VOPSEA DE ACOPERIS TIGLA SI AZBOCIMENT “EMEX”

Vopsea de acoperis tigla si azbociment “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Vopsea acoperisuri din placi fibrociment

Categorii: Produse Hidrosolubile
Pret: 467.17Ron/ Bidon 15 L
Pretul include TVA
Preturi pentru culorile standard, din lista. Alte nuante se produc doar pe comanda, in max. 3 zile de la lansarea comenzii ferme. Pretul acestora va diferi, in functie de culoare.
-->
Vezi cos
5.00 /5

23

Vopsea de Tigla si Azbociment “Emex” - un produs solubil in apa, cu emisii COV sub limitele admise, pe baza de rasini acrilice pure, aditivi specifici, fileri si pigmenti, cu proprietati superioare de pelicula, special destinat protejarii si decorarii, prin vopsire, a placilor de tigla din beton sau azbociment, dar si alte suprafete din materiale minerale.
O caracteristica speciala a acestui produs este aceea ca se poate aplica direct pe placile de tigla iesite din cuptor, la o temperatura de cca. 55°C, realizand un timp de uscare de aproximativ 4 - 5 minute.

Acest tip de vopsea de acoperis se fabrica in 5 culori standard, dar se poate colora, la cerere, si in alte nuante.

In cazul protejarii placilor de tigla ceramica, este necesara informarea producatorului, in vederea reglarii formularii si adaugarea de promotori de adeziune cu functie dedicata, care sa optimizeze aderenta vopselei la suport.

Nu permite folosirea de paste de nuantare.

Caracteristici principale:

 • Aderenta deosebita la suport;
 • Acoperire superioara;
 • Timp de uscare foarte scurt;
 • Aspect usor lucios;
 • Rezistenta mare la intemperii;
 • Rezistenta la variatii de temperatura;
 • Rezistenta la cicluri inghet-dezghet;
 • Rezistenta la actiunea mucegaiurilor;
 • Rezistenta excelenta la UV;
 • Rezistenta mare la imbatranire;
 • Rezistenta buna la socuri, uzura.

Aceasta Vopsea de Acoperis - pentru Tigla si Azbociment - “Emex”, datorita proprietatilor sale superioare atat de produs cat si de pelicula, dar mai ales datorita rezistentei deosebite la radiatiile UV, la intemperii sau alti factori de mediu, este recomandata cu precadere pentru protejarea si finisarea acoperisurilor din tigla de beton sau azbociment.
Se poate utiliza si pentru tigla ceramica, dupa aditivarea produsului, industrial, in timpul procesarii, cu promotori de adeziune cu functie dedicata, care vor optimiza priza la suprafata-suport, maximizand aderenta.
Se poate folosi insa, ca strat final, in vederea acoperirii oricaror altor tipuri de suprafete de baza minerala ca:

 • Beton, zidarie, BCA, piatra, caramizi, boltari, tencuieli var-ciment, tencuieli si gleturi de var sau ipsos, tencuieli noi sau vechi pe baza de lianti, placi de gips-carton (rigips), conglomerate minerale absorbante de orice tip, zugraveli vechi de natura organica sau minerala, uscate, compacte si absorbante.
 • Permite folosirea si pe suprafete neconventionale, cum ar fi: OSB, MDF, PAL, placaj, panel, panza, polistiren expandat, carton, si altele, dupa efectuarea de teste prealabile de aderenta.

Aceasta vopsea de acoperis poate fi spalata, si este foarte greu afectata de murdarire, sau ploi, beneficiind de o rezistenta ridicata la factori de mediu ca: variatii de temperatura, cicluri de inghet-dezghet, intemperii si radiatii UV.

In cazul aplicarii pe suporturi altele decat tigla din beton uscata, sau aflata pe fluxul de productie, la iesirea din cuptor (la o temperatura de cca. 55°C), suprafetele vor fi pregatite, in mod obligatoriu, prealabil vopsirii, cu Amorsa Acrilica “Emex”, sau cu Amorsa Antimucegai “Emex”. In cazul in care exista zone atacate de diverse mucegaiuri, chiar si in stadii doar incipiente, sau expuse acestui risc, acestea vor fi tratate cu Sanitizant “Emex Forte”.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, tixotrop
Densitategr/cmc1,00 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1 - 2
pH-7 - 9
Consum specificg/mp/strat130 - 150
Pelicula
AspectContinua, fara defecte
Timp mediu de uscareore½
Pentru reacoperireore3
Rezistenta la umiditateoremin. 200
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Vopsea impermeabilizare beton
Vopsea acrilica apa “Emex Supramet”
Membrana hidroizolanta elastica
Lac de piatra solubil in apa “Emex AQS”
Vopsea elastomerica exterior cauciucata
Lac protectie beton “Emex Mineral Protect”
Solicita Informatii