CONSUM VOPSEA METALIZATA AURIE / ARGINTIE “EMEX”

Email acrilic metalizat auriu “Emex”

Un produs “Emex by Romtehnochim”

Close
INAINTE
INAPOIINAINTE
Calculul este teoretic si are in vedere consumuri obtinute in conditii experimentale. Gradul de pregatire al suportului influenteaza semnificativ aceste consumuri. Nu sunt luate in considerare eventualele pierderi tehnologice sau accidentale, din timpul aplicarii.

Cantitatea finala este conditionata si de ambalajul produsului. Nu se pot livra fractii.

Pentru obtinerea unor rezultate optime consultati:
Fisa Tehnica a produsului: Vopsea metalizata aurie fier forjat

Pentru recomandari,  contactati producatorul !

Vopsea Acrilica Metalizata Aurie sau Argintie “Emex” - este destinata utilizarii profesionale pentru protectia si decorarea suprafetelor interioare sau exterioare, sau ca vopsea patinata la lucrarile din fier forjat.
Este utilizata, cu bune rezultate, la interior sau la exterior, atat pentru acoperirea si protejarea suporturilor din metal noi, cat si pentru suprafete care au mai fost vopsite, cu conditia verificarii compatibilitatii si rezistentei acestora.
Aceasta vopsea (email) are avantajul de a putea fi folosita cu rezultate excelente pe orice suprafata din metal, pentru realizarea unui aspect decorativ metalizat, auriu sau argintiu, eventual patinat si, totodata, pentru asigurarea unei protectii superioare la diversi factori de mediu, ca intemperii sau UV, chimici sau de uzura.
Este folosita cu precadere pe: fier forjat, unde de regula se foloseste si efect patinat, fichete sau dulapuri metalice, mobilier metalic, containere, schelete si rastele metalice, grilaje, garduri, balustrade, stalpi metalici, standuri si copertine metalice, dar se utilizeaza adesea si pentru alte suprafete de metal sau otel, ca: tevi, conducte, calorifere, tabla, parapeti, suporti metalici de fixare, porti, feronerie, scene, grinzi, etc.

Pentru o buna pregatire a suprafetei sunt necesare urmatoarele:

Pentru suporturi noi:

  • Se va degresa suprafata cu orice degresant, pentru indepartarea urmelor de grasime sau alti contaminanti.

Pentru suporturi vechi:

  • Se curata protectiile anterioare deteriorate cu Pasta Decapanta “Emex CM Cleaner” ori Solutie de Decapare “Emex PC ECO”, sau prin curatare mecanica (masini sau instrumente de slefuire cu perii metalice).
  • Daca nu este posibila indepartarea in totalitate, prin mijloace conventionale, se va face sablarea suportului.
  • Daca protectia anterioara este in stare foarte buna, se face doar o slefuire usoara a suportului si degresare, urmate de testele de compatibilitate, chiar daca se cunoaste provenienta peliculei anterioare.

In ambele situatii, urmele de rugina, chiar de suprafata, dar mai ales cele de profunzime, vor fi indepartate pana la luciu metalic, cu Solutie pentru Indepartarea Ruginii “Emex Rust Stop”, sau prin slefuire mecanica.
Ulterior se va aplica un strat de Grund Anticoroziv tip Auto “Emex”, Grund Anticoroziv Alchido-Stirenic “Emex”, sau orice alt grund compatibil si recomandat de producator, de preferinta gri.

Dupa indeplinirea acestor etape, se va trece la vopsire, care se poate face doar prin pulverizare cu aer, pentru asigurarea efectului metalizat. Nu se recomanda roluirea sau aplicarea cu instalatii airless.

Reglarea vascozitatii se va face cu un diluant recomandat “Emex”, in procentele indicate de producator.

  • Este recomandat pentru protejarea elementelor de constructii supraterane.
  • Nu se recomanda pentru tabla zincata noua, cupru sau inox.

Pentru obtinerea de performante maxime va rugam sa cititi cu atentie si sa respectati Instructiunile de Aplicare descrise in Fisa Tehnica, in special pregatirea suprafetelor.

... [citeste mai mult]
Cautari similare
Vopsea pentru metal “Lovitura de Ciocan”
Vopsea poliuretanica metal/ beton “Emex”
Vopsea metalizata argintie “Emex”
Vopsea epoxidica pentru metal “Emex”
Vopsea cauciucata metal/ beton “Emex”
Vopsea poliuretanica ambarcatiuni “Emex”
Solicita Informatii