SOLUTIE PASTA DECAPANTA “EMEX PC ECO”

Decapant ecologic “Emex PC Eco”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close

Decapant vopsea “Emex PC Eco”

Categorii: Vopsele Decorative
Produs indisponibil
5.00 /5

7

Linkuri utile ...

Pasta Decapanta “Emex PC Eco” este un produs sub forma de gel, de folosinta profesionala, cu actiune foarte eficienta, ce are in compozitie compusi dedicati de decapare, solventi organici si alcooli. Este utilizat pentru decaparea straturilor vechi de vopsele si emailuri aplicate pe lemn, metal, zidarie, sau pentru curatarea spumelor poliuretanice, a grasimilor persistente, a produselor pe baza de rasini naturale sau sintetice, alti contaminanti, cu teste prealabile. Una din calitatile mai putin cunoscute este capacitatea de a curata graffitti-urile murale.
Actiunea de decapare are loc dupa min. 30 de minute. In functie de contaminant timpul poate fi mai indelungat.
Acest decapant se prezinta sub forma de pasta sau gel, pentru a putea fi aplicat si pe suprafete verticale.

Caracteristici principale:

  • Aplicare usoara;
  • Randament bun de curatare;
  • Nu ataca materiale plastice;
  • Timp de contact mediu - lung;
  • Indeparteaza contaminanti dificili;
  • Indeparteaza straturi vechi de vopsea;
  • Indeparteaza eficient rasini sintetice;
  • Protejeaza substratul;
  • Indeparteaza graffiti;
  • Actioneaza in profunzime.

Pasta Decapanta “Emex PC Eco” este un compus special, realizat pentru curatarea si decaparea straturilor vechi de vopsea si emailuri, realizate din uleiuri procesate, aplicate pe lemn, metal si zidarie, pentru indepartarea spumelor poliuretanice, a grasimilor, a unor produse pe baza de rasini naturale sau sintetice, graffiti, etc.
Plaja de actiune a acestui tip de gel decapant este foarte mare, dar, pentru materiale mai putin cunoscute este necesara fie recomandarea producatorului, fie teste prealabile.
Enumeram o parte din cele mai intalnite forme de contaminanti de indepartat: graffiti, vopsele si emailuri alchidice, acrilice (lavabile), tencuieli sintetice, vopsele alchido - uretanice, nitrocelulozice, unii adezivi sintetici (numai dupa o testare prealabila), chituri pe baza de rasini sintetice si alte produse similare celor enuntate.
La aplicare, acest decapant va fi folosit ca atare. Nu se recomanda sub nici o forma diluarea acestuia, decat in situatii speciale, si numai la indicatiile stricte ale producatorului.
Dupa aparitia efectului de gonflare (cca. 30 - 60 minute), stratul de vopsea (email, grund, lac, etc.) se va indeparta cu apa sub presiune, cu spaclul, sau alte mijloace mecanice, sau inlocuitori.
Se are in vedere ca aplicarea trebuie facuta la o temperatura de peste 5°C si, daca este necesar, va fi repetata. In cazul acoperirilor in strat gros, de genul tencuielilor polimerice, pentru a se obtine efectul scontat, este obligatorie aplicarea unui strat suplimentar de solutie decapanta, inainte de indepartarea totala a peliculei.
Operatiunile ulterioare, de grunduire, vopsire, etc. se vor face doar dupa uscarea in totalitate a suprafetei.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

CaracteristicaU/MValoarea Caracteristicii
Aspect-gel - pasta
Densitategr/cmc1,04 ± 1,09
Culoare-Usor galbui
Temperatura de aplicare°C5 ÷ 35
Consum specificg/mp/strat150 - 200
Consumul este influentat de suport, de tipul si starea protectiei
Pelicula
Nu este cazul
Cautari similare
Email inhibitor de coroziune
Grund anticoroziv pentru metal “Emex”
Pasta decapanta “Emex CM Cleaner”
Grund tip auto anticoroziv “Emex”
Solutie curatare rugina “Emex Rust Stop”
Vopsea premium lemn “Emex Gold”
Solicita Informatii