AMORSA EPOXIDICA EMULSIONATA “EMEX”

Amorsa epoxidica emulsionata “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Amorsa epoxidica baza apa “Emex”

Categorii: Vopsele Industriale
Pret: 229.89Ron/ Bidon 4 Kg
+ Bid. 0.48 Kg Intaritor - Pachet
Pretul include TVA
Produsul este transparent. Se poate nuanta, la comanda, doar pentru vizualizarea defectelor.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Amorsa Epoxidica Emulsionata “Emex” este un produs profesional bicomponent, fabricat pe baza de rasina epoxidica diluabila cu apa si aditivi, de acoperire primara, destinat pregatirii suprafetelor si compatibilizarii acestora fata de produsele pe baza de rasini epoxidice emulsionate in apa, cu care formeaza sisteme bine echilibrate.

Spre deosebire de vopselele conventionale, acest sistem epoxidic pe baza de apa, prezinta avantajul semnificativ al absentei mirosului specific sistemelor epoxidice solventate. Astfel, determina o utilizare agreabila si usor de tolerat, in conditiile in care putem spune ca nu elimina mirosuri.

Acest sistem epoxidic, cu performante excelente, este adresat unei game diverse de materiale, utilizate ca suport. Ca orice alt produs profesional, impune respectarea cu strictete a operatiunilor de pregatire a suportului, indiferent de natura acestuia majoritatea prevazute in Fisa Tehnica. Se compune din:

 • Componenta A - dispersie apoasa de rasina epoxidica, fileri si aditivi, si
 • Componenta B - solutie apoasa - aduct de rasina epoxidica si amine alifatice.

Nota: In absenta intaritorului, la folosirea incorecta a acestuia, sau prin inlocuirea cu produse aparent similare, nerecomandate de producator, sau de provenienta incerta, parametrii de performanta nu vor fi realizati, iar uscarea se va produce incomplet sau deloc; exista riscul de compromitere totala a sistemului.


Aceasta amorsa epoxidica se caracterizeaza prin compatibilitate excelenta in special cu rasinile epoxidice solubile in apa, fara sa se limiteze la acestea, aderenta deosebita la suport, rezistenta mare la medii agresive chimic, socuri mecanice sau termice, imersare, etc., si optimizeaza performatele stratului final de vopsea sau email.

Amorsa epoxidica este transparenta, dar poate fi nuantata la cerere.

Caracteristici principale:

 • Agrementare sanitara;
 • Stabilizeaza suportul;
 • Sigileaza porii suprafetei;
 • Impermeabilizeaza suportul;
 • Grad mare de penetrare;
 • Aderenta superioara;
 • Duritate mare;
 • Durabilitate indelungata;
 • Stabilitate mare la factori agresivi;
 • Rezistenta la socuri mecanice;
 • Ecologica, nu degaja COV.

Amorsa Epoxidica pe Baza de Apa “Emex” este utilizata profesional pentru pregatirea suprafetelor din lemn, fibra de sticla, beton, orice suprafete cimentice sau de natura minerala, etc. Se foloseste in sistem, atat cu Emailul Epoxidic Bicomponent Emulsionat “Emex WD-E”, cat si cu Vopseaua Epoxidica de Pardoseala pe Baza de Apa “Emex Deck”, avand compatibilitate excelenta cu amandoua si asigurand o legatura perfecta cu suportul.
Asigura o protectie primara deosebit de eficienta fata de factori agresivi, ca umiditate, variatii de temperatura, socuri mecanice, s.a., si amplifica toate performantele de rezistenta, duritate si durabilitate ale top-coat-ului utilizat.
Este recomandat ca aplicarea sa fie facuta doar de personal specializat in utilizarea de vopsele bicomponente, sau sub indrumare calificata, pentru realizarea performantelor optime ale produsului.

Este folosita cu rezultate remarcabile ca strat primar, pentru fixarea si sigilarea suporturilor din materiale diverse ca beton, mortar, tencuieli pe baza de ciment, zidarii pentru pereti interiori, sau alte suprafete verticale, sape autonivelante cimentice, placi ceramice mate sau slefuite in prealabil, placi de gips carton, BCA, alte suporturi din materiale minerale, dar si lemn aflat la interior, placi de OSB la interior, diferite placaje interioare, si o gama larga de alte materiale, avand foarte putine limitari de aplicare, cum ar fi cazul polietilenei.
Amorsa epoxidica pe baza de apa se poate utiliza si pentru impermeabilizarea suprafetelor si crearea de bariera de vapori, in vederea montarii de pardoseli din lemn sau parchet, dupa ce in prealabil a fost aplicata o pardoseala autonivelanta cimentica.
Se remarca prin rezistente fizico-chimice foarte bune, putand fi aplicata, impreuna cu Vopseaua Epoxidica Emulsionata de Pardoseala “Emex Deck”, si pe suprafete expuse la agresivitatea agentilor chimici, alcalini sau oxidanti, in constructii civile si industriale.

Fiind in sistem cu vopselele bicomponente “Emex”, si acest produs este agrementat sanitar si recomandat pentru spatii cu conditii speciale de igiena, cum ar fi cazul in industria de medicamente sau cea a prelucrarii si desfacerii alimentelor, potrivit cerintelor normelor europene.

Este necesara respectarea operatiunilor de pregatire a suprafetei, care constau din urmatoarele:

Amorsa Epoxidica Emulsionata “Emex” se poate aplica fie manual, cu pensula ori trafaletul cu par scurt din fibre naturale, fie mecanizat, prin pulverizare cu pistolul cu aer comprimat sau airless. Stratul urmator al sistemului de protectie poate fi aplicat dupa minim 12 ore, dar nu inainte de a se verifica intarirea stratului anterior.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-produs lichid, omogen
Nevolatile%50 ± 0,05
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 120
Pot-life la 23°COremax. 2
Consum specificgr/mp/strat120 - 140
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore24
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Vopsea epoxy baza apa “Emex Deck”
Vopsea pentru mobila poliuretanica “Emex”
Amorsa epoxidica lemn “Emex”
Vopsea de pardoseala din beton “Emex”
Vopsea poliuretanica pentru beton “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Solicita Informatii