RASINA EPOXIDICA DE TURNARE “EMEX TOPCAST”

Rasina transparenta de turnare “Emex Topcast”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Rasina transparenta in strat gros

Categorii: Pardoseli Turnate
Pret: 550.79Ron / Pachet
+ Bid. 2 Kg Intaritor
Pretul include TVA
Acest produs este transparent. Nu se fabrica alte culori. Nuantarea se poate face doar cu paste special dedicate acestui produs.
-->
Vezi cos
5.00 /5

4

Linkuri utile ...

Rasina Epoxidica de Turnare in Strat Gros “Emex TopCast” este un sistem epoxidic decorativ, de inalta performanta, cu utilizare industriala si aplicare exclusiv profesionala, cu un indice de transparenta foarte ridicat, compatibil cu o larga plaja de materiale suport, de la lemn pana la suprafete cimentice pentru pardoseli, care dupa turnare formeaza un strat sticlos, dur si rezistent la zgariere.
Este cel mai des utilizata pentru realizarea masutelor ornamentale, sau de cafea, intalnite sub denumirea de “river tables”, atat pentru luciul si transparenta superioare, cat si pentru lucrabilitatea excelenta ce permite slefuirea repetata si aplicarea in straturi groase, de pana la 5 cm.
Trebuie subliniat ca timpul de uscare este influentat de grosimea stratului, dar timpul mediu de uscare este de cca. 72 de ore, la o temperatura de 20 ÷ 23°C.
Sistemul este realizat din doua componente, ce vor reactiona la combinare:

 • Componenta A - Baza epoxidica transparenta cu aditivi speciali, si
 • Componenta B - Intaritor polieteramina tertiara. Detalii referitoare la caracteristici tehnice si modul de livrare al acestuia, veti gasi in pagina dedicata.

Nota: Se va utiliza, in mod obligatoriu, doar intaritorul recomandat de producator, pentru realizarea polimerizarii produsului si obtinerea caracteristicilor de pelicula. Acesta este livrat predozat, in ambalaje separate. Este interzisa utilizarea altor produse, chiar similare, pentru evitarea problemelor de compatibilitate.

Aceasta rasina epoxidica se remarca printr-o duritate foarte mare, rezistenta la uzura sau chiar zgariere si aplicabilitate facila, iar claritatea transparentei se pastreaza si la grosimi mari.
Durata de viata este de minim 10 ani, in conditiile exploatarii corecte, fara agresiuni majore, de orice natura, sau defecte progresive ale stratului suport, in special in cazul aplicarii pe beton.

Caracteristici principale:

 • Inalta claritate a acoperirii;
 • Aderenta excelenta;
 • Pot-life mare;
 • Turnare usoara, nu necesita dezaerare;
 • Aplicare in strat gros de pana la 5 cm;
 • Strat sticlos si rezistent la zgariere;
 • Fara emisii de compusi volatili;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta la vibratii si socuri mecanice;
 • Rezistenta la socuri termice;
 • Grad de luciu superior;
 • Durabilitate indelungata;
 • Duritate excelenta.

Rasina Epoxidica Transparenta “Emex TopCast” pentru turnare in strat gros este un sistem profesional, ce se recomanda sa fie aplicat de personal specializat si cu experienta in utilizarea rasinilor bicomponente, pentru realizare unor performante optime. Proprietatile inalte de claritate si rezistenta ale acestui sistem, il recomanda pentru majoritatea aplicatiilor decorative cu durata mare de utilizare.
Desi rasina epoxidica “Emex TopCast” are un timp mai mare de uscare, fata de alte sisteme epoxidice, compenseaza acest impediment la grosimile mari, unde acesta se pastreza, aproape la fel ca la grosimile mai mici, circa 72 de ore la o temperatura de 20 ÷ 23°C, si prin performantele excelente de transparenta si rezistenta.
Sistemul se foloseste, mai ales, in aplicatii artizanale, cum ar fi realizarea blaturilor decorative de mese si masutelor ornamentale, tip “river tables”, cu sau fara intarsii ori alte incluziuni, lampi, scupturi, figurine sau vase. De asemenea se pot ingloba in masa turnata si diverse elemente decorative, ca flori uscate, insecte, pietre colorate, etc.
Se utilizeaza si in aplicatii industriale, pentru protectia prin incapsulare a pieselor electronice, ca lac final de protectie sau ca pardoseala epoxidica, in care caz este necesara procesarea industriala a rasinii, pentru adaugarea de aditivi specializati si pigmenti. Se utilizeaza si pentru umplerea golurilor sau lipirea unor bucati din lemn, cu prelucrare ulterioara, pentru realizarea de efecte decorative, ca in cazul masutelor artizanale, sau a decoratiunilor din lemn.
Aceasta rasina epoxidica transparenta se poate arma cu fibra de sticla sau fibra de carbon pentru realizarea de matrite si forme. Utilizata cu fibra de sticla este ideala pentru executare partilor de caroserie, reparatii, sau construirea de modele de inginerie si aplicatii, dar se poate utiliza si la turnare, impregnare si laminare, ca adeziv sau liant pentru lemn ori diverse alte materiale, chiar maleabile.
Formularile realizate cu acest tip de rasina permit utilizarea pentru mortare, sape si betoane polimerice, pentru grunduri si acoperiri in ingineria civila si mecanica, dar si in industria electronica sau cea a productiei de unelte.
Este important ca, la aplicare, temperatura ambientala sa fie in intervalul 15 - 35°C si sa se aiba in vedere ca aplicarea mai multor straturi mai subtiri permite o reactie chimica mai putin periculoasa si un risc mai mic de fisurare pe masura ce rasina se intareste. Este utila folosirea unui föhn sau a altei surse de caldura moderate, pentru a ajuta la formarea unei pelicule cat mai perfect etalate, fara necesitatea dezaerarii cu role cu ace metalice.
Se va avea in vedere ca, dupa amestecarea cu intaritorul, se produse o reactie exoterma, care se manifesta si la aplicare, proportional cu grosimea de strat.
Consumurile efective de amestec A+B /m² se stabilesc prin teste succesive, dar informativ, acestea sunt:

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-transparent
Densitate%1,10 ± 0,05
Raport de amestecaregr.1.000 ÷ 500
Pot-life la 23°COremax. 6
Consum specific 1 cmKg/mp/strat2,1 - 2,25
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore72
Realizare parametrizile7
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Pardoseala autonivelanta epoxidica “Emex”
Lac de Exterior “Emex UV Shield”
Covor poliuretanic de cuartz
Lac rasina epoxidica solvent-free
Lac poliuretanic beton “Emex PU Stamp”
Lac epoxidic solventat
Solicita Informatii