficient si pentru bicomponente;
  • Indeparteaza straturi groase de vopsea.

Solutie de Decapare “Emex CM Cleaner” - solutie de eficienta ridicata pentru curatarea straturilor vechi de vopsea, de pe suporturi din metal sau minerale. Are actiune de mare intensitate si eficacitate, asupra majoritatii tipurilor de vopsele, cum ar fi vopsele alchidice, acrilice, nitrocelulozice, lavabile, sau chiar vopsele bicomponente ori rasini sintetice, dar si asupra altor contaminanti generali, cum ar fi grasimile sau alte urme de murdarie.
Este utilizata pe o larga diversitate de suporturi, pe langa cele de metal, cum ar fi cele cimentice, beton sau alte suprafete minerale lustruite. Se recomanda efectuarea de teste prealabile. In cazul suporturilor din plastic, aceste teste sunt obligatorii, in principal pentru verificarea rezistentei la compusii existenti. Este posibila deformarea sau chiar deteriorarea, in contact cu decapantul.

Pentru aplicare, acest decapant pentru vopsea veche, de pe suporturi din metal, suprafete minerale, etc., va fi folosit ca atare. Nu se recomanda diluarea, decat in situatii speciale, si numai la indicatiile producatorului.
Dupa aparitia efectului de gonflare (in aprox. 30 minute), stratul de vopsea, lac, grund, etc., se va indeparta fie cu apa sub presiune, fie cu instrumente specifice de razuire ca spaclul, sau, pentru suprafete mari, razul.

Aplicarea trebuie facuta la o temperatura de peste 5°C, si eventual repetata. In cazul acoperirilor in strat gros, vechi sau multistrat, este necesara repetarea procesului pana la indepartarea totala a peliculei. De regula se fac 2 aplicari succesive de Decapant “Emex CM Cleaner”, pentru o curatare de profunzime.

Operatiunile ulterioare de grunduire, vopsire, etc. se vor face doar dupa uscarea in totalitate a suprafetei, dar intr-un interval de timp de maxim 4 ore, de la finalizarea curatarii suprafetei, pentru evitarea unei noi contaminari, sau a inceperii aparitiei fenomenului de coroziune, sau doar oxidare superficiala.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-solutie - gel
Densitategr/cmc1,20 ÷ 1,22
Culoare-Incolor
Temperatura de aplicare°C5 ÷ 35
Consum specificg/mp/strat150 - 200
Consumul este influentat de suport, de tipul si starea protectiei
Pelicula
Nu este cazul
Cautari similare
Grund anticoroziv bicomponent “Emex”
Convertor si inhibitor - Sistem antirugina
Grund anticoroziv cauciuc clorurat “Emex”
Grund anticoroziv monocomponent “Emex”
Solutie de fosfatare “Emex Rust Stop”
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Solicita Informatii