VOPSEA LAVABILA SILICATICA DE EXTERIOR “EMEX”

Superlavabila silicatica exterior “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Lavabila exterior silicat de potasiu

Categorii: Vopsele Lavabile
Pret: 545.21Ron/ Bidon 15 L
Pretul include TVA
Preturi pentru culoarea alb. Alte nuante se produc doar pe comanda, dupa lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

6

Vopsea Lavabila Silicatica de Exterior “Emex” - este un produs de dispersie, hidrosolubil, emulsionat, pe baza de silicat de potasiu, si aditivi speciali, pentru finisarea suprafetelor exterioare ale cladirilor, cu grad de alb ridicat, aderenta superioara, duritate foarte mare, lavabilitate excelenta si rezistenta mare la factori de mediu.
Acest tip de vopsea lavabila are o duritate excelenta si nu permite murdariei sa afecteze suprafata pe care a fost aplicata, datorita “efectului de Lotus” ce va genera fenomenul de autocuratare. Desigur, urmele de murdarie se indeparteaza cu usurinta, prin spalare cu apa din abundenta si cu, eventual, solutii de curatare.
Este prima recomandare pentru lucrarile de restaurare a cladirilor.

Colorarea se va face doar industrial. Folosirea de paste de colorare este interzisa, indiferent de provenienta.

Caracteristici principale:

 • Aderenta excelenta la suport;
 • Putere foarte mare de acoperire;
 • Grad de alb ridicat;
 • Impermeabilitate la intemperii sau apa;
 • Permeabilitate la aer;
 • Lavabilitate excelenta;
 • Duritate superioara;
 • Rezistenta mare la murdarire;
 • Rezistenta in zone de exploatare intensa;
 • Rezistenta mare la imbatranire;
 • Durata indelungata de viata;
 • Rezistenta mare la factori de mediu;
 • Rezistenta la cicluri de inghet-dezghet;
 • Rezistenta la radiatii UV.

Vopseaua Lavabila Silicatica de Exterior “Emex” este diferita de celelalte tipuri de vopsele lavabile prin faptul ca, spre deosebire de acestea, nu asigura doar o pelicula subtire pe suprafata pe care a fost aplicata, ci patrunde in profunzimea materialului de suport, cu care face corp comun. Astfel il consolideaza, realizand o duritate deosebita, ce se pastreaza pe intreaga durata de viata, fara riscul deteriorarii.
Se foloseste doar la acoperirea urmatoarelor tipuri de suprafete: beton, zidarie, tencuieli de ciment, tencuieli vechi compacte si rezistente, gleturi minerale cimentice, conglomerate minerale absorbante, zugraveli vechi de natura minerala, uscate, compacte si absorbante si alte suprafete, doar dupa teste de compatibilitate.


Atentie: Vopselele Lavabile Silicatice nu se vor aplica pe tencuieli de ipsos, straturi vechi de vopsea bogata in rasina, materiale sintetice si rasini, vopsele acrilice, vopsele cu clei sau cazeina, vopsele alchidice, lacuri, vopsele de ulei, suprafete moi si elastice, etc. Se inlatura orice urma de vopsea veche, se asperizeaza, si se efectueaza teste de compatibilitate, pentru fiecare tip de suport, in parte.

Datorita cerintelor stricte de conditionare a vopselei si pregatire a suprafetei, aplicarea va se face in mod obligatoriu de personal specializat, cu experienta, sau sub indrumare calificata.

Pregatirea suportului pentru vopsire se va face inaintea oricarei alte operatiuni, si consta in slefuirea atenta a suprafetei, in scopul realizarii de puncte de ancora, si indepartarea oricaror urme de contaminati.
Este interzisa folosirea de amorse sau grunduri acrilice de impregnare, altele decat cele silicatice, datorita incompatibilitatii acestora cu vopselele silicatice, sau compatibilitatii doar partiale cu acestea.

Zonele care prezinta urme de agenti microbieni (igrasie, mucegaiuri, etc.) sau doar riscul de aparitie a acestora, vor fi curatate si periate, aspirate si tratate cu Sanitizant “Emex Forte”. Pentru marirea compatibilitatii cu suportul se va aplica in mod obligatoriu Amorsa Silicatica de Perete “Emex”, inainte de inceperea vopsirii efective.

Vopseaua lavabila silicatica se foloseste si ca strat de fond pentru Tencuiala Decorativa Silicatica “Emex”.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, tixotrop
Densitategr/cmc1,50 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi2
pH-min. 11
Consum specificg/mp/stratcca. 200
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp mediu de uscareore6
Uscare in profunzimeore72
Rezistenta la umiditateoremin. 200
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Vopsea lavabila exterior cu cuartz
Vopsea acoperisuri din placi fibrociment
Superlavabila emulsionata de exterior
Vopsea anti mucegai lavabila “Emex”
Vopsea siliconica lavabila pentru exterior
Vopsea lavabila economica exterior
Solicita Informatii