COVOR POLIURETANIC DE PIATRA “EMEX PEBBLE”

Covor de piatra poliuretanic “Emex Pebble”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Covor poliuretanic de cuartz

Categorii: Pardoseli Turnate
Pret: 436.12Ron / Pachet
3 Componente
Pretul include TVA
Pachetul contine:
Lac poliuretanic - 0.85 Kg;
Intaritor poliuretanic - 1.25 Kg;
Granule de marmura - 25 Kg.
-->
Vezi cos
5 /5

1

Linkuri utile ...

Pardoseala Poliuretanica Decorativa “Emex Pebble” - intalnita sub denumirea de Covor Poliuretanic de Piatra, este un sistem modern de acoperire si protectie, avand la baza o rasina poliuretanica solvent-free si granule de marmura, cu rezistenta ridicata. Desi se poate aplica si la interior, este destinat cu prioritate suprafetelor exterioare, unde rasina epoxidica nu este recomandata, datorita rezistentei acesteia mult mai slabe la lumina, fapt ce duce, in timp, la ingalbenire superficiala, patare, cretare si alte modificari nedorite de aspect.
Sistemul este tricomponent, alcatuit din combinatii de granule divers colorate de cuartz, incluse intr-o masa de Lac Poliuretanic Solvent-Free amestecat omogen cu intaritorul aferent, astfel:

 • A - Lac poliuretanic fara solvent pe baza de co-polyol (poliuretanic) - 0.85 Kg;
 • B - Intaritor poliuretanic solvent-free: isocianat alifatic cu vascozitate marita - 1.25 Kg;
 • C - Granule de cuartz cu marimi intre 2 si 4 mm - 25 Kg. Se pot utiliza si alte dimensiuni, dar efectul decorativ se manifesta cel mai bine in acest interval. Grosimea stratului final este definita de marimea granulei.

Nota: Utilizarea componentelor lichide in cantitatile specificate este obligatorie. Acest sistem poliuretanic nu poate realiza nici uscarea si nici duritatea optima decat prin combinarea celor doi constituenti. Acestia se livreaza predozat, in cantitatile optime necesare, si vor fi utilizati ca atare, in amestec cu granulele de marmura..

Produsul confera suporturilor calitati speciale printre care rezistenta deosebita la uzura, aderenta superioara la suport, rezistenta mare la intemperii sau medii puternic agresive chimic, variatii mari de temperatura, trafic intens, duritate remarcabila, etc., dar si o durata indelungata de viata.

Caracteristici principale:

 • Duritate excelenta;
 • Durata de viata min. 10 ani;
 • Aspect decorativ de exceptie;
 • Elasticitate superioara;
 • Capacitate buna de impermeabilizare;
 • Rezistenta mare la abraziune;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta mare la trafic greu;
 • Rezistenta mare la agenti corozivi;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la vibratii si socuri mecanice;
 • Rezistenta mare la intemperii, medii alcaline,
 • Rezistenta mare la hidrocarburi si agenti corozivi;
 • Stabilitate mare la UV sau lumina intensa.

Covorul Poliuretanic de Piatra “Emex Pebble” are ca scop atat protejarea pardoselilor din beton, cat si asigurarea unui aspect estetic superior al acestora. Proprietatile superioare ale acestui sistem il situeaza pe primul loc in randul protectiilor pentru beton, in special in cazul utilizarii la exterior.
Se remarca prin caracteristicile de rezistenta si duritate, aspectul final decorativ, rezistenta mare la intemperii coroborata cu capacitatea de impermeabilizare, dar si alte proprietati generale net superioare sistemelor conventionale de acoperire pentru beton.
Rezultatele excelente o fac potrivita pentru aplicarea pe orice pardoseala ce necesita un aspect decorativ superior, dar si o protectie intensa la factori agresivi, cum ar fi uzura sau expunerea la medii agresive chimic.

Atentie: Avand in vedere caracteristicile produsului in stare lichida, cum ar fi pot-life-ul foarte scurt, de cca 30 minute, conditiile speciale de pregatire a suportului astfel incat sa nu existe contaminanti, cu o umiditate in limite scazute, aplicarea se va face de personal specializat, cu experienta in domeniul pardoselilor bicomponente.

Pregatirea suportului este o etapa premergatore aplicarii, de importanta majora pentru atingerea performantelor dorite. Dintre operatiunile obligatorii putem enumera:

Aplicarea se va face cu personal specializat conform instructiunilor din Fisa Tehnica. Nu se va dilua.

Sistemul se foloseste in domeniul constructiilor civile si industriale, pentru realizarea de pardoseli in special exterioare, dar si interioare, de tip “high solid”, cu aspect final superior, care sunt folosite in zone de trafic intens, expuse mediilor chimice, stropirii cu benzine sau uleiuri, alti contaminanti chimici, sau chiar dejectii animaliere, socurilor mecanice, pentru o protectie deosebita, dar si pentru un aspect placut in spatii cum ar fi: birouri, zone de prezentare, magazine, expozitii, hale de procesare carne sau lapte sau de imbuteliere bauturi, farmacii, discoteci, laboratoare, scoli, bucatarii de restaurant, show-room-uri, terase deschise, pardoseli cimentice situate in special la exterior, parcari deschise, etc.
Se poate aplica in orice spatiu de prezentare, de productie industriala, sau cu cerinte speciale de igiena.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

Datele de mai jos se refera doar la componenta lichida:
CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen
Densitate%1,00 - 1,05
Nevolatile%min. 99
Raport de amestecaregr.100 ÷ 147
Pot-life la 23°Cmin.cca. 30
Consum parte lichida/ mpKg/mp1,05
Pelicula
AspectContinuu
Uscare la suprafataore12
Uscare in profunzimeore24
Realizare parametrizile5
Rezistenta la apa500 orebuna, fara modificari
Rezistenta la ulei48 orebuna, fara modificari
Cautari similare
Sapa epoxidica “Emex Mineral”
Pardoseala elastica poliuretanica “Emex”
Mortar bicomponent epoxidic “Emex Fill”
Masa epoxidica pentru reparatii
Pardoseala autonivelanta epoxidica “Emex”
Membrana Hidroizolanta Piscine
Solicita Informatii