EMAIL PANOURI SANDWICH “EMEX PANEL”

Email acrilo-stirenic “Emex Panel”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Email pentru panouri sandwich

Categorii: Vopsele Industriale
Disponibil din data de:
30.07.2024
Vezi cos
5 /5

1

Email Acrilo-Stirenic cu Microfulgi “Emex Panel” - produs profesional, monocomponent, in solventi organici, de ultima generatie, cu performante avansate, pe baza de rasini acrilice modificate cu stiren, cu caracteristici de pelicula de inalta performanta, imbunatatit cu microfulgi de sticla, pentru o mare duritate a peliculei, recomandat in mod expres pentru panouri sandwich sau tigla metalica.
Produsul prezinta caracteristici de inalta calitate, similare produselor bicomponente, mult superioare produselor conventionale, folosite in mod curent pentru acoperirea panourilor sandwich si a tiglei metalice, dar si performante tehnice remarcabile, cum ar fi:
- prelungirea duratei de viata a suportului;
- marirea rezistentei la apa a suportului vopsit;
- stoparea actiunii corozive a sarurilor prezente in atmosfera;
- marirea rezistentei la soare si, in special, la radiatiile UV;
- asigurarea unei mai mari rezistente la solicitari mecanice, ca abraziune sau zgariere, generate de praful sau sarurile din atmosfera.
De asemenea, produsul se remarca printr-o foarte buna aderenta la suport, atat feros cat si neferos, ca: suporturi zincate, nichelate, din cupru, etc., dar si pe lemn sau materiale plastice, duritate mare, grad avansat de luciu si etalare deosebita.

Caracteristici principale:

 • Putere mare de acoperire;
 • Aderenta mare la suport, inclusiv neferos;
 • Etalare superioara;
 • Rezistenta la umiditate;
 • Rezistenta la saruri atmosferice;
 • Rezistenta superioara la factori de mediu;
 • Rezistenta excelenta la uzura;
 • Rezistenta ridicata la variatii de temperatura;
 • Rezistenta ridicata la cicluri inghet-dezghet;
 • Durabilitate indelungata;
 • Rezistenta ridicata la UV.

Emailul Acrilo-Stirenic cu Microfulgi “Emex Panel”, este fabricat special pentru vopsirea panourilor sandwich si a acoperisurilor din tigla metalica, dar si a altor tipuri de suporturi cum ar fi: lemn, tabla zincata, materiale neferoase ca zinc, inox, cupru sau chiar materiale plastice. Prezinta duritate mare, etalare deosebita si un grad avansat de luciu, de peste 90%
Desi nu prezinta dificultati de aplicare, si se poate folosi cu usurinta, este un produs de folosinta industriala, ce se recomanda a fi utilizat doar profesional, de personal specializat.
Utilizarea nu este limitata la panouri sandwich sau tigla metalica, produsul putand fi folosit atat pentru acoperirea suprafetelor noi, cat si pentru remedieri, in conditiile unei corecte pregatiri a suportului, la: utilaje agricole, balustrade, tamplarie metalica, containere, rastele metalice, grilaje, porti, standuri si copertine metalice, suporti metalici, scene, diverse alte suprafete, la interior sau la exterior. Este de remarcat si totodata foarte important faptul ca se poate folosi atat pentru materiale neferoase cat si pentru plastic.

Este necesara pregatirea suprafetei, cu operatiuni specifice, mentionate si in Fisa Tehnica, astfel:

La suprafete vopsite in camp electrostatic:
 • Nu sunt necesare pregatiri speciale, degresarea suprafetei fiind singura operatiune necesara.
La suprafetele ce au acoperiri anterioare, cu vopsele conventionale:
 • Sablarea, pana la luciu metalic, este procedeul cel mai eficient si cu cele mai bune rezultate, rezistenta peliculei in timp fiind asigurata o perioada mult mai indelungata. Are avantajul ca asigura si maxima aderenta a acoperirii.
 • Pentru pelicule partial exfoliate, sau usor de curatat, pot fi folosite mijloace alternative, de mai mica eficienta, dar suficiente pentru scopul propus. Dintre acestea avem curatarea mecanica, in general cu perii rotative, sau decaparea chimica, prin utilizarea de solutii speciale, cum ar fi Pasta pentru Decapare “Emex CM Cleaner”, ce se aplica dupa efectuarea de teste prealabile de compatibilitate. Se recurge totusi la sablare, daca aceste procedee sunt ineficiente, sau insuficiente.

Urme sau pete de rugina, daca exista, vor fi tratate cu Solutia de Fosfatare Antirugina “Emex Rust Stop”, pentru eliminarea in totalitate a acestora, sau vor fi inlaturate prin mijloace mecanice. Ca solutie alternativa, de foarte mare eficienta, se poate utiliza o solutie de fixare definitiva a ruginii, de tip Convertor de Rugina “Emex Oxifer”.
Aplicarea se face prin modalitati conventionale, ca roluire, pensulare, sau pulverizare cu aer. Reglarea vascozitatii si curatarea sculelor sau instrumentelor se face cu un Diluant Acrilic “Emex”, recomandat de producator.
Se vor respecta cu strictete regimul de temperatura si umiditatea recomandate in Fisa Tehnica.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special in privinta pregatirii suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-omogen, fara impuritati
Densitategr/cmc1,20 ± 0,05
Putere de acoperireNr. straturi1 - 2
Timp de scurgere, Ø4Sec.70 - 100
Consum specificg/mp/strat110 - 130
Pelicula
AspectContinua, lucioasa
Timp mediu de uscareore3
Uscare in profunzimeore6
Rezistenta la apa24 orebuna, fara modificari
Rezistenta la UV30 orefara modificari cromatice
Cautari similare
Vopsea anticoroziva 3 in 1
Vopsea acoperis tabla si tigla metalica
Email nitrocelulozic - lemn si metal
Acrilica 2K cu intaritor epoxidic
Vopsea epoxy-ester 3 in 1
Email poliesteric de metal “Emex Estada”
Solicita Informatii