SOLUTIE PENTRU DECAPARE “EMEX PC ECO”

Pasta ecologica pentru decapare

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Pasta decapanta “Emex PC ECO”

Categorii: Grunduri Anticorozive
Produs indisponibil
5.00 /5

8

Linkuri utile ...

Solutia pentru Decapare “Emex PC ECO” este un produs industrial, de utilizare profesionala, alcatuit din agenti specifici pentru decapare, fara emisii nocive, alcooli si solventi oxigenati, pentru curatarea suprafetelor.
Se utilizeaza, in mod special, pentru indepartarea straturilor vechi de vopsea, grunduri, lacuri sau alte produse peliculogene de pe diferite suporturi, ca lemn, metal, sau chiar zidarie, dar este in egala masura folositoare pentru curatarea de graffiti murale, sau pentru inlaturarea produselor ce au la baza rasini naturale sau sintetice.
Prezentarea solutiei permite aplicarea si pe suprafete inclinate sau chiar verticale.

Caracteristici principale:

  • Aplicare facila;
  • Randament mare;
  • Actiune in profunzime;
  • Indeparteaza vopsea veche;
  • Nu ataca mase plastice;
  • Timp de contact mediu - lung;
  • Indeparteaza contaminanti generali;
  • Indeparteaza urme de grasimi;
  • Elimina necesitatea sablarii;
  • Indeparteaza graffiti.

Pasta pentru Decapare “Emex PC ECO”, desi un produs foarte usor de folosit, in special in sfera industriala, este totusi realizat pentru aplicare profesionala, de catre personal calificat, intrucat atat rezultatele, cat si securitatea in utilizare, sunt conditionate in mare parte de pregatirea personalului. Destinatia acestui produs este aceea de a indeparta orice contaminant dificil, cum ar fi vopsele vechi, spume poliuretanice, ori alti compusi pe baza de rasini naturale sau sintetice, sau chiar graffiti, de pe suprafete diverse, indiferent de tipul acestora, metal, zidarie, etc.
Cu toate acestea, pentru materiale mai putin uzitate, sau pentru acoperiri de sursa necunoscuta, sunt necesare, in prealabil, teste de compatibilitate si performanta, sau sa se urmeze instructiunile furnizate de producator.
Decapantul nu se va dilua; va fi folosit in concentratia si la vascozitatea furnizata. In situatii speciale, si doar la indicatia expresa a producatorului, se va putea regla concentratia, prin folosirea de agenti recomandati de diluare.
Modul vizibil de actiune al produsului este gonflarea peliculei contaminante, din care putem enumera: graffiti, vopsele si emailuri alchidice, acrilice solventate sau solubile in apa (chiar lavabile), tencuieli sintetice, vopsele alchido - uretanice, nitrocelulozice, chituri pe baza de rasini sintetice sau alte produse similare.
La circa 10 - 30 de minute dupa aparitia efectului de gonflare amintit, stratul gonflat se va indeparta fie prin mijloace mecanice, sau chiar cu spaclul, fie prin jet de apa sub presiune. Produsul prezinta oarecare sensibilitate la temperatura scazuta, motiv pentru care nu se va utiliza si nu se va depozita la temperaturi mai mici de 5°C, temperaturi sub care exista riscul deteriorarii sau al unei eficiente foarte scazute.
Procesul se va repeta daca este necesar, mai ales in cazul acoperirilor in strat foarte gros, cum se intampla la tencuielile decorative pe baza de polimeri acrilici, sau vinilici, sau al vopselelor bicomponente.
Dupa indepartarea totala a contaminantilor, prin folosirea de Solutie pentru Decapare “Emex PC ECO”, se va usca suprafata, si se vor efectua alte operatiuni de pregatire a suportului, daca este necesar. In mod obligatoriu, suprafetele metalice vor fi grunduite in max. 2 ore dupa operatiunea de decapare, pe suprafata uscata.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-gel fluid
Densitategr/cmc1,04 ÷ 1,09
Culoare-Usor galbui
Consum specificg/mp/strat150 - 200
Temperatura de aplicare°C5 ÷ 35
Pelicula
Nu este cazul
Cautari similare
Grund anticoroziv poliesteric “Emex”
Solutie gel decapare vopsea
Convertor si inhibitor - Sistem antirugina
Grund anticoroziv monocomponent “Emex”
Solutie de fosfatare “Emex Rust Stop”
Grund poliuretanic bicomponent “Emex”
Solicita Informatii